Remco Evenepoel zevende in Vuelta a San Juan: “Alles verloopt volgens schema”

maandag 30 januari 2023 om 08:57
Remco Evenepoel zevende in Vuelta a San Juan: “Alles verloopt volgens schema”

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel toonde zich in de zondag afgesloten Vuelta a San Juan meermaals, maar het lukt hem niet om zijn titel uit 2020 te verdedigen. In het algemeen klassement eindigde hij ditmaal als zevende. Hoe kijkt de wereldkampioen terug op zijn eerste koers van 2023? “Niet uitzonderlijk goed, maar ook niet slecht”, zei hij in gesprek met Sporza.

“Ik heb mij getest wanneer ik dat wilde en heb me vandaag (zondag, red.) ook nog een keer kunnen tonen”, aldus Evenepoel, die in de finale van de slotrit een tijdlang voor het peloton uitreed samen met Quinn Simmons. “Het niveau was hier ook veel hoger dan andere jaren, dat heb ik gemerkt aan mijn wattages. Alles verloopt goed volgens schema, nu moeten we gewoon verder werken.”

Aanval slotrit
Evenepoel en Simmons gingen er in de laatste etappe naar San Juan op zo’n tien kilometer van het einde vandoor. Dat was iets eerder dan Evenepoel gepland had, vertelde hij. “Het was eigenlijk mijn plan om pas op vijf à zes kilometer van het einde te gaan, om zo de andere sprintersploegen een beetje schaakmat te zetten. Maar ik zag dat Simmons ging en dat is wel een goede bondgenoot.”

“Door de meewind ging het eerst heel goed en reden we bijna een halve minuut weg. Maar in de tegenwind én met vier à vijf ploegen achter ons, konden we moeilijk standhouden. Ik was eigenlijk al verrast dat het zo lang duurde, maar toch waren we een vogel voor de kat.” Evenepoel en Simmons hielden het uit tot ongeveer drie kilometer voor de streep. De rit eindigde daarna in een massasprint, waarin Sam Welsford zich voor de tweede dag op rij de snelste toonde.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Mooie Sjors 30 januari 2023 om 10:30

De regenboogtrui in ieder geval getoond afgelopen week. :)

2
Gelei 30 januari 2023 om 11:07

Paar weekjes Calpé, metertjes maken en zien of het schiep in de UAE Tour al wat verder strand. Dat denk ik wel maar niet in de buurt van Pogacar.

0
Geel Zwarte Bril 30 januari 2023 om 10:19

Eindelijk snapt de rest dat je hem niet moet laten rijden en hopelijk krijgt hij nu vaker de deksel op de neus.

Fijn dat hij het allemaal niet meer cadeau krijgt en nu ziet dat als de rest wel rijdt het dan niet zo makkelijk gaat en zeker niet als er geen TT in zit.

-5
djerkson 30 januari 2023 om 10:39

Het peloton heeft hem laten rijden in Luik, de Vuelta, het WK? Ik heb weinig met de persoon Evenepoel, maar wat de renner heeft vertoond in Luik, San Sebastian en het WK was in jaren niet meer vertoond.

7
Mooie Sjors 30 januari 2023 om 10:41

Ijzersterke analyse. :D

0
Jacco van Stierop 30 januari 2023 om 10:47

“…hopelijk krijgt hij nu vaker de deksel op de neus.”
Want renners die koers willen maken mogen daar beslist niet beloond voor worden?

10
Mooie Sjors 30 januari 2023 om 11:27

Wel mooi dat de heren renners ineens collectief een soort van openbaring hebben gekregen: als je niet wil dat een andere renner wint, moet je hem niet laten rijden. Geniaal in al zijn eenvoud, maar dit zou het wielrennen wel eens op z'n kop kunnen zetten.

1
Cochise 30 januari 2023 om 14:28

Mooi zo’n opmerking geven als je blijkbaar niet eens de ritten bekeken hebt. Hij “kreeg” (nouja) namelijk wél 2x een voorsprong, alleen werd hij deze keer wel teruggehaald.

0
Melkzuur 30 januari 2023 om 14:31

Aan de redactie: onderstaande reactie hebben jullie eenzijdig verwijderd, zonder verdere uitleg. Ik heb oprecht geen idee waarom.
Verwijderde reactie: "Hij heeft de Vuelta alleen maar gewonnen omdat dat voor de anderen een voorbereidingswedstrijd op het WK is. Hij heeft het WK alleen maar gewonnen omdat zijn tegenstanders moe waren van de Vuelta."

5
thenewGOAT 30 januari 2023 om 18:43

Oei Geel Zwarte Bril…er zitten potverdorie 3 tijdritten in de Giro. Wat nu…??

0
xistnc 30 januari 2023 om 12:18
Quote van WF:
Remco Evenepoel staat met twee doelen aan de start van de Vuelta a San Juan: Fabio Jakobsen aan ritzeges helpen en zelf proberen de ronde te winnen. “Ik krijg zelf maar een kans op de Alto Colorado en alle andere ritten zijn op papier sprintersritten, dus zal ik ook Fabio helpen.”

REV had wellicht precies het schakeltje kunnen (moeten?) zijn dat Fabio nu tekort kwam.

-7
Limal 30 januari 2023 om 13:03

Jakobsen zelf zei dat hij de foute keuze maakte door Morkov niet te volgen, die op 400m van de meet sterk aanzette. Lijkt me niet dat Evenepoel daar gemist werd…

3
Mooie Sjors 30 januari 2023 om 13:15

Haha hoe blijft xistnc ze verzinnen. Schitterend! :D

2
Marcus Aurelius 30 januari 2023 om 16:25

Koers niet gevolgd ? Fabio kwam tekort omdat hij gewoon uit de trein werd gereden of helemaal op was wanneer het zijn beurt was.

1

Headlines

Populair

Materiaalzone