Remco Evenepoel: “Hopelijk worden die beklimmingen iets minder steil”

woensdag 6 april 2022 om 18:46
Remco Evenepoel: “Hopelijk worden die beklimmingen iets minder steil”

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel kende een moeilijke dag in het Baskenland. De Belg slaagde er uiteindelijk wel in om in de groep der favorieten te blijven en deed nog een royale lead-out voor Julian Alaphilippe, die het niet kon afmaken. “Ik denk dat Julian iets te vroeg aanzette, anders hadden we weer gewonnen”, reflecteert de Belg na afloop.

Castelli

“In de finale had ik die aanval van Bilbao (die op drie kilometer van de meet het nog probeerde, red.) niet meer verwacht. Even daarvoor sprak ik met andere klassementsmannen en die waren het erover eens dat we samen naar de finish zouden rijden, maar Bilbao had blijkbaar andere plannen. Ik had niet meteen een antwoord, maar gelukkig kon ik op de grote baan nog aansluiten.”

Eigen ambities
Zelf behield Evenepoel zijn tweede plaats, al moest hij toegeven dat hij het op sommige punten erg lastig had. “Het is geen slechte start geweest, hoor. Ik sta nog steeds bovenaan in het klassement en dat is het belangrijkste. De mannen die vandaag samen aankwamen zullen het gaan uitvechten voor de eindzege. Ik hoop dan wel dat de beklimmingen iets minder steil worden. Op de lange beklimming was het echt aanhaken voor me, dus was het een lastige dag.”

Dit artikel delen:

82 Reacties

Zadelsnuffelaar 6 april 2022 om 18:56

Ja jongen, je bent gewoon niet gemaakt voor lange steile beklimmingen. Niet erg. Elke renner heeft een ander profiel. Hopelijk zien ze bij QS ook snel in dat hij geen klassementsrenner is voor de grote rondes. Of hebben ze daar stront in hun ogen? Geef hem lekker een vrije rol. Dat maakt het ook wat interessanter voor de kijker. Al hangt dat natuurlijk af van de intentie van de toeschouwer. Kan me inbeelden dat sommige lui hem graag zien harken en afhaken als het steil omhoog gaat.

0
VerstandOpNul 6 april 2022 om 19:07

Er zijn zat klassementsrenners die het meer van bijvoorbeeld hun tijdrit dan de steilste beklimmingen moeten hebben (Tom Dumoulin bijv.), dus ik zou hem nog niet afschrijven voor de grote rondens (mits met de juiste gespecialiseerde begeleiding).

0
uitdewaaier 6 april 2022 om 19:08

Helemaal eens snuffel.

0
Titaantje 6 april 2022 om 19:19

wat een raar oordeel over dumoulin. Dat hij een tijdrijder is betekent niet dat hij niet goed is op steile aankomsten. Integendeel, het was op steile aankomstnen waar hij een Froome in topvorm destijds lostte en zich voor het eerst als klassementsrenner aandiende.

0
Renaissance 6 april 2022 om 20:11

Opmerkelijk dat de snuffelaar ook wel eens juist zit. Had niet verwacht dat dit binnen je mentale capaciteit lag. Helemaal met je eens. Hij is niet zoals Dumoulin of Froome een renner die goed een berg op kan en uitstekend kan tijdrijden, het is iemand die mee komt aan het elastiek over heuveltjes en op de echte klimmen moet lossen. Maar hij blijft een uitstekend coureur die met zijn profiel voor heel veel leuke momenten kan zorgen. Lekker rondjes van een week zonder zware beklimmingen en eendaagse rijden zoals Lombardije, MSR en CSS.

0
VerstandOpNul 6 april 2022 om 20:27

Tegen Froome was in de Vuelta vanuit een vroege vlucht.. Overigens een hele mooie prestatie van Dumoulin, daar niet van..

0
S. Morgenstern 6 april 2022 om 20:30

Tegen froome was gewoon een strijd tussen de besten in koers

0
VerstandOpNul 6 april 2022 om 21:03

Nou dan moet je de etappe nog maar eens terugkijken.. En het was sowieso een slecht voorbeeld van Titaantje. Dumoulin is een renner die het voornamelijk van een steady tempo bergop moet hebben, nooit de meest explosieve renner op steile beklimmingen.

Ik zeg niks raars als ik het mogelijk acht dat Remco over een paar jaar zo’n type klassementsrenner zou kunnen worden, met de juiste begeleiding..

0
Panache 6 april 2022 om 21:23

In 2018 was Dumoulin 5e op Monte Zoncolan, net aangehaakt op het wk in Innsbruck 4e. Dat seizoen gewoon een uitstekende klimmer, ook op de zeer steile stroken.

0
S. Morgenstern 6 april 2022 om 21:34

Ik hoef die rit niet terug te zien om te weten dat Dumoulin er daar na het eerste lastige stuk vandoor gaat bij de andere toppers, en later na teruggepakt te worden toch nog de snelste blijkt over het laatste lastige stuk. Heeft daar nooit in de vroege vlucht gezeten

0
VerstandOpNul 6 april 2022 om 21:44

Ok wat jij wil! Geniet van de koers (ook al snap je er weinig van)..

0
S. Morgenstern 6 april 2022 om 21:48

Lol.. waarschijnlijk zelf even die laatste twee kilometer teruggekeken…

0
hans 6 april 2022 om 22:08

@Verstandopnul

S. Morgenstern heeft gewoon gelijk:
https://www.youtube.com/watch?v=iDlsMPduHsM

0
VerstandOpNul 6 april 2022 om 22:20

Leuk filmpje, blijft een waanzinnige prestatie van Tom..
Maar het ging mij om de hele etappe Hans..
En eigenlijk ging het daar niet eens om.. jullie missen mijn punt volledig..

0
S. Morgenstern 6 april 2022 om 22:24

De hele etappe, toen Dumoulin gewoon bij alle andere mannen uit de top van het klassement in het peloton zat? Ja, dan is je opmerking dat het een vroege vlucht was opeens geen onzin.

En verder maak je een prima punt, maar de opmerking waar ik op reageerde slaat gewoon nergens op. Jouw reactie op die rechtzetting is vervolgens helemaal bedenkelijk. Maar goed, als je er maar van geniet ofzo

0
Panache 6 april 2022 om 22:25

Prachtige beelden, nog steeds een comeback die je zelden ziet.

0
hans 6 april 2022 om 22:56

@VerstandOpNul

Ik miste je punt inderdaad, excuus. Maar het filmpje blijft genieten! Die goeie ouwe tijd…

0
adelaarvanantwerpen 6 april 2022 om 19:01

Als het vandaag niet ging dan wordt het heel moeilijk vrijdag en zaterdag op de Karbilla.

0
Richard van Hoof 6 april 2022 om 20:11

Klopt, er volgt nog meer van dit stijle klimwerk, maar eigenlijk valt ie al sinds zijn Blessure in al het klimwerk tegen, alleen op het EK zag hij er goed uit, al was dat meer een klimmende op de macht kon.

0
Franco Ballerini 6 april 2022 om 19:03

Het gaat alleen maar steiler worden, Remcootje. Maar de organisatie van de Baloise Belgium Tour zal zeker een parcours uitzetten wat een spekkie voor je bekkie is! Belachelijk hoe dit ventje Roglič vandaag zat uit te kafferen!

0
Zadelsnuffelaar 6 april 2022 om 19:15

@Franco
Dat uitkafferen van Rogla heb ik gemist. Remco maakt wel vaker van die rare gebaartjes in het peloton merk ik. Een soort geldingsdrang die steeds de kop op steekt wanneer de druk toeneemt. Ik verwacht niet dat hij een heilige is maar dit soort akkefietjes zijn hem nu al een aantal keer overkomen.

0
reusjen 6 april 2022 om 19:53

Het viel mij ook op als zijnde een bijzonder moment, maar het was geen kafferen. Het was Evenepoel die naast Roglic bleef rijden en iets tegen hem zei. Waarschijnlijk was dat het moment dat hij gevraagd heeft of het oke is om als groep naar de streep te rijden zoals hij aangeeft. Je kunt je afvragen waarom Evenepoel denkt dat hij daar de juiste persoon voor is om zoiets proberen te regelen, maar uitkafferen was het niet.

0
Peetvader 6 april 2022 om 21:12

@franco
Mensen als jij die zo’n dingen verzinnen zorgen ervoor dat Remco steeds in de picture zal blijven lopen. Hij zegt en doet vandaag echt niks verkeerd, maar toch moeten een aantal mensen hem hier afbreken, waarschijnlijk omdat hij de voorbije twee ritten goed reed en ze dat daar niet konden doen.

0
Cochise 6 april 2022 om 19:14

Wel weer 5 KOM’s genomen op hellingen vandaag, boekhouding bijhouden ;). En die trui was hij gisteren al kwijt.
Je laat steekjes vallen!

0
Schaduwling 6 april 2022 om 19:16

Dat hij niet met de beste klimmers mee kan, lijkt me logisch gezien zijn lichaamsbouw. Totaal atypisch voor het klimwerk. Geen idee of dit aan de spiermassa ligt en hier mogelijk nog aan te werken valt.

0
Gelei 6 april 2022 om 19:33

Elk heeft z’n eigen bouw natuurlijk, maar Remco’s dijen zijn quasi het dubbele van Alaphilippe of VSevenant.

0
peter s 7 april 2022 om 09:34

Elke x dat gezeur over zn bouw en gewicht. Remco kan een klimmer pur sang zijn ,want hij heeft de juiste lengte en gewicht ervoor. Hij is bv stuk lichter dan Poga en Rogla

0
quickstep_wolfpack 6 april 2022 om 19:24

Gewoon zo ver mogelijk proberen te komen. Lukt het niet ja jammer dan

0
Murcia 6 april 2022 om 19:32

Als zoals bij Gaius La Doyenne je enige reden om je op dit forum te begeven het plaatsen van denigrerende regeltjes over 1 renner is, dan klopt die inschatting van Cochise over missende steekjes volledig. Dat is toch geen hobby meer?

0
Cochise 6 april 2022 om 19:35

En omwille van die 3e plek in het bergklassement droeg hij een bolletjestrui vandaag? Niet dus. Straks praat je jezelf zo hard vast dat je moet toegeven dat je de wedstrijd niet eens gezien hebt.

0
Motta 6 april 2022 om 20:01

Remcotje het beste is een dimmen,want zo maak je geen vrienden in het peloton,en op termijn gaat je dit op breken.

0
Romāns Vainšteins 6 april 2022 om 20:22

Evenepoel is al lang en breed geaccepteerd binnen het peloton op basis van wie en hoe hij is. Dat zie je in elke koers waar hij meerijdt, niemand die moeite met hem heeft.

0
Michelangelo 6 april 2022 om 21:28

@Romans,
vanuit de buik van het peloton weet ik dat er echt nog wel wat werk aan is. Dat deze knul nog geen hoge gunfactor heeft bij zijn collega’s, juist vanwege zijn houding, gedrag en uitspraken.
Maar dat wil niet zeggen dat ze hem het liefst de berm in fietsen of niet met hem babbelen; vooral dat ze net wat eerder achter hem aan zullen rijden dan achter sommige anderen.

Geaccepteerd: ja.
Geliefd: mwoah

0
RefleX 6 april 2022 om 22:33

Dat niemand moeite met hem heeft durf ik wel te betwijfelen. Hij is verre van geliefd in het peloton. Het is zeker niet dat hij de minste renner is in het peloton maar met zijn handelingen heeft hij toch echt een aantal mensen tegen de schenen geschopt.

Overigens meer benieuwd naar het “akkoord ” van de toppers om in slagvolgorde naar de finish te rijden. Het is toch koers?

0
Maillot à Pois 6 april 2022 om 20:07

Als iemand de bolletjestrui kent, dan ben ik het wel uiteraard ;-)
Ik denk dat Stille Gaius het concept Strava niet goed snapt. Ontelbare KOMs te verdienen daar,

0
Cochise 6 april 2022 om 20:09

Dus als je zelf weet hoe een bolletjestrui er uit ziet en je zelf hebt gezien dat hij die niet droeg vandaag, dan begrijp je waarschijnlijk ook dat hij vandaag geen bolletjestrui kon verliezen en je dus wel degelijk een steekje liet vallen door te beweren van wel?

0
Romāns Vainšteins 6 april 2022 om 20:17

Tijd voor gaylalastranglelis om weer een nieuwe suffe naam uit de hoed te gaan trekken

0
Baroudeur Baroudeur 6 april 2022 om 20:29

Zelden zo’n irritante persoonlijkheid gezien op dit forum.

0
Flurk1982 6 april 2022 om 20:38

Geef hem nog wat tijd. Hij is pas 22 en zijn doel dit voorjaar is LBL. Hij heeft niet getraind voor langere beklimmingen.

0
Reutemeteut 6 april 2022 om 21:56

In het ravijn te rotten…

0
Steven_E 6 april 2022 om 22:03

Zowel Remco als Fabio hebben tijdens hun revalidatie heel hard kracht gefocust. En dat om ergens weer wereldtop te worden in 1 punt. Maar beide zijn een minder compleet renner nu (of althans voorlopig).Ik denk dat Remco wat finesse kwijt is, en Fabio wat wedstrijdhardheid. Vandaag voor beide alweer bewezen. Maar het kan zeker nog terugkomen hoor.

0
Gebruikersnaam 6 april 2022 om 22:04

Curieus hoe degenen die overduidelijk genieten van het falen van Evenepoel, ook degenen zijn die het liefst willen dat hij zo snel mogelijk stopt met proberen. Je zou verwachten dat ze zouden uitkijken naar jarenlang leedvermaak.

Dat ze het beste voor hem en zijn ploeg (waar ze ook grote fan van zijn) willen, zou bijzonder ongeloofwaardig zijn, dus ik gok op een soort onbewuste vrees dat hij ooit ergens omhoog zal falen en per ongeluk toch iets gaat winnen wat hij niet zou kunnen mogen hebben winnen.

Belangrijkste is dat dit nieuwtje weer zo'n mooi geel getalletje heeft en dat de trog, die Wielerflits aanbiedt aan de Evenepoel-galspuw-posse, dagelijks gevuld blijft.

0
hans 6 april 2022 om 22:53

Achja het Belgische chauvinisme is toch wel een irritatiebron bij veel Nederlanders heb ik het idee. En des te mooier wanneer het dan niet lukt natuurlijk.

De Evenepoel hysterie dat in België leeft en het tot nu toe falen van Evenepoel in de wedstrijden waar het toe doet is dan ook genieten voor veel Nederlanders. Het uitkijken naar jarenlang leedvermaak en dat het ongeloofwaardig is dat ze het beste voor hem en zijn ploeg willen is niet heel gek gedacht dus.

Vooral als wij Belgen Evenepoel blijven zien als toekomstig Tourwinnaar terwijl daar nul aanleiding voor is, blijft Evenepoel het slachtoffer van de “Evenepoel-galspuw-posse”.
En natuurlijk doet hij daar nog een aantal schepjes bovenop met bepaalde uitspraken en bepaald gedrag.

Ik heb vooral medelijden met die jongen en hoop dat hij snel een mooie overwinning kan behalen in de koersen die er toe doen, want hoe je het ook wendt of keert de druk vanuit België staat er gewoon op. Volgens mij dacht heel België op een gegeven moment serieus dat die jongen vorig jaar de Giro zou gaan winnen. En daarbij is hij er het afgelopen jaar vooral achtergekomen waar hij minder goed in is: klimmen, dalen, sturen, sprinten etc. etc.
Ik ben ervan overtuigd dat hij flink gaat verbeteren, maar of hij het wielerpubliek tevreden gaat stellen met de verwachtingen die zij hebben is allesbehalve zeker. Dat kleine driftige manneke blijft in ieder de lage landen bezighouden. Doet ie toch leuk.

0
Michelangelo 6 april 2022 om 23:47

@Hans,
Evenepoel kleurt de koers, da’s 1 ding wat zeker is. Maar ik vraag me af of hij door zijn eigen gedrag en uitspraken, de fans, de media en zijn eigen ploegleiding/entourage nu niet in een situatie terecht gekomen is die ook voor hemzelf contraproductief is geworden.

Er is door bovengenoemde groeperingen heel lang gewerkt aan “de hype”. De resultaten waren uitstekend voor een nieuwkomer, er was volop aandacht, en ook de (sponsor)contracten kwamen vlot binnen. Maar deze torenhoge verwachtingen en het dikke contract moeten ook hoofdprijzen opleveren. Nu dat vooralsnog achterwege blijft, zie je de twijfel groeien. Bij de bovengenoemde groeperingen, maar vooral bij Evenepoel zelf. En daar gaat hij niet beter van fietsen.

Voor mij is hij zowel dader als slachtoffer. Hij heeft hier volop aan meegedaan en ook de financiele vruchten ervan geplukt. Maar ergens heb ik ook met hem van doen, want door de gekte om hem heen heeft hij ook nooit de kans gekregen om straffeloos te falen.

Zijn domste keuze was wat mij betreft om te gaan rijden voor een Belgische ploeg die hem meteen kopman wilde maken voor de grootheidswaanzin van de baas. Als hij zich wil ontwikkelen als ronderenner, dan had hij veel beter bij een andere ploeg gezeten waar hij onder de vleugels van ervaren mannen de kneepjes van het rondevak zou kunnen leren. Inclusief knechten in de schaduw, falen of misschien ergens verrassen. Wat dat betreft heeft Cian Uijtdebroeks in mijn ogen een veel betere keuze gemaakt.

Is het leedvermaak richting Remco? Ja, ergens wel. Maar persoonlijk heb ik veel meer vermaak van de fans die destijds van geen realisme wilden weten (en je verrot scholden als je prestaties in perspectief plaatste), en die nu steeds opnieuw met beide benen op de grond gezet worden.

Ik gun die jongen een andere ploeg en eigenlijk ook een berg andere fans.

0
hans 7 april 2022 om 00:05

Bizar: In Extra Time Koers hebben ze het nu ook al over Remco Evenepoel en het winnen van de RVV en PR???

Ik gun die jongen haast een andere nationaliteit…

0
Michelangelo 7 april 2022 om 00:28

Zegt alles over het Belgische wielerjournaille…. de grootste fanboys van allemaal. En die voederen de rest met wat ze willen horen, en niet met realisme.

0
VerstandOpNul 7 april 2022 om 08:36

@Michelangelo, dit is alweer een stuk genuanceerder.. Ik denk ook dat hij beter af zou zijn bij een andere ploeg.. Zijn publicitaire waarde wordt op een ongezonde manier uitgebuit bij Quickstep.. Hoewel de meesten ervan zouden gruwelen, ik denk dat hij bij bijv. TJV meer kans heeft om goede klassementen te gaan rijden..

0
Limal 7 april 2022 om 08:39

Neen, er werd niet gesproken over het meteen winnen van de RVV, en al helemáál niet over P-R. De Wolf en Museeuw zeiden dat ze het spijtig vinden dat Evenepoel niet in de Vlaamse kasseiklassiekers startte ("laat hem eens beginnen met de Omloop" ) omdat hij die koersen op termijn *aan moet kunnen* en dat het nooit te vroeg is om te beginnen met *ervaring opdoen*.

Kijk het hier zelf terug als je me niet gelooft: https://sporza.be/nl/2022/04/06/nieuw-pleidooi-voor-remco-evenepoel-in-de-voorjaarskoersen-klassiekers-worden-nu-op-wattage-gereden~1649274585514/

Dit zijn de typische verdraaiingen van feiten die door sommigen geopperd en herhaald (en herhaald en herhaald) worden om de controverse aan te zwengelen.

Voor zover ik gezien heb voorspelde RV ook geen "eclatante overwinningen in een monument als LBL", maar zei hij dat Evenepoel's pijlen eerder gericht zijn op de BP en LBL dan op het Baskenland. Iets wat vanuit de ploeg en Evenepoel zelf de afgelopen week meermaals gezegd is.

0
Renaissance 7 april 2022 om 12:33

Of je bent een NLer die houdt van koers en dus ook graag goede coureurs ziet doen wat ze kunnen. Ik zie WvA liever oorlog maken in klassiekers dan aanklampen voor een top 10 in de Tour. Dat heeft niks met misgunnen ofzo te maken.

De suggestie dat Evenepoel Vlaamse koersen aankan is misschien wel de sneuste die ik ooit heb gehoord. De man kan niet sturen. Alle koersen waarin er kasseien of iets in die richting liggen wordt hij standaard gelost.

0
Maillot à Pois 6 april 2022 om 22:09

Gaat het zo’n beetje, in het ravijn te rotten?
Respect voor renners en forumregels zijn blijkbaar weer eens niet van toepassing voor de heer Michelangelo

0
VerstandOpNul 6 april 2022 om 22:14

Mijn hemel, Michelangelo.. heeft die jongen jou persoonlijk iets aangedaan ofzo?

Zo nee, heb je al therapie overwogen?

0
Jacco van Stierop 6 april 2022 om 22:20

Evenepoel heeft nog genoeg tijd om aan tekortkomingen te werken; in hoeverre en hoe snel die arbeid vruchten af zal werpen weet niemand.
Froome reed als 23-jarige zijn eerste grote ronde en werd 85ste; Dumoulin was bijna 26 toen hij zich als ronderenner ontdekte; Roglic was 26 toen hij zijn eerste grote ronde reed en 58ste werd.
Toen toptalent Jungels 22 was wist men ook nog niet precies of er een klassiek renner in hem schuilde of dat hij grote ronden zou kunnen betwisten.

Voorspellen wat er voor Evenepoel in de toekomst besloten ligt is misschien een leuk tijdverdrijf voor sommigen, maar het blijft vooral borreltafelpraat.

0
Limal 6 april 2022 om 22:24

Helemaal eens. Maar nu heb ik wel verschrikkelijk veel zin gekregen in borrelnootjes en heb niets in huis…

0
hans 6 april 2022 om 23:07

@Jacco van Stierop volgens mij was Dumoulin 24.

0
Jacco van Stierop 6 april 2022 om 23:30

Je hebt gelijk @Hans, bijna 25.

0
Limal 6 april 2022 om 22:22

En dan was hij verbolgen toen ik het woord “toxisch” in de mond nam om zijn commentaarstijl te beschrijven…

0
Michelangelo 6 april 2022 om 22:57

@Maillot,
Want het voldoet niet aan de huisregels?

Hetgeen niet aan de huisregels voldoet, zijn de reacties van VerstandOpNul en Limal: die zijn namelijk op de man ipv op het onderwerp. En die van jou is ook niet on-topic.

Enige wat je nog zou kunnen zeggen is dat het provocerend is. Maar dat is meestal “in the eyes of the beholder”. En sommigen voelen zich nogal makkelijk geprovoceerd…

0
legrandbornand 6 april 2022 om 22:58

@Michelangelo, heb jij eigenlijk dat afwezigheidsattest al ingediend voor die dag waarop het verstand werd uitgedeeld? Jeetje, wat ben jij een enge man.

0
Baroudeur Baroudeur 6 april 2022 om 23:04

Knappe persoonlijkheid is onze turtle. Al jaren mag hij zich zo’n dingen permitteren.

0
peter s 6 april 2022 om 23:16

Oei oei Michel ,als opa wim dit leest ;)

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone