Remco Evenepoel start donatiecampagne voor getroffen Marokko
foto: Cor Vos
maandag 18 september 2023 om 18:38

Remco Evenepoel start donatiecampagne voor getroffen Marokko

Remco Evenepoel en zijn vrouw Oumi Rayane komen in actie voor Marokko, dat onlangs werd getroffen door een zware aardbeving. Met een donatiecampagne hopen de twee zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Evenepoel zelf geeft 10.000 euro.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Marokko werd op de avond van 8 september getroffen door een zware aardbeving. Het epicentrum lag ten zuiden van Marrakech. De meeste mensen zijn omgekomen in de provincies Al Haouz en Taroudant. Het dodental is inmiddels al opgelopen tot boven de drieduizend.

“Samen willen we een verschil maken voor de slachtoffers en lokale bevolking getroffen door de aardbeving in Marokko️”, is de boodschap in een video op Instagram. “We starten daarom een donatiecampagne met een eigen bijdrage waarbij het totale bedrag naar Rode Kruis Vlaanderen gaat, die via hun internationale netwerk hulp bieden aan de getroffenen.️”

“Samen het verschil maken”
“Om te starten doneren wij een basisbedrag. Zo hopen we samen, met jullie, een mooi bedrag in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. Het bedrag dat jullie doneren, is niet belangrijk. Alle beetjes helpen. Hopelijk kunnen we zo samen het verschil maken voor deze mensen en hen helpen in deze moeilijke tijden.”

Mensen die doneren maken kans op een aantal verzamelitems. Evenepoel stelt door hemzelf gebruikte koersitems beschikbaar. Deze items zijn een gesigneerde koershelm, een gesigneerd koerspak en een paar gesigneerde koersschoenen. De Belgische kampioen heeft een speciale band met Marokko, aangezien zijn vrouw Oumi van Marokkaanse afkomst is.

 
19 Reacties
Sorteer op:
18 september 2023
Misschien moet WF 1 euro storten per zure reactie over Evenepoel of per 'ik zie er geen grote ronde-renner in'-reactie
18 september 2023
Zelfs bij dit moet er iets negatiefs in .. man man
18 september 2023
Heel mooi en goed dit. Persoonlijke betrokkenheid inzetten voor het grotere geheel. Alles helpt, maar de inzet van een bekendheid levert nu eenmaal meer op. Negativiteit hierover is pure ruis.
18 september 2023
Mooie actie. Daar kan (en wil) ik geen negatief woord over zeggen!
19 september 2023
Waarom heeft pogi nog niet gestort voor maroko ?
18 september 2023
Hebben ze een rekening bij de ING?
18 september 2023
Ik heb even overwogen iets te doneren, maar het risico dat ik straks een paar gesigneerde koersschoenen van Remco krijg thuisbezorgd weerhoudt me er toch van.
18 september 2023
Houd je maar bezig met de koers, remco. Hier ga je niet beter van fietsen. Wat een aandachttrekkerij weer van hem. Zucht.
  je kunt beter aandacht trekken met inzet voor goede doelen dan met zure opmerkingen op wielerflits. Maar als je er zo'n behoefte aan hebt ben ik bereid een minuut van mijn tijd te offeren.
  19 september 2023
  Ja stel je voor, betrokkenheid, inzet, gutmenschen, bah die willen we niet als wf rs, toch Jos?
18 september 2023
Heel veel respect dat hij dit doet! Maar vraag me eigenlijk af of hij dit zou doen moest zijn vriendin niet Marrokaans zijn maar gewoon Belg of pakweg Spaans? Want nog geen jaar geleden gebeurde iets gelijkaardig in Turkije en kan me niet voor de geest halen dat hij het toen voor Turkije ook deed? Is zijn goed recht en toch veel respect en een mooi gebaar!
  18 september 2023
  Het is heel raar, maar mensen blijken meer geneigd om andere mensen te helpen als ze een persoonlijke connectie hebben met die mensen. Totale verrassing
  18 september 2023
  Waarschijnlijk niet, want hij heeft het enkel over Marokko en niet over Libië. Maar het is niet zo gek dat je je meer geroepen voelt als iets dichterbij komt? Ik vind het in ieder geval mooi dat hij dit doet. Hij had zich de moeite en het geld ook kunnen besparen.
  18 september 2023
  Wat een ronduit belachelijke reactie. Ten eerste is zijn vrouw een Belgische (of betekent die "gewoon Belg" zoiets als blond-met-blauwe-ogen en zijn mensen-met-kleurtje enkel echt Belg als ze goals maken voor hun nationale ploeg). Ten tweede heeft ze roots in Marokko, niet Marroko. Ten derde is het natuurlijk doodnormaal dat je extra aandacht hebt voor problemen waar je zelf op een bepaalde manier bij betrokken bent, maar als ik jou reactie zie hadden ze beter gewoon hun Vuelta-centjes zitten tellen in de zetel, dat had hen minder commentaar opgeleverd.
  18 september 2023
  En welk deel van de reactie is dan belachelijk? Hij uit z’n respect, maakt een misschien onnodige maar ergens wel normale bedenking, en geeft tot slot een dubbel compliment. (en ik ben een Evenepoel-fan voor de duidelijkheid)
  18 september 2023
  Het deel van de "onnodige" maar vooral niet-normale bedenking. Om de redenen die ik gaf (waarbij je het argument van de taalfout eventueel mag negeren). En het is niet omdat je die bedenking verpakt tussen twee complimenten dat ze daarom niet belachelijk kan zijn. Sorry dat ik me er in opwind maar ik vind dit typisch plat, dom en respectloos gezever. Het is niét normaal om je hier een "waarom"-vraag te stellen als mensen willen helpen bij een probleem en altijd alles kapot te willen relativeren.
  18 september 2023
  Lander, in augustus heeft Pogacar 10 000 euro gedoneerd voor de overstromingen in Slovenië. Dan gaan we toch ook geen bedenkingen maken over het feit dat hij niet hetzelfde deed voor die talloze andere overstromingen en natuurrampen van de afgelopen jaren. Op die manier kan je élke goede daad in vraag stellen.
  19 september 2023
  Hij heeft dan ook n familie band met Marokko , logisch toch?

Geef een reactie