Quintana: “De verantwoordelijkheid ligt bij Team Ineos”

dinsdag 16 juli 2019 om 15:12
Quintana: “De verantwoordelijkheid ligt bij Team Ineos”

foto: Cor Vos

Movistar zal met gemengde gevoelens terugkijken op de waaieretappe naar Albi. De Spaanse formatie wist met Nairo Quintana tijd te pakken op enkele concurrenten, maar de ploeg zag ook mede-kopman Mikel Landa tijd verliezen na een valpartij. “Toch mogen we tevreden zijn met de vorm en het verloop van deze Tour”, zo is Quintana van mening.

De Colombiaanse klimmer vindt zichzelf terug op de achtste plaats in het klassement. Het verschil met geletruidrager Julian Alaphilippe is meer dan twee minuten, terwijl Quintana 52 seconden moet goedmaken op titelverdediger Geraint Thomas. “We krijgen echter nog flink wat bergetappes voorgeschoteld.”

De 29-jarige Quintana klinkt opgewekt, als hem gevraagd wordt naar zijn kansen. “De conditie is goed en de ploeg is in de breedte erg sterk”, klinkt het. “We kunnen met Alejandro (Valverde, red.) rekenen op een luxeknecht, en dan hebben we ook nog Mikel Landa. Er komen nog enkele interessante bergetappes aan.”

Individuele tijdrit 
Aankomende donderdag trekken de renners voor het eerst de Pyreneeën in, maar Quintana kijkt vooral naar de individuele tijdrit in Pau. “We zullen hoe dan ook tijd verliezen, maar het is zaak om de schade te beperken. We zullen daarna moeten kijken naar Team Ineos, aangezien zij de verantwoordelijkheid dragen.”

Dit artikel delen:

35 Reacties

FDJ 16 juli 2019 om 15:25

Dit is precies waarom Quintana nooit de Tour zal gaan winnen. Kijken kijken kijken. Je kunt wel kijken naar Ineos maar achter Thomas staat hij na de tijdrit misschien op 3 minuten. Dan denkt Thomas ook blijf maar kijken Nairo. Totaal onaantrekkelijke renner.

havana 16 juli 2019 om 16:00

De reden va Q. de tour of welke grote ronde niet gaat winnen is dat hij in 2 tijdritten in totaal 3-4 minuten verliest, en dat hij die nergens terugwint.

skylimit 16 juli 2019 om 15:27

Ja, Quintana wil je winnen zal je toch verantwoordelijkheid dienen te nemen, maar ja het is makkelijker deze af te schuiven.

Bazzz 16 juli 2019 om 15:29

Ik zou Valverde niet direct als luxeknecht uitspelen. Hij staat er vrij goed voor

janwillem92 16 juli 2019 om 15:29

Eigenlijk vind ik het jammer dat Landa tijd heeft verloren i.p.v. Quintana.
Landa speelt eerder alles of niks en was denk ik ook bereid in de aanval te gaan om binnen Movistar eerste viool te spelen. Nu met Nairo kort verwacht ik weinig spektakel.

Hopen dat Steven heel sterk is anders kan de spanning in het klassement nog wel is als een nachtkaars uitgaan.

jooprioolpijp 16 juli 2019 om 15:53

Van Landa verwacht ik nog wel een paar aanvallen, en Ineos kan die ook niet volkomen laten lopen. #hoopdoetleven

Tuubke 16 juli 2019 om 15:34

Nee Nairo, jíj hebt de verantwoordelijkheid. En wel om aan te vallen, als je tenminste nog ambities hebt om het podium te halen. Ineos heeft zijn verantwoordelijkheid gisteren genomen door een aantal favorieten wat minuten aan te smeren, nu is het jouw beurt. Zonde hoor, zoveel talent en dan bijna altijd zo passief rijden.

boehoe 16 juli 2019 om 16:03

Vertel het hem!

Tuubke 16 juli 2019 om 17:37

Doe ik toch? Probleem is alleen: mijn Spaans is niet meer wat het nooit geweest is.

Pseudo Niem 16 juli 2019 om 15:37

Nairoman aka broekenpoepert

Barry Batsbak 16 juli 2019 om 16:00

Minder jengelen, meer koersen. Altijd dat laffe verschuilen van die Quintana, verschrikkelijk.

Sebas 16 juli 2019 om 16:00

Hah! Hij heeft gewoon gelijk, want die mannen staan op 2 en 3. Jammer dat hij donderdag weer twee minuten aan zn broek krijgt, maar dat levert iig geen verantwoordelijkheid op.

StonedCamel 16 juli 2019 om 16:26

Maar wat voor verantwoordelijkheid? Om op kop te rijden en de vluchters terug te halen of om de klassementsleider kapot te rijden?
Dat laatste moet hij toch echt zelf doen als hij wil winnen.

Ab Normaal 16 juli 2019 om 16:06

Fijn om te lezen dat het niet aan mij ligt, die afkeer van Quintana, maar dat velen met mij dit hebben.

Thom123 16 juli 2019 om 16:14

Is gewoon een ongelofelijk laffe renner! Zonde van zo’ talrnt

assen 16 juli 2019 om 16:15

“De oude man” gedraagt zich als zodanig.
Toch gooit ie weleens de knuppel in het hoenderhok hoor.

Het is dat Steven zo hoog staat, en dat het onzeker is of en wanneer AlaPhi instort, want die twee knakkers van Ineos zo hoog doet een saaie Tour vermoeden voor het AK.

Thom123 16 juli 2019 om 16:18

Ik verwacht nog veel van Pinot. Die kookt van woede!

DA1 16 juli 2019 om 16:19

Laatste keer dat ik Quintana zag aanvallen was bij het avondeten.

ZureVla 16 juli 2019 om 19:40

Goud!

platt 16 juli 2019 om 22:09

Misschien moet je Parijs Nice van dit jaar nog maar eens terugkijken dan.

StonedCamel 16 juli 2019 om 16:24

Bah, de afwachtendheid spat er weer vanaf. Ik vraag me dan af Nairo: wat zegt nog een keer een 6e plek in de Tour je? Ga een keer vroeg in een zware bergrit all-in, dan kun je allicht de motor van Thomas slopen of het jonge lijf van Bernal laten voelen wat het is om 3 weken top te moeten zijn. Als je tot de slotklim wacht wordt het verschil nooit echt groot en kunnen ze zich te lang verschuilen achter hun ploeg.

En ja je kunt een keer verliezen, maar zoveel verloor Kruijswijk vorig jaar ook niet op Alpe d’Huez na zijn vroege aanval, en als je een paar medestanders vindt/knechten bijhaalt loopt het maar zo anders af.

Overigens verwacht ik dat Landa bovenstaande wel gaat proberen, die durft wel met zijn hart te koersen.

belasco 16 juli 2019 om 16:31

Skybots zijn niet zo sterk als voorgaande jaren. Dan moet je toch als Movistar de koers willen maken?
Snap die tactiek van Quintana niet.
Of hij is echt een bangerik…

eddyvv 16 juli 2019 om 17:26

Ik denk dat de meesten niet begrijpen wat Nairo bedoelt. Movistar hoeft niet op kop en kan afwachten op het juiste moment om aan te vallen. Dat is niet laf ,maar een tactiek. Ik hoop dat we de beste Nairo terug gaan zien dit jaar. Helaas heeft de laatste jaren niet zijn beste vorm gehaald, maar hij heeft altijd aangevallen, zoals vorig jaar met die pitstart etappe. De volgende dag verloor hij weer tijd. Van mij mag hij de tour winnen en Colombia in vuur en vlam zetten.

kleomantre 16 juli 2019 om 23:27

Niemand hoeft op kop, dat is niet direct een verplichting. Allemaal zo’n onzin, sterker nog het is een handelsmerk van Ineos in de Tour geworden. Zelf het tempo bepalen en het liefst wat intensiever zodat niemand relaxt zit en veel fiducie heeft. Die verantwoordelijkheid die ze nemen is waarom ze mede hebben gewonnen.

Maar een ding is wel zeker ten aanzien van je ploeg heb je de verplichting en verantwoordelijkheid om de vooraf besproken doelen na te streven en daar het benodigde voor te doen. Het kan zijn dat 3 weken nietszeggende prietpraat uiten daarbij hoort. Hopelijk is het dat, maar ik vrees er alweer voor.

Hoe dan ook voor mij is het een nietszeggende boer zonder enige charme. Op het platteland zou je hem niet eens opmerken tussen de velden. Waarschijnlijk is de enige (sponsor)waarde die Quintana heeft dat hij uit Colombia komt en teert op resultaten uit het verleden.

west 16 juli 2019 om 17:51

De verantwoordelijkheid ligt bij diegene die de tour wilt winnen.

ZureVla 16 juli 2019 om 19:41

Deze zou ik “liken” als het kon.

Taliesin 16 juli 2019 om 17:53

Angsthazen gedrag alweer. Weinig veelbelovend.
Gaat net als landgenoot Uran an Porte weer lekker zitten wachten hoe anderen de kolen uit het vuur slepen, zelf zo weinig mogelijk doen, en dan uiteindelijk 4e of 6e worden. Laat je toch eens keer zien man, en trek eens door als je accelereert ipv meteen om te kijken.

IlPirata 16 juli 2019 om 18:56

@geit

Zal meer van mannen als Landa en Pinot moeten komen , verwacht ik. Contador wordt inderdaad nog gemist, enkel al om zijn aanvalsdrift.

pietjeplek 16 juli 2019 om 18:59

Quintana ,kiest maar zelden zelf voor de aanval ,en als hij wat probeert ,dan is het in de laatste kilometer.door altijd iemand anders de kastanjes uit het vuur te laten halen zal hij zelf nooit de tour winnen.

girardengo 16 juli 2019 om 20:12

Beetje vreemde houding als je wil winnen. Zo gaat dat niet. Anderen zullen waarschijnlijk eerder Ineos uitdagen (Fuglsang, Pinot, Bardet als hij goed is, Kruijswijk).

Freek80 16 juli 2019 om 20:17

Pinot en Landa durven iets maar de hegemonie van Ineos zal maar doorbroken worden door coureurs als Mathieu en enkele jaren later Remco. Beide persoonlijkheid op overschot om de koers terug attractiever te maken

gasopdelollie 16 juli 2019 om 21:42

Het is zeer jammer dat hier een compleet ander verhaal geplaatst wordt dan hetgeen quintana zei tijdens de persconferentie! Dit is een sterk staaltje zeikerige journalistiek zonder inhoud! Tendentieus!

“Ik zou bijna zeggen dat we blij mogen zijn dat we al zo ver zijn gekomen. In vergelijking met eerdere jaren hebben we nu de minste tijd verloren op onze grote concurrenten”, zei Quintana op de eerste rustdag.

“Ik geef ons een goede kans. Het wordt niet makkelijk, maar we voelen ons goed en proberen op een zo slim mogelijke manier tijd terug te pakken en ons verlies te beperken in de tijdrit van vrijdag, waarin ik nu eenmaal geen specialist ben. Ik ben er klaar voor en mijn lichaam voelt goed.”

Quintana denkt dat het beste nog moet komen voor zijn ploeg en vreest vooral de ploeg van titelverdediger Thomas. “Met alle respect voor Alaphilippe, maar we kijken in de strijd om de gele trui vooral naar Team INEOS”, aldus de klimmer.

We moeten ons plan afstemmen op hun manier van koersen en toeslaan in de bergritten. Ze hebben twee troeven en staan er met zowel Thomas als Bernal perfect voor.”

StonedCamel 17 juli 2019 om 11:05

Wat is je bron van dit verhaal?
Want als dit werkelijk is wat hij gezegd heeft dan is het een flinke journalistieke flater van Wielerflits inderdaad.

Covadonga 16 juli 2019 om 23:18

Zo laf om niet exact te vertellen wanneer, waar en wie van Movistar precies gaat aanvallen. Bah, wat een slappeling. Neem toch eens je verantwoordelijkheid vent!
Dan heb ik tien keer liever Ineos. Die nemen wel hun verantwoordelijkheid en hun taktiek is geen geheim.

RJV 17 juli 2019 om 00:08

Vooral in zijn beginperiode was hij een leuke renner. Nu zit hij alleen maar naar anderen te kijken en mist de klasse om er eens echt een klap op te geven. Het zegt veel dat hij nu naar dat nieuwe ploegje gaat en vooral naar zijn bankrekening kijkt. Dat is zijn goed recht maar het maakt hem als renner niet groter.

Headlines

Materiaalzone

Populair