Reacties Sánchez en Impey na derde etappe Tour Down Under

donderdag 17 januari 2019 om 14:44
Reacties Sánchez en Impey na derde etappe Tour Down Under

foto: Cor Vos

Het heeft enkele dagen geduurd, maar in de derde etappe van de Tour Down Under was het raak voor Peter Sagan. De Slowaakse kampioen versloeg in Uraidla Luis León Sánchez en Dary Impey. WielerFlits bundelde de reacties van die laatste twee.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Luis León Sánchez (2e): “Moeilijk om Sagan te kloppen”
Bijna wist Luis León Sánchez voor een verrassing te zorgen en Peter Sagan te verslaan. De ervaren Spanjaard kwam echter een half wiel tekort. “Het was een hele warme dag, waardoor het een zeer lastige etappe was”, zo laat Sánchez weten op de website van zijn werkgever Astana. “Ik deed mijn best, maar het is moeilijk om Sagan te vloeren.”

Door zijn tweede plaats stijgt de Murciaan wél met stip in het klassement. Sánchez staat nu derde, op negen seconden van leider Patrick Bevin. “Ik ben nog niet 100% in vorm, en bekijk het dus dag per dag”, dekt de Spanjaard zich in. “We gaan het zien. We deden het vandaag als ploeg wel erg goed.”

Luis León Sánchez feliciteert Peter Sagan met zijn overwinning – foto: Cor Vos

Daryl Impey (3e): “We gingen voor ritwinst”
Een ploeg die we lange tijd op kop zagen rijden, was Mitchelton-Scott. De Australische formatie deed dit voor kopman én titelverdediger Daryl Impey. De Zuid-Afrikaan beloonde bijna het ploegwerk: hij eindigde uiteindelijk als derde in Uraidla. “We wilden de etappe winnen”, was zijn reactie na afloop.

“We namen op het goede moment de kop. Jammer genoeg moest ik mijn sprint al op 400 meter van de streep beginnen. Ik hoopte dat Sagan niet in mijn wiel zat… Maar ik ben blij met de vier bonificatieseconden”, aldus Impey, die nu op elf seconden staat van leider Bevin.

Morgen zullen er voor het eerst verschillen ontstaan, als er gefinisht zal worden in Campbelltown. Sleutelmoment: de lastige beklimming van Corkscrew Road (2,3 km aan 8,9%). “Ik hoop vooraan mee te doen. Het zal moeilijk worden om renners als Richie (Porte) en Michael (Woods) te volgen, maar ik hoop aan te haken.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Samlambeej 17 januari 2019 om 14:56

Aan het eind scheelde het echt niet veel. En dat zonder “te vroeg in vorm” te zijn…

0
vincenzo 17 januari 2019 om 15:16

Maar ook Sagan gaf al aan nog ver verwijderd te zijn van topvorm …

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone