Quick-Step Alpha Vinyl trekt kaart-Jakobsen in Scheldeprijs

dinsdag 5 april 2022 om 12:05
Quick-Step Alpha Vinyl trekt kaart-Jakobsen in Scheldeprijs

Zien we Fabio Jakobsen opnieuw zegevieren? - foto: Cor Vos

Quick-Step Alpha Vinyl heeft zijn selectie voor de Scheldeprijs van aankomende woensdag bekendgemaakt. De Belgische formatie gaat met Fabio Jakobsen resoluut voor de overwinning in Schoten. Jakobsen was in 2018 en 2019 al de beste in de sprinterskoers.

Castelli

De 25-jarige Jakobsen hoopt zijn naam nu voor een derde keer op de erelijst te plaatsen. De pijlsnelle Nederlander zal met vertrouwen aan de start verschijnen, aangezien hij dit jaar al zes keer de handen in de lucht mocht steken. Jakobsen won in 2022 al twee etappes in de Ronde van Valencia, was tot twee keer toe succesvol in de Volta ao Algarva, spurtte naar winst in Kuurne-Brussel-Kuurne en er was dagsucces in Parijs-Nice.

Jakobsen krijgt woensdag Iljo Keisse, Michael Mørkøv, Stijn Steels, Jannik Steimle, Zdeněk Štybar en Ethan Vernon aan zijn zijde in de jacht op nieuw succes. Ploegleider Wilfried Peeters verwacht echter niet zomaar een massasprint. “Normaal gesproken is dit een sprinterfestival, maar dit jaar kan dat wel eens heel anders zijn met de wind in het eerste deel. We gaan zien hoe de situatie is wanneer we de lokale ronde bereiken en besluiten dan wat we gaan doen.”

“Fabio is erg gemotiveerd, houdt van waaiers en wil voor de zege gaan. Michael is er om hem te leiden in de finale, terwijl Ethan, Stijn, Jannik, Iljo en Zdeněk voor meer ervaring en steun zorgen. We zijn klaar om voor een goed resultaat te gaan”, aldus Peeters.

Selectie Quick-Step Alpha Vinyl voor flag-be Scheldeprijs (6 april)
flag-nl Fabio Jakobsen
flag-be Iljo Keisse
flag-dk Michael Mørkøv
flag-be Stijn Steels
flag-de Jannik Steimle
flag-cz Zdeněk Štybar
flag-gb Ethan Vernon

Dit artikel delen:

7 Reacties

Geel Zwarte Bril 5 april 2022 om 12:30

Ja iemand moet het voorjaar redden. Want Kuurne was ook maar een gelukje.

0
FDJ 5 april 2022 om 13:08

Het Vlaamse voorjaar is niet meer te redden natuurlijk. Een ploeg als Quick Step behoort naar zijn status daarvoor een koers als E3, Gent Wevelgem of Ronde van Vlaanderen te winnen. Roubaix zou eventueel wel veel goedmaken, maar de Scheldeprijs staat in mijn optiek toch ruim onder koersen als E3, GW en De Ronde.

0
Steven_E 5 april 2022 om 13:12

Hij zegt toch niet “Vlaams” voorjaar? Maar akkoord, in een goed Vlaams voorjaar behoort QS te winnen in E3/GW/RvV/PR.

0
Dikke Vrouw 5 april 2022 om 13:20

De eindafrekening kan en mag je eigelijk pas maken na Luik

0
Michelangelo 5 april 2022 om 16:00

@Dikke vrouw,
De eindafrekening van de “Vlaamse mannen” doe je na PR. En tot op heden is het kwalitatief uitermate teleurstellend wat ze hebben laten zien. Enkel Jakobsen in KBK, maar voor de rest totaal onzichtbaar in de finales, en overal kansloos uit de wielen gereden. Daar kan een overwinning in de Scheldeprijs in mijn ogen weinig aan veranderen.

De eindafrekening van het voorjaar mag inderdaad na LBL. Als ze nog ergens een dikke vis binnen hengelen met de “Ardennenploeg” dan krijgen ze enigszins kleur terug. Maar dat is dan vooral te danken aan de andere categorie renners. De Vlaamse mannen krijgen vooralsnog een dikke onvoldoende.

0
Dikke Vrouw 5 april 2022 om 12:34

Heule grote kans voor fabio dit

0
guyremgabdel 5 april 2022 om 18:02

Voor een ploeg als QST is het huilen met de pet op. Nergens een platte prijs gereden behalve in Kuurne dankzij Fabio.
Nergens in OHN, DE Panne, E3, GW, DDV, RVV.
The Wolfpack is een wolf in lammetjeskleren geworden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone