Rentree Richard Carapaz in Bretagne Classic-Ouest France

woensdag 28 augustus 2019 om 15:20
Rentree Richard Carapaz in Bretagne Classic-Ouest France

foto: Cor Vos

Richard Carapaz hervat de wedstrijdcompetitie in de Franse eendagswedstrijd Bretagne Classic-Ouest France na zijn afzegging voor de Vuelta a España. De Ecuadoraan was de beoogde leider bij Movistar voor de Spaanse rittenkoers, maar een blessure hield hem aan de kant.

Carapaz had in de Vuelta a España een van de speerpunten van Movistar moeten zijn naast Nairo Quintana en Alejandro Valverde. Het was de tweede grote ronde van het seizoen geweest voor de Ecuadoraan na zijn winst in de Giro d’Italia eerder dit jaar. In het criterium van Etten-Leur kwam hij echter ten val, waarbij hij een gekneusde rechterschouder en meerdere blauwe plekken opliep. In de dagen daarna werd bekend dat hij niet fit genoeg was om te starten in de Spaanse ronde.

Vandaag kondigde Movistar aan dat Carapaz zijn opwachting maakt in de Bretagne Classic-Ouest France, die meetelt om de WorldTour. In de Franse eendagswedstrijd startte de Ecuadoraan nog nooit. Hij treft er veel korte beklimmingen en enkele gravelstroken. Behalve Carapaz verschijnen namens Movistar ook Carlos Barbero, Carlos Betancur, Héctor Carretero, Eduard Prades, Jürgen Roelandts en Jasha Sütterlin aan het vertrek.

Dit artikel delen:

6 Reacties

chasse patat 28 augustus 2019 om 16:05

Strafexpeditie?

leegloper 28 augustus 2019 om 16:17

Gelukkig is zijn “blessure” weer over.

Titaantje 28 augustus 2019 om 16:41

Opvallend. Had gedacht dat ze hem niet meer zouden opstellen.

Hollow Knight 28 augustus 2019 om 16:59

Als ik Movistar was zou ik Carapaz enkel in China nog opstellen.

Polleke 28 augustus 2019 om 19:03

Mooi, kan hij onderweg nog een paar criteriums in Frankrijk meepikken….

Verweggistan 28 augustus 2019 om 21:44

Als ie mag starten van z’n manager.

Headlines

Materiaalzone

Populair