Remco Evenepoel: “Of ik morgen ga aanvallen? Roglic is zeer sterk”
Evenepoel in de blauwe trui - foto: Cor Vos
donderdag 7 april 2022 om 18:27

Remco Evenepoel: “Of ik morgen ga aanvallen? Roglic is zeer sterk”

Remco Evenepoel zette zich ook in de finale van de vierde etappe van de Ronde van het Baskenland op kop voor zijn ploeggenoot Julian Alaphilippe. Evenepoel fungeerde andermaal als sprintaantrekker, maar ook vandaag kon de Fransman het niet afmaken.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Na afloop baalde Evenepoel vooral van de nederlaag. Aan de streep kwam zijn ploegmaat Alaphilippe enkele centimeters tekort voor de ritzege. “We waren er vandaag weer dichtbij. Dat is wel jammer, dat we het vandaag weer verliezen met een klein verschil. Het belangrijkste was dat alles verder wel goed verliep met Julian. Ik denk niet dat we iets verkeerd deden”, klonk het na afloop in gesprek met Cycling Pro Net.

“We mogen niet klagen. Het was echt een zware dag, maar we hadden iemand (Mauri Vansevenant, red.) mee in de kopgroep. Het was echt een supersnelle rit, met een bijzonder zware finale. We reden vandaag aan een gemiddelde van 44 kilometer per uur. Ik voel me nu vrij leeg.”

“De rit van zaterdag is cruciaal”
De komende dagen zal de Ronde van het Baskenland in een definitieve plooi vallen, met bergetappes naar Mallabia en Arrate. Evenepoel: “Of ik morgen ga aanvallen? Het is moeilijk om in de toekomst te kijken. Bovendien is Roglič zeer sterk. De rit van zaterdag is cruciaal. Ik hoop het morgen goed te doen en te overleven. Ik hoop verder dat het weer zo blijft en dat we een veilige finale krijgen”.

 
53 Reacties
Sorteer op:
7 april 2022
Morgen gaat Remco al een beetje op de gril en naar verwachting zaterdag in de oven. Althans, dat is het patroon tot nu toe wanneer de echte kleppers ook aan de start staan. Hij zou wat dat betreft al een stap maken als hij zich weet te handhaven en top 5 weet te rijden. Ik zie hem echter (nog) weinig bergop beginnen tegen Roglic, Vingegaard, Martinez, Yates, Vlasov en Mas.
  7 april 2022
  Top 5 hoeft ook niet in het baskenland om je te bewijzen als ak renner. Dit is een zeer apart rondje voor echte specialisten. Als remco al een klassementsrenner wordt, dan zal hij zeker niet het type zijn dat hier scoort. Remco zal dan meer de tijdrijder klimmer worden. Een beetje ala dumoulin en die heeft hier ook nooit een deftig klassement gereden. Ik begrijp trouwens ook niet waarom hij hier een klassement moet/wil rijden. Ten eerste liggen deze langere steile klimmen hem duidelijk niet. En ten tweede zijn de grote doelen voor hem de volgende weken in de brabantse pijl en de ardennen.
  7 april 2022
  @Mequadon, In welk rondje moet hij dan scoren als wannabe-klassementsrenner? Ronde van Denemarken? Algarve? San Juan? Polen? Als je het mij vraagt zijn dat toch echt TA, PN, Baskenland, Dauphine, Zwitserland; rondes waar renners met een hoog niveau / in goede vorm aan de start komen, en waar een parcours ligt dat doorgaans pittig is. Waarom hij een klassement moet/wil rijden? Simpel, omdat hij zelf klassementsrenner wil worden. En dat dit ook de lange termijn doelstelling is van ploeg met Evenepoel. Dát zijn de grote doelen, niet de Brabantse Pijl of Ardennenklassiekers. Ik heb vooral het idee dat de twijfel is toegeslagen bij zowel Remco, de ploeg als de fans. Van "met hoeveel minuten voorsprong wint hij de Giro" naar "hij kan beter gaan voor eendaagse wedstrijden" in minder dan een jaar. Doet me een beetje hieraan denken.... https://www.youtube.com/watch?v=RwmbfPzUAJU
  7 april 2022
  Vevie, volgen mij is Remco het wel enigszins eens met jou: "De rit van zaterdag is cruciaal. Ik hoop het morgen goed te doen en te overleven. "
  7 april 2022
  @Michel Het doel is toch echt wel gecommuniceerd als zijnde de Ardennenklassiekers, van bij het begin van het jaar. Niet voor niets noemde Evenepoel dit voor aanvang de 3de week van zijn hoogtestage. En dat zie je ook aan de manier waarop QS rijdt. Kwistig met inspanningen, resultaten zijn leuk maar ondergeschikt.
  7 april 2022
  @Maillot, De signalen zijn heel ambivalent. Bijna zoals altijd zou ik durven stellen. Het ene moment wordt er gepraat over klassementsambities, geen tijd verliezen, goede klassering willen halen. Zowel aan het begin van het seizoen alsook aan het begin van dit rondje. Bij de volgende microfoon is het weer net zo makkelijk de andere versie. Geen klassementsambities, maar willen scoren in de Ardennen. Dat is typisch Evenpoel en de entourage eromheen. Het is dus net welk interview en welke bespiegeling je erbij pakt. En het mooie is dat iedereen dus gelijk heeft, en iedereen dus ook meteen wat te zeiken. Want als hij er morgen of overmorgen afwappert krijg je het excuusverhaal dat het straks in Belgie te doen is. Blijft ie er wel tussen rijden, dan heeft hij zijn klassementsambities waargemaakt. Hoeft hij in ieder geval nooit toe te geven dat hij is gezakt voor zijn herexamen na de TA... EDIT/AANVULLING: ze zijn inderdaad kwistig met hun energie. Maar ik neem toch echt aan dat ze dat doen om resultaten te halen, want de grote baas is op dit moment niet echt tevreden over het optreden van zijn ploeg in wedstrijden op het hoogste niveau.
  7 april 2022
  “Ik ga voor het podium” citaat uit het interview van afgelopen maandag.
  7 april 2022
  @Panache, waarom trek je dat zo uit de context? Ter opfrissing is hier het volledige citaat: "Ik ben hier om te koersen. Ik heb mezelf alleen niets ten doel gesteld voor deze week. Ik ben hier dus zonder verwachtingen. De laatste dagen op Tenerife waren behoorlijk zwaar, met wat specifiek werk richting de komende tweeënhalve week. Laat ik dan zeggen dat ik dit een beetje als derde week van mijn hoogtestage beschouw. Zo’n stage kan namelijk intensief zijn. Het zou perfect zijn om af te zien en mee te doen met de beste renners in koers. Ik denk ook dat mijn vorm best goed is. Ik hoop dat ik dat aan mezelf kan bevestigen. Maar zo niet, dan zal ik niet panikeren. Als je terugkomt van een hoogtestage, dan kun je óf heel goed zijn óf het heel moeilijk hebben. Het oorspronkelijke plan was om goed te zijn in Brabantse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Die twee koersen zijn mijn voornaamste doelen deze maand. Al zou het natuurlijk heel mooi zijn als ik hier op het podium kan eindigen. In de Waalse Pijl zal ik me 100% wegcijferen voor Julian Alaphilippe. Hij won die koers al meerdere keren. Ik zal daar in dienst van hem rijden of anticiperen zodat hij in de luwte kan rijden. De Brabantse Pijl ken ik als mijn broekzak. Het zijn mijn thuiswegen. Ik weet elke steen te liggen en ken het geheim van iedere hoek. Dat is ook een groot doel voor mij. Luik-Bastenaken-Luik is een groot doel voor het team. Maar versta me niet verkeerd: de Ronde van het Baskenland is óók een belangrijke afspraak voor onze ploeg. Dus we gaan proberen mee te doen in het klassement. Ik ga voor het podium. Als dat niet lukt, dan is dat zo. Lukt het wel, dan is dat goed voor het vertrouwen richting de Ardennen."
  7 april 2022
  @Michel Ze hadden de rit van vandaag en gisteren graag willen winnen, dat zeker. Over zijn klassementsambities is hij toch heel terughoudend en daar rijdt hij eigenlijk ook naar. Al hoopt hij in zijn achterhoofd zeker zo hoog mogelijk te eindigen, dat is de aard van het beestje, daar ga ik met je akkoord
  9 april 2022
  @vevie Akkoord
7 april 2022
Hij zou beter laten lopen als hij de volgende dagen niet kan volgen op de steile klimmen. En dan van de vrijheid gebruik maken om een rit uit te kiezen en een raid te doen.
  Ja eens. In het Ardennendrieluik is ook aanzienlijk meer eer te halen en eer dat lust ie wel.
  7 april 2022
  @Meqadon Baskenland is nog 2 dagen. Laten lopen heeft nu geen zin meer. Als hij laat lopen, is de ronde al afgelopen
  7 april 2022
  Er zijn maar 2 dagen meer hé, dus zoveel valt er niet meer uit te kiezen ;-)
  7 april 2022
  Ok jongens. Ik dacht dat dit rondje duurde tot en met zondag. In dat geval ga ik akkoord met jullie standpunt en had ik dit berichtje een paar dagen geleden al moeten posten.
  Dus technisch gezien zou hij nog in de Gold Race kunnen starten?
  7 april 2022
  Ja de methode VDP. Niet mee doen en dan uitpakken met een groot nummer. Misschien krijgt hij dan wel het respect dat hij verdient.
  meqadon, Wat is ie hier dan komen doen als hij de komende 2 dagen laat lopen? Een korte proloog rijden en 3x de lead-out voor Juul, die vervolgens 2 daarvan als enige sprinter het niet af kan maken tegen klimmers? Er begint steeds meer duidelijk te worden dat als Remco klassement ambities heeft om in de toekomst grote rondes te winnen, hij bij totaal de verkeerde ploeg zit. Het wat hij deze rond kan leren is door goed naar Rogliz te kijken, zelfs naar Yates en Vinegaard. Die sparen waar ze kunnen in de etappes waar het niet beslist gaar worden. Ik begin zo waar een zwak te krijgen voor Remco, het heeft iets dramatisch dat hij met zijn talent en ambitie bij de compleet verkeerde ploeg rijdt. Het zou mij overigens niet verbazen als Remco daar over een jaar of 2 zelf ook achterkomt en breekt met dit team dat hem nooit de begeleiding zal brengen die hem een stap verder kan brengen naar een potentiële podium kandidaat van een grote ronde. Of hij dat überhaupt in zich heeft is uiteraard nog maarde vraag, maar bij dit team zal hij er nooit achterkomen wat hij echt in zijn mars heeft.
  Ik heb de tegenovergestelde mening en vind juist dat hij bij de juiste ploeg zit. Het is net zozeer een eendaagse coureur als (kleine)ronderijder en in dienst kan hij ook uit de voeten op verschillende terreinen. Ook past hij als cameracoureur goed bij de wolvenroedel, of je daar nou graag de loftrompet over blaast dan wel de drekkar leegkiepert. Voor nu lijkt het me onverstandig om koste wat kost een klassement te zetten ten opzichte van 2 x plek 2 in de tour renners terwijl er een voor hem belangrijke eendaagse campagne in eigen land voor de deur staat.
  7 april 2022
  Er komt gegarandeerd een "hom of kuit-moment". Waarbij zowel Remco als de ploegbazen een keuze moeten maken. Sponsoren zijn gelokt en ingestapt met het vooruitzicht van Tourwinst (of iets afgezwakt: eindklassement in een grote ronde). Daar hoort een toprenner bij, en een goede ondersteuning. Als vervolgens blijkt dat er ineens een ander pad wordt gekozen van kleine rondjes, leadouts en eendagswerk, dan zou ik me als sponsor behoorlijk genaaid voelen. En ook Evenepoel zelf heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij wil gaan voor klassementen. Maar als het blijft gaan zoals het blijft gaan, dan zie ik die droom niet bewaarheid worden bij QS: de resultaten van Evenepoel zijn op dit moment niet betrouwbaar genoeg om door te bouwen richting Tourwinst. Bovendien schreeuwt de klassieke kern om versterking na dit waardeloze voorjaar. Dan zijn er uiteindelijk twee voor de hand liggende opties: - Gele droom laten varen, en gaan doen waar QS al jaren goed in is: ritten kapen, sprints rijden, klassiekers betwisten (en wie weet nog ergens een klein rondje mee pikken) - Gele droom in een andere omgeving proberen waar te maken. Naast een andere kopman, met goede ondersteuning. In een omgeving zoals UAE, INEOS, TJV, BORA e.d. Natuurlijk is er altijd de mogelijkheid om hetzelfde te blijven doen als ze nu steeds hebben gedaan, maar daar had Einstein een hele duidelijke mening over.
  Romans, Nou ben ik Remco niet (want ik kan die mysterieuze navy seal blik nooit langer dan 2 seconden volhouden voor een camera zonder hard te gaan lachen), maar stel dat ik zijn talent had gehad en 22 was, zou ik toch graag een jaar of 2, 3 bij een team als Ineos willen rijden om te ontdekken waar mijn mogelijkheden zouden liggen als ronde renner. Bij dat Engelse team zouden ze mij dan ook een stuk meer uit de publiciteit houden zodat ik mij goed kan concentreren op mijn persoonlijke groei als sporter. Misschien weet Remco zelf ook wel dat hij bij Ineos veel meer kans heeft zich tot top ronde renner te ontwikkelen, maar kiest hij er heel bewust voor om voor het Belgische QS, kan ie zich mooi een echte Vlaamse ster voelen.
  7 april 2022
  @michelangelo Hom of kuit? Zou zomaar eens even een gom of kut moment kunnen worden ook… Het probleem met ‘gele droom laten varen’ is dat Remco voor persoonlijk gewin buiten de tijdrit (waar er dan ook nog eens haast steeds één specialist sterker is) maar één wapen heeft: de solo. Hoeveel eendagskoersen van het hoogste niveau gaat hij daarmee kunnen binnenhalen?
  7 april 2022
  @Kopinkas, Ik denk dat de tandem met Alaphillipe echt wel kan werken in zowel het Vlaamse werk als de klimklassiekers. Zeker als je daaromheen nog figuren als Asgreen hebt rondrijden. Maar dan moet hij wel mee kunnen. Een renner als Jungels heeft ook een paar dikke vissen binnengehaald, en ik zie hem ergens wel als de verbeterde versie van Jungels: beter bergop, en beter als tijdrijder/hardrijder. Maar dat zal wel altijd moeten vanuit de overtalsituatie: "zomaar" laten wegrijden zoals in San Sebastian zie ik niet meer gebeuren. Maar dat hij met zijn "wapens" klassieker na klassieker binnenhengelt tegen VdP, Van Aert, Roglic, Pogacar en dat soort figuren... mwoah
  7 april 2022
  @Michelangelo Die tandem kan werken, maar Remco gaat geen vrede kunnen nemen met een ondergeschikte rol als lanceerinstallatie voor Alaphilippe in de Ardennen… Dan nog eerder richting Vlaamse semi-klassiekers (waaronder ik de Brabantse Pijl ook reken) voor eigen succes… Edit: En Jungels, interessante vergelijking, maar die had het grote voordeel dat hij zijn successen kon behalen in het Pre-Pogacar-tijdperk. 2018 lijkt echt een eeuwigheid geleden…
  7 april 2022
  @Kopinkas, Weet ik zo net nog niet. Ergens zal toch een keer het besef komen dat je in een klassieker als LBL of RvL niet zo makkelijk van iedereen weg rijdt als in de Ronde van het Hageland. Hij heeft het nu een paar keer meegemaakt in Baskenland, waar hij gewoon werd teruggepakt. Hij heeft een les gehad van Colbrelli op het EK. Hij heeft in TA gezien dat je niet zomaar wegrijdt van alles en iedereen. Dus ergens moet het toch een keer gaan landen dat je succesvoller kunt zijn als "lanceerplatform". Al is Remco volgens mij gruwelijk hardleers. Waarbij ik denk dat in een finale met minder coureurs en andere rappe mannen, je het "jungels-scenario" moet nastreven en niet te vroeg moet kiezen voor de leadout. Of andersom: Flip moet een keer het gaatje laten vallen in een bocht. Misschien hadden ze gisteren of vandaag een keer die tactiek moeten uitproberen.
7 april 2022
En weer heeft Quick-Step gefaald. Die evp moest zich weer eens bewijzen zodat Alaphilippe hem amper kon volgen.
  7 april 2022
  Het scheelde een haar van een kikker .. gefaald zou ik het vandaag niet noemen
  7 april 2022
  Ook ik noem het geen falen. Maar wel een veeg teken dat Alaphillipe sprintjes als die van gisteren en vandaag niet "regelt". Voor iemand die volgens Evenepoel dezelfde sprintsnelheid zou hebben als Jakobsen is dat toch zorgwekkend richting de Ardennen.
  Dat gaan natuurlijk andere type spurts worden. De muur is een vak apart en in de pijl en Luik gaan niet dergelijk omvangrijke groepen aankomen.
  7 april 2022
  Zijn natuurlijk andere sprints. Maar het zegt volgens mij wel iets over het vormpeil van Alaphillipe. En dat is het hele jaar nog niet overtuigend geweest als je het mij vraagt, alsof het laatste scherpe kantje ontbreekt.
  7 april 2022
  Ik had voorafgaand aan deze week wel wat twijfels over zijn vormpeil. Maar als je even kijkt naar het kransje van 14 man dat nog binnen de minuut van Roglic staat, zou Ik dat eerder bemoedigend noemen. Hij is wellicht nog niet top, maar toch wel in orde. En richting Ardennen is in orde op dit moment zeker goed genoeg.
  Maillot a pois, De reden waarom er nog 14 renners zo dicht bij de eerste plek staan heeft niet als reden dat ze allemaal zo fantastisch hebben gedaan afgelopen dagen, eerder dat er nog nauwelijks aan de boom geschud is (op 1 korte beklimming na waarna meteen het tempo er weer uit ging toen ze zagen dat het nutteloos was om door te trekken). Er is nog nauwelijks iets gebeurt in de strijd om het klassement. Het parcours van morgen leent zich er meer voor en dat van zaterdag helemaal, dan worden op de Krabelin de kaarten geschud en wordt er niet meer gestopt tot de finish. Wie dan nog in de top 5 zit heeft en binnen 2 minuten van de winnaar heeft een goede ronde gereden.
  7 april 2022
  @Richard Alaphilippe gaat hier toch helemaal niet voor een klassement? Ik bedoelde dat vanaf de 15de plek iedereen al op minstens 2 minuten staat, wat aangeeft dat er best wel gekoerst is. Dat Alaphilippe hier nog tussen staat, geeft aan dat hij op schema ligt
  7 april 2022
  Ala rijdt al 3 dagen heel lekker mee , met wat geluk won ie er al 2 of 3, terwijl dit maar warmdraaien is voor de waalse pijl en Luik
  7 april 2022
  In de Tour of Britain vorig jaar was z’n vormpeil ook niet goed. We weten wat er 2 weken later gebeurd is.
  @Dikke Vrouw Precies. Ik meen dat men voor het afgelopen WK ook nogal twijfelde aan de vorm van Alaphilippe, hij had immers in de Tour of Britain meer dan 1 keer van Van Aert verloren. Ik denk niet dat Alaphilippe zelf er slapeloze nachten van heeft gehad, net als nu, na 2 keer achter elkaar de winst te hebben misgelopen. Tuurlijk, hij zou liever wel gewonnen hebben, maar de glans van zijn palmares is er nauwelijks doffer op geworden. Baskenland is geen doel, maar een middel om weer wat ritme op te doen. De klassementsrenners wat treiteren, beetje spelevaren, net zoals Van der Poel dat doet. Wat lichtvaardigheid in het bestaan kan zelden kwaad.
  8 april 2022
  Een ritoverwinning en een goed klassement in Baskenland zijn gewoon doelen voor QSA. QSA heeft altijd als doel zoveel mogelijk ritten te winnen. Ik denk zelfs dat Evenepoel net zo lief Baskenland wint als Luik - Bastenaken - Luik. De voorbereiding naar Baskenland is voor alle renners zo goed als dezelfde, aangezien iedereen ook goed wil zijn in de Waalse Pijl en LBL. Ga nu niet steeds doen alsof QSA zich minder heeft voorbereid op Baskenland dan andere ploegen.
7 april 2022
Moet Remco niet eens op een klimmersdieet trouwens? Hij heeft meer de bouw van een sprinter met die bovenarmen..
  Dat heet slechte begeleiding van zijn ploeg. Daar hebben ze alleen maar trainingsschema’s liggen voor eendaagskoersen, gericht op kracht en explosiviteit.
  7 april 2022
  Na zijn val hebben ze een dieet uitgeprobeerd als ik me niet vergis. Moet je zien hoe mager hij er toen uitzag: https://youtu.be/oCMeaeBQTrk Maar toen draaide zijn hormonenbalans in de soep.
  7 april 2022
  Quickstep is werkelijk in elk opzicht de verkeerde ploeg voor die jongen..
7 april 2022
Flip zoals altijd voordat hij genadeloos toeslaat, net niet, twijfels. En dan als het moet gebeuren er staan. Die gaat de WP wederom winnen. REV laat zich opfokken in de roedelrol, Niet omdat hij vandaag wint, maar Martinez dark horse Tour winnaar. Ja, Pogi doet mee, maar toch, zou hem absolute kopman maken bij Ineos. En klimmerstype, en degelijke ITT en een punch.
7 april 2022
Is ie niet teveel met zijn krachten aan het smijten? What's the point van zo'n verschroeiende monster leadout als Flip niet in je wiel zit? Ik weet ook niet of het zinvol is richting het Waalse tweeluik om je nu al helemaal uit elkaar te trekken... Hij mag het helemaal zelf weten natuurlijk maar ik zou me nog even inhouden.
  Je bent een camerarenner of je bent het niet. Wat hij ook vaak doet is vooraan postvatten en dan uitwijken met zo'n navy seal blik richting de rest, zonder echt een doel. Ontzettend vermakelijk.
  Hebben ze bij Quick-Step de route en het profiel van LBL aan Remco laten zien? Ik durf er onderhand wel een weddenschapje op te doen dat Remco niet als eerste bovenaan La Redoute verschijnt. Bij zijn val in de ronde van Lombardije had hij geen moeite met die steile klimmetjes, maar tegenwoordig heeft ie bovenbenen waar hij zich met die van Jacobs kan vergelijken, dat klimt niet zo handig.
  7 april 2022
  Met twee 2e plaatsen en 1 keer winst lijkt me dat niet volledig verspilde energie. Het gaat ook maar om 3 keer anderhalve kilometer.
7 april 2022
Veel van zijn zeges hebben een terechte nuancering/duiding, dat gaat ook gelden voor de terugval in het klassement de komende dagen. Quickstep heeft het vizier volledig op snel scoren gezet, om de vieze smaak van de Vlaamse voorjaarsklassiekers weg te spoelen. Evenepoel heeft niet zuinig gereden en zal daar logischerwijs de prijs voor betalen, ook in een rondje van een kleine week.
7 april 2022
Rare kop. Beetje in de trend van "Is water nat? Ik ga morgen wel kaas eten!" of iets soortgelijks. Daarnaast begrijp ik dat het voor Remco niet onmogelijk is om in de toekomst te kijken, maar slechts moeilijk. Dat is dan wel een interessante constatering waar over doorgevraagd mag worden. ;)
7 april 2022
Morgen en overmorgen zakt ie er echt niet doorheen. Zal vast wel aanklampen.
  8 april 2022
  Hans wat ben je toch een domme gans. Ik sla je hoger aan.
7 april 2022
Zaterdag zet Remco zijn beast mode aan. Long range attack en iedereen vermorzelen.
  7 april 2022
  En na zijn beast mode nummertje zaterdag geeft hij er ook een lap op in LBL. Solo vanaf bastogne, waarna hij met 10 minuten voorsprong aankomt in Luik, na onderweg ook nog eens gestopt te zijn voor zijn favoriete pizza.... Go remco
8 april 2022
Laat hem maar zijn ding doen, hij draagt bij aan mooie koersen, probeert -al dan niet met succes- koersen open te breken met zijn stijl van rijden. En als hij dan een keer door het ijs zakt, ach ja. Geenszins verlang ik terug naar tijden waarin ploegen (USP, Sky, Ineos) als saaie bergtreintjes op een gestaag tempo naar aankomsten reden, waarbij er in de laatste km iemand mocht wegspringen voor de dagzege. Sommigen noemen het dom en onbezonnen, ik vind het interessante tv opleveren. Hij beroert zelfs diegenen die hem -hopelijk enkel spreekwoordelijk- graag op zijn bek zien gaan. Gekluisterd aan onze tv- en wielerflitsschermen, pro of contra, het blijft uiteindelijk mààr koers, maar dan zie ik liever wat dynamiek.

Reacties zijn gesloten.