Ramon Sinkeldam twee jaar langer bij Groupama-FDJ

Ramon Sinkeldam twee jaar langer bij Groupama-FDJ

foto: Cor Vos

vrijdag 9 augustus 2019 om 11:56

Ramon Sinkeldam rijdt ook de komende jaren in dienst van Groupama-FDJ. De Nederlander heeft een contractverlenging getekend voor twee seizoenen. “Ik voel me goed bij deze ploeg”, zegt Sinkeldam tegen WielerFlits.

In mei liet de 30-jarige renner al weten het naar zijn zin te hebben bij zijn Franse werkgever. Inmiddels is ook het contract getekend waarmee hij zich officieel tot en met 2021 aan de ploeg heeft verbonden. “Mijn rol blijft hetzelfde. Samen met Jacopo Guarnieri sta ik volledig in dienst van Arnaud Démare.”

“Ik voel me heel goed bij de ploeg. Ik wilde graag blijven, de ploeg wilde graag dat ik bleef, dus het is snel geregeld”, zegt Sinkeldam.

EK wielrennen
Eerder deze week veroverde Sinkeldam met de Nederlandse selectie de eerste Europese titel ooit op het onderdeel Team Relay. Komende zondag hoopt hij de Nederlandse kopman Dylan Groenewegen bij te staan in de wegwedstrijd. Wat het voor Sinkeldam extra bijzonder maakt is dat het zijn eerste internationale kampioenschap bij de elite renners is en ook nog een thuiskoers is. “Het is letterlijk mijn trainingsgebied. Toen ik van de week naar het hotel reed, was het wel apart om alle internationale teams in het gebied te zien waar ik met enige regelmaat kom.”

Een dag na het EK – waar hij dus voor Groenewegen zal werken – start Sinkeldam in de BinckBank Tour, waar Démare de kopman is bij Groupama-FDJ. Daarna staan ook de EuroEyes Cyclassics Hamburg en een aantal Belgische eendagskoersen op het programma.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Scott Sunderland 9 augustus 2019 om 12:04

Hij zegt het zelf. Volledig in dienst van Démare. Naar behoren anders werd het contract niet met twee jaar verlengd. Als je zelf geen echte winnaar bent denk ik dat je als meesterknecht een hogere marktwaarde hebt dan wanneer je blijft proberen zelf uitslagen te rijden.

Random wielerliefhebber. 9 augustus 2019 om 12:25

FDJ pakt dat heel anders aan als andere ploegen. Sinkeldam rijd altijd met Demare, Reichenbach altijd met Pinot…. Waar zie je dat nou? Zelfs Froome heeft niet zulke vaste renners om zich heen.

TotSinas 9 augustus 2019 om 19:31

Eens!

Lalsacien 9 augustus 2019 om 15:39

In de reportage leek het een hechte ploeg.

TotSinas 9 augustus 2019 om 19:30

Goed nieuws en dik verdiend! Is gewoon een top renner en goed in zijn vak; piloteren en bijstaan van zn kopman en vervolgens de lead-Out doen!

Headlines

Populair

Materiaalzone