Remco Evenepoel over uitstellen Spelen: “Hamer op mijn kop”

dinsdag 24 maart 2020 om 20:03
Remco Evenepoel over uitstellen Spelen: “Hamer op mijn kop”

foto: Cor Vos (archief)

Remco Evenepoel had zijn seizoen afgestemd op de Giro d’Italia en de Olympische Spelen in Tokio, maar beide sportevenementen worden uitgesteld als gevolg van het coronavirus. Een flinke domper voor het toptalent van Deceuninck-Quick-Step. “Dit is een hamer op mijn kop”, zo laat hij weten aan VTM.

De 20-jarige Evenepoel won dit jaar al de Vuelta a San Juan en de Volta ao Algarve, maar het vizier van de Belg was toch vooral gericht op de Olympische Spelen. Het IOC en de Japanse regering namen vandaag echter een ingrijpend besluit: de Spelen worden uitgesteld naar 2021. “Het was even schrikken”, is de eerste reactie van Evenepoel.

“Ik was alleen thuis en heb toch eens goed gevloekt. En ja, ik moest een traantje laten. We waren supergoed bezig maar dat valt nu jammer genoeg weg. Dat is natuurlijk logisch, de gezondheid van de mensen gaat nu voor. Maar dit is toch een van de grootste hamers die ik op mijn gezicht heb gekregen.”

Focus op BK, geen Tourdebuut 
De jongeling richt zich nu op de nationale kampioenschappen van eind juni. De Tour de France is dan weer geen optie, zo vertelt Evenepoel. “Dat kan zelfs ik niet, het is lichamelijk niet haalbaar. Ik zal mijn debuut in een grote ronde niet in de Tour maken. Dat is al een tijdje met de ploeg besproken en daar houd ik me aan.”

De nieuwe Belgische rondehoop richt zich nu op het BK, al is het de vraag of het coronavirus niet nogmaals roet in het eten zal gooien. “Dat zal een enorm groot mikpunt worden als de kampioenschappen doorgaan. Al zal dat voor het hele peloton zo zijn. En zo lang het nog niet is afgelast, houd ik me daar aan vast.”

Dit artikel delen:

17 Reacties

koos verrek 24 maart 2020 om 20:22

Zo n hamer op ze kop :(
Wat een zonde voor Remco… Zou ie aan de tour denken als die der komt?

Kelder is de Man 24 maart 2020 om 20:26

Laat maar een traantje om een andere reden. Sorry, heb niets tegen die jongen, maar het niet kunnen bewijzen in een ronde is ondergeschikt aan de hele situatie momenteel.

Michelangelo 24 maart 2020 om 21:35

Ik kan me voorstellen dat je als sporter een behoorlijke dreun krijgt. Als je sport je leven is, dan is zware teleurstelling en bijbehorende emotie normaal.

Ook al kun je als sporter (of als ieder ander mens) e.e.a. prima relativeren, dat neemt niet weg dat je heel verdrietig kunt zijn omdat jouw leven even ondersteboven staat.

Vergelijk het met een eigen bedrijf. Als je eigen bedrijf over de kop zou gaan door de crisis, dan ben je daar ook verdrietig over (inclusief bijbehordende tranen). Hoewel dit in het niet valt met het overlijden van iemand die dicht bij je staat.

Kelder is de Man 24 maart 2020 om 21:45

Tsja.. Leuk betoog, maar als het nog een paar weken zo doorgaat, kan ik ook aankloppen bij het uwv, dus iemand die volgend jaar zonder twijfel weer een bak geld kan verdienen met fietsen heb ik nul medelijden mee.

vincenzo 24 maart 2020 om 20:31

Alsof het uitstellen van de Spelen een grote verrassing was. Volgend jaar is Remco nog beter, dus meer kans op een Olumpische plak voor de jongeling.

"De jongeling richt zich nu op de nationale kampioenschappen van eind juni."
Dream on Remco.

Romāns Vainšteins 24 maart 2020 om 20:45

O ja, Evenepoel.

Jan Blokland 24 maart 2020 om 21:10

Jammer Remco, maar ik vrees voor de rest van het seizoen tot en met eind juli.

Charlie33 24 maart 2020 om 21:42

Remco is wel veel met Remco bezig

Massimo Bataille 24 maart 2020 om 22:26

Inderdaad. Vind het ook opvallend dat in een interview waar er vragen worden gesteld over wat hij vindt van het uitstel van de OS en wat hij nog hoopt/verwacht van het wielerjaar dat hij veel zijn eigen mening geeft en het over zichzelf heeft.
Misschien wat minder azijn drinken in deze tijden…

Koersmaniak 24 maart 2020 om 22:53

Voor een renner als Evenepoel is niet niet erg. Voor wielrenners zijn er nog doelen genoeg, van zodra er weer gekoerst wordt. Hij kan nog uitkijken naar de Vuelta, het WK, wedstrijden als Luik en Lombardije.

Voor andere atleten zijn de OS echt het hoogste goed, hun grootste doel op 4jaar tijd verdwijnt, dat is pas een hamer…

Dr op en dr over 24 maart 2020 om 23:49

Natuurlijk kan ik prima begrijpen dat de heren en dames sporters enorm balen van al de wedstrijden die afgelast worden. En dat mag ….. het zou immers raar zijn als je een tegenovergestelde eerste reactie kreeg.

Echter zou ik ze graag eens uitnodigen om een dagje te komen meelopen bij ons in het ziekenhuis. Ik vermoed dat de meeste reacties dan iets genuanceerder zullen zijn.

Sport is een leuk vermaak, en voor de heren en dames sporters een uit de hand gelopen hobby omdat ze er blijkbaar iets meer talent voor hadden dan de meeste van hun leeftijdsgenoten.

Maar er zijn nu eenmaal belangrijkere zaken in het leven dan met een autootje wat rondjes over een circuit te rijden, of tegen een balletje te trappen, of een rondje op de fiets rond te toeren.

Hollow Knight 25 maart 2020 om 00:12

Wat er dagelijks in Afrika of het Midden-Oosten gebeurt is nog tien keer erger dan wat er nu in Europese ziekenhuizen gebeurt.

Stel jezelf niet zo aan. Als we jouw gedachtengang volgen dan mag niemand ooit nog blij zijn of aan zijn eigen levensdoelen denken.

Gaap.

Poeksel 25 maart 2020 om 00:25

+1 Hollow Knight.

Dr op en dr over 25 maart 2020 om 08:18

@Hollow Mind .> Klopt vast als een bus wat je zegt dat de situatie in sommige landen nog veel erger is als hier in het westen.

Reden te meer voor bepaalde sporters om zich eens wat minder egocentrisch op te stellen. (En ik doel hier niet op Remco, want die vindt ik zeer netjes en bescheiden in z’n opmerkingen.)

Sport is en blijft maar een tijdverdrijf.

Panache 25 maart 2020 om 10:17

Waarom staat het wegnemen van verdriet, hoger in de rangorde dan het geven van plezier?

Limal 25 maart 2020 om 06:48

Haters gonna hate…

Hier is het Sporza interview, waaruit volgende quote: "Maar het belangrijkste is momenteel dat de hele wereld gezond wordt. De wereld staat momenteel een beetje stil. Volg de richtlijnen en zorg voor je naasten."

https://sporza.be/nl/2020/03/24/remco-evenepoel-ik-heb-een-jaar-extra-om-sterker-te-worden-voor-de-spelen~1585079384264/

(het tweede deel van dat artikel is een interview met Wout VA, ook altijd leuk om te lezen)

Grobbel 25 maart 2020 om 17:31

Ik denk eerlijk gezegd dat Evenepoel, een jaartje ouder, sterker en (hopelijk) wijzer in 2021 een grotere kans heeft op Olympisch metaal dan in 2020

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair