Remco Evenepoel kent programma na de Olympische Spelen

dinsdag 6 juli 2021 om 12:08
Remco Evenepoel kent programma na de Olympische Spelen

foto: Cor Vos

Voor Remco Evenepoel staat nu alles in het teken van de Olympische Spelen in Tokio, maar de renner van Deceuninck-Quick-Step weet nu ook wat er na de Spelen op het programma staat. Evenepoel staat zoals voorzien niet aan de start van de Vuelta a España.

De Belgische rondehoop zal na de Spelen wel voor het eerst deelnemen aan de Druivenkoers in Overijse, zo valt te lezen in La Dernière Heure en L’Avenir. Vervolgens richt Evenepoel zich op het Europees kampioenschap wielrennen in het Italiaanse Trentino. De renner uit Schepdaal zal in Italië aan de start verschijnen van de tijdrit. In 2019 werd hij al eens Europees kampioen tegen de klok in Alkmaar.

Ook na de Europese kampioenschappen heeft Evenepoel nog ambities. Op 25 september hoopt hij in eigen land namelijk een gooi te doen naar de wereldtitel in het tijdrijden. De renner zet na de Ronde van Lombardije een punt achter zijn seizoen. Vorig jaar kwam Evenepoel nog zwaar ten val in de Italiaanse najaarsklassieker en dus zal de Belg ongetwijfeld uit zijn op sportieve revanche.

Resterend programma Remco Evenepoel 2021, onder voorbehoud 
flag-jp Olympische Spelen tijdrit (24 juli)
flag-jp Olympische Spelen wegrit (28 juli)
flag-be Druivenkoers-Overijse (24 augustus)
flag-europe Europees kampioenschap tijdrijden (9 september)
flag-wc Wereldkampioenschap tijdrijden (25 september)
flag-it Ronde van Lombardije (9 oktober)

Dit artikel delen:

24 Reacties

Geronimo 6 juli 2021 om 12:14

Opvallend weinig rittenkoersen nog. Je zou zo’n BinckBank Tour of Ronde van Groot-Brittainië er nog tussen verwachten.

Sagan=hulk 6 juli 2021 om 12:17

Op het EK en het WK vermoedelijk ook de wegrit?
Bizar weinig eigenlijk dat hij nog rijdt na de Spelen.

Richard van Hoof 6 juli 2021 om 12:26

Ik ruik angst om voor gek te staan in de Vuelta.

Remco zou DE nieuwe ronde renner worden, maar nadat hij zijn staart tussen zijn benen de Giro heeft verlaten moet ie eerst weer wat bravour tanken voordat hij het weer aandurft in een grote ronde.

lo squalo dello Stretto 6 juli 2021 om 12:46

Klopt. Anderzijds is hij nog erg jong en lijkt het me ook niet verstandig om na die zware Giro ook in de Vuelta aan de start te verschijnen. Gewoon meepeddelen kan hij ook niet, verwachtingen zijn torenhoog. Best volgend jaar met een deftige voorbereiding één grote ronde rijden; waarop hij eerlijker beoordeeld kan worden.

Turtlehead 6 juli 2021 om 12:47

Wat een onzin @richard.
Als je de OS doet, kún je niet (voorbereid) naar de Vuelta. Zeker niet als je ook nog het WK wilt voorbereiden. En verder zijn er weinig grotere koersen om te rijden.

Wellicht zijn ze verstandig (geworden?) daar. Volgend jaar goed voorbereid naar de Giro, dan kun je daarna een goed gevuld (post-Corona) najaar rijden, met één of twee rittenkoersen van een week en -bijvoorbeeld- het Canadese of Italiaanse najaar.

edit: wat de haai zegt dus.

Michelangelo 6 juli 2021 om 14:08

@Squalo,
Die jongen IS eerlijk beoordeeld. En gewoon nog te licht bevonden.
Je kunt wel zeggen dat we hem dan OPNIEUW kunnen beoordelen.

Verder ben ik ook van mening dat het imago van Evenepoel zeker mee speelt in deze beslissing. Van de grote belofte in het rondewerk die sponsoren aan moet trekken wil je niet in 1 jaar tijd het sukkeltje maken dat niet kan sturen en niet met de beste mee kan, maar waar je als sponsor wel je geld in moet steken. Dan is dit programma gewoon een stuk logischer en met minder afbreukrisico. En in deze fase beter om sponsoren over de streep te trekken…

djerkson 6 juli 2021 om 14:40

@Michelangelo: de Evenepoel van VOOR de val in Lombardije wil ik aan de start zien van een grote ronde, dan spreken we over een eerlijke kans.

Reiger 6 juli 2021 om 15:01

@djerkson Wanneer REV die vorm heeft wil ik hem graag in de Tour zien tegen Pogaçar.
Ik vrees dat het een zware tegenvaller wordt voor de redder der natie. Luciën blijft nog zeker 15 jaar de laatste Belgische Tourwinnaar.

Richard van Hoof 6 juli 2021 om 15:05

EvP was deze tour allang onderuit gegaan en afgehaakt met een blessure.

Ik zie hem wel in staat om ooit de Giro of Vuelta een keer te winnen, maar voor tourwinst heeft hij nog een hele lange weg te gaan qua stuurmanskunsten voordat hij zich in dat gekkewerk staande weet te houden. En met die regen van afgelopen weekend….. nou, t’is voor hem maar beter dat ie er niet bij was.

Michelangelo 6 juli 2021 om 15:09

Djerkson,
Is misschien een beetje een woordenspelletje, maar:
– De Evenepoel van VOOR Lombardije is niet meer, je zult het hoe dan ook met de Evenepoel van NA zijn valpartij moeten doen. We kunnen de tijd niet terugdraaien.
– De discussie ging niet over een eerlijke KANS, maar over eerlijk BEOORDELEN. Evenepoel heeft gewoon een kans gehad, net als iedereen die aan de start staat. En hij is ook gewoon eerlijk beoordeeld. En het eerlijke oordeel was dat hij, om welke redenen dan ook, op dát moment niet in staat was om mee te doen met de besten voor eindwinst. Hij is gewogen en deze keer te licht bevonden.
– Volgend jaar een nieuwe kans. Wat een eerlijke of oneerlijke kans is weet ik niet, maar hij heeft gewoon weer een kans om zich voor te bereiden, mee te doen en resultaat te halen. En op basis van de resultaten kunnen we hem opnieuw eerlijk beoordelen.

Ik krijg echter soms het gevoel dat sommige mensen het niet eerlijk vinden dat hij de torenhoge verwachtingen niet heeft ingelost, en mensen daar een mening over hebben die niet in lijn is met de gemiddelde REV-fan….

djerkson 6 juli 2021 om 18:01

Wel, in België leeft de perceptie alleszins dat hij niet klaar was voor de afgelopen Giro, ook al werd dat aanvankelijk -tegen beter weten in- gehoopt. Anderzijds zijn er maar weinigen die twijfelen aan zijn capaciteiten om een Giro of Vuelta te winnen als hij én een goede winter kent én zijn zwakke punten onder controle krijgt. Lukt hem dat, dan kan er gesproken worden over een tour.

Daniel17 6 juli 2021 om 12:29

Dit zijn wel erg weinig wedstrijddagen

Remcoderksen 6 juli 2021 om 13:00

Onverstandig. Maar goed, onze gezalfde superheld zal het wel beter weten en straks na een mislukte campagne blaten dat het echte doel pas over drie jaar in Parijs ligt.

Barry Batsbak 6 juli 2021 om 13:32

Meer dan voldoende voor de rest van 2021. Met enige reserve de winter in want Rev en zijn begeleiding hebben nog zat huiswerk voor 2022.

Koersmaniak 6 juli 2021 om 13:51

Vreemd, ik dacht dat het de bedoeling was dat Evenepoel meer koersritme zou opdoen en meer wedstrijden zou rijden.
Als ronderenner rijdt hij wel erg weinig rittenkoersen.
Ok, in het najaar zijn er minder rittenkoersen, maar er zijn toch meer dan genoeg mogelijkheden: Burgos, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, GB, Luxemburg, Kroatie,…

popo 6 juli 2021 om 14:14

Druivenkoers: ook leuk!

djerkson 6 juli 2021 om 14:58

Een zware, onderschatte klimkoers met stevige kaskes die de kuiten lekker onder spanning zetten. Prachtige streek!

Turtlehead 6 juli 2021 om 18:10

… als ze maar niet zuur zijn…

Marco Willems 6 juli 2021 om 15:24

Prima, hoeft het niet te overdrijven qua wedstrijden verder. Daarna maar eens het veld ingaan om te werken aan de stuurmanskunsten en zorgen dat ie volgend jaar topfit is. Dan kunnen we hem echt gaan beoordelen op zijn rondekwaliteiten.

wielertourist23 6 juli 2021 om 15:27

En waarom zou hij al geselecteerd moeten zijn voor het wk

Melkzuur 6 juli 2021 om 15:32

Op basis van:
1. de eerste rit van de Baloise Belgium Tour – soortgelijk parcours als het WK. Hij was daar veruit de beste Belg.
2. het Belgisch kampioenschap – soortgelijk parcours als het WK, zij het minder zwaar. Hij was daar samen met van Aert de beste (Belgische) renner.

In mindere mate:
3. de Giro: het is jaren geleden dat er nog een Belg tweede stond op de eerste rustdag.
4. het seizoen 2020: na van Aert de beste Belg.
5. het seizoen 2019: na van Aert de beste Belg.

VespavanBern 6 juli 2021 om 15:32

Weet niet wat ik lees. Een renner die fysiek ongekend getalenteerd is maar geen fatsoenlijke afdaling of positionering in een Peloton erop na houd wederom amper wedstrijden laten rijden ri Lombardije. Laat die jongen het complete Italiaanse najaar rijden! En de Canadese koersen! Aldoende leert men…

Turtlehead 6 juli 2021 om 18:11

De Canades koersen pakt ie toch mee? Die gaan immers niet door dit jaar.

Chippen 6 juli 2021 om 16:16

zoals te verwachten viel, zal 2021 een grotendeels verloren overgangsjaar zijn, dat vooral in teken zal staan van 2022, waar pas echt kan worden vastgesteld hoe het nu met hem juist zit

verder lijkt het me volstrekt normaal dat de rest van zijn seizoen vooral in het teken staat van EK, WK en OS, in de hoop dat daar ergens een medaille uit de kast valt. had misschien ergens tussendoor nog wel 1 of 2 kleine B-rondjes verwacht.

Headlines

Materiaalzone

Populair