Raymond Kreder blijft leider in Thailand na vierde podiumplaats op rij

maandag 4 april 2022 om 11:18
Raymond Kreder blijft leider in Thailand na vierde podiumplaats op rij

Raymond Kreder op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Raymond Kreder blijft ook na vandaag de leider in de Tour of Thailand. In de etappe naar Nakhon Phanom spurtte de snelle Nederlander van Team UKYO net als gisteren naar de tweede plaats na Maleisiër Mohd Harrif Saleh en dankzij de bonificaties aan de finish verstevigde hij zijn koppositie in het algemeen klassement. Voor Kreder was het alweer zijn vierde podiumplaats op rij.

De vierde etappe van Sakhon Nakhon naar Nakhon Phanom kende weinig hoogteverschillen en na 176 kilometer werd dan ook door een bijna voltallig peloton gesprint om de overwinning. Net als gisteren beschikte Mohd Harrif Saleh van Terengganu Polygon over het beste eindschot, en opnieuw was Raymond Kreder tweede. Na zijn derde plaats in de openingsetappe en zijn tweede plekken in de etappes daarna, was het voor de Nederlander zijn vierde podiumplek op rij.

Kreder breidde dankzij de zes bonificatieseconden aan de finish zijn voorsprong in het algemeen klassement uit tot zes seconden op de Pool Alan Banaszek, die tweede staat. Morgen krijgt het peloton rond Nakhon Phanom opnieuw een grotendeels vlakke etappe voor de wielen geschoven.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Poeksel 4 april 2022 om 11:26

De Nederlandse Trentin/Hofstetter ;)

0
Wheely 4 april 2022 om 11:31

Zou dit rondje zomaar op zijn naam kunnen schrijven!

0
Arie M 4 april 2022 om 12:34

Let op Cyrus Monk

0
Grobbel 4 april 2022 om 13:06

Apart wel, ook de eerste UCI-koers waaraan Raymond Kreder deelneemt sinds september 2019 (!). Tenminste, als de info op PCS klopt.
(Zal ongetwijfeld te maken met Covid en het effect ervan op de grotendeels geschrapte Asia Tour in die jaren, maar nog steeds opvallend)

0
TheBFG 4 april 2022 om 13:59

Zijn hele team lijkt in in 2020 alleen de Tour of Taiwan te hebben gereden in maart, dus als hij daar niet bij was dan hield het daarna snel op door Covid.
In 2021 hadden ze alleen Tour of Japan in mei (toen het nog lastig was Japan in te komen, dus was het waarschijnlijk ook niet waard voor 3 dagen koers), en Oita Classic eendaagse in oktober – lijkt me ook niet de moeite om een Nederlander voor in te vliegen als je al lokale Japeners in het team hebt die ook al lang op een koers wachten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone