Reinier Honig wil voor achtste keer NK stayeren winnen

dinsdag 21 januari 2020 om 11:52
Reinier Honig wil voor achtste keer NK stayeren winnen

foto: WielerFlits

Reinier Honig mikt op een nieuwe nationale titel stayeren op de baan. De Noord-Hollander kan vanavond in Alkmaar voor de achtste keer het nostalgische baanonderdeel winnen.

“Ik kijk er naar uit. Al gaat het een ook zware avond worden, want stayeren is tweehonderd ronden op hoge snelheid achter de motor rijden”, aldus Honig tegen WielerFlits.

De regerend Europees kampioen stayeren ziet steeds meer renners het baanonderdeel omarmen. “Ik verwacht dus ook een spannende en tactische wedstrijd, want er zal behoorlijke wat tegenstand zijn. Maar met Jos Pronk heb ik misschien wel de beste gangmaker van Nederland.”

Honig mocht al het rood-wit-blauw tussen 2005-2008 en 2017-2019 om zijn schouders dragen. Afgelopen juli veroverde hij in Italiaanse Pordenone ook de Europese titel op dit onderdeel. Vorige maand was hij nog succesvol op de weg door een rit te winnen in de Ronde van Costa Rica.

Voorlopige startlijst
Reinier Honig – Jos Pronk
Ocko Geserick – Willem Fack
Christian Kos – René Kos
Steven Stenekes- Richard Konijn
Tom Wijfje – Hans van Klaveren
Robin Rol – Ronald Rol
Marten Vosmer – Christian Bosch
Marc Oostendorp – Jos Raateland
Het NK Stayeren vindt vanavond plaats op de wielerbaan in Alkmaar. De finale van het stayeren zal rond 21:00 uur beginnen. Toegang bedraagt €5, kinderen tot 14 jaar hebben gratis toegang.
Dit artikel delen:

1 Reactie

Lance4eva 21 januari 2020 om 19:00

Van hieruit wil ik Reinier succes wensen met het al dan niet behalen van zijn doelstelling.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair