Quick-Step Alpha Vinyl met Alaphilippe en Evenepoel in Waalse Pijl

maandag 18 april 2022 om 12:35
Quick-Step Alpha Vinyl met Alaphilippe en Evenepoel in Waalse Pijl

Alaphilippe - foto: Cor Vos

Quick-Step Alpha Vinyl heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de Waalse Pijl van woensdag. De ploeg wees wereldkampioen Julian Alaphilippe aan als kopman voor de klassieker met aankomst op de Muur van Hoei, terwijl Remco Evenepoel zich mag opmaken voor zijn eerste deelname aan de Waalse koers.

Castelli

Alaphilippe, titelverdediger, gaat op voor zijn vierde overwinning op de Muur van Hoei. Behalve in 2021 schreef hij de klassieker ook in 2018 en 2019 op zijn naam, terwijl hij in 2015 en 2016 enkel Alejandro Valverde voor zich moest dulden. De wereldkampioen boekte eerder deze maand zijn eerste overwinning van het seizoen in de Ronde van het Baskenland, maar moest vervolgens na een val de Brabantse Pijl vroegtijdig verlaten.

Voor ploegmaat Evenepoel wordt het de eerste kennismaking met de Waalse Pijl. Dit seizoen was hij al goed voor drie overwinningen, onder meer het algemeen klassement van de Volta ao Algarve sloot hij winnend af. Eerder deze maand was hij vierde in de Ronde van het Baskenland. Daarna kwam hij als zesde over de streep in de Brabantse Pijl. Pieter Serry, Mauri Vansevenant, Louis Vervaeke, Stan Van Tricht en Ilan Van Wilder maken de selectie compleet.

“We gaan met een sterke ploeg naar de Waalse Pijl, een wedstrijd die we kennen en graag rijden”, vertelt ploegleider Klaas Lodewyck op de website van Quick-Step Alpha Vinyl. “Met Julian – die begin deze maand in Baskenland een goede conditie liet zien – als kopman hebben we er veel vertrouwen in dat we weer mee kunnen doen en kunnen strijden voor een goed resultaat, net als in de vorige edities.”

Geen Dries Devenyns
Overigens is Dries Devenyns er woensdag niet bij, en zondag ook niet in Luik-Bastenaken-Luik. De 38-jarige renner moet beide Ardense klassiekers vanwege het coronavirus aan zich voorbij laten gaan, meldt de ploeg.

voor

Dit artikel delen:

9 Reacties

Dikke Vrouw 18 april 2022 om 12:43

Hier en in luik moet het toch gaan gebeuren voor de quickies . Alvast een heel sterke equipe aan de start !

0
harryjohan71 18 april 2022 om 12:51

@Dikke vrouw Dit is je standaard tekst bij de selectie van QSA.

0
appiett 18 april 2022 om 13:37

Kopmannen absoluut. Daarachter mwaoh. Niet slecht hoor.
Maar of team UAE of Ineos hier nu van wakker ligt..

0
Turtlehead 18 april 2022 om 13:59

@Dikke: je hebt gelijk. En zal best moeilijk worden. Evenepoel kan toch WP nooit winnen zou je denken (maar voor alles een eerste keer), en LBL is altijd een uitputtingsslag, die moeilijk te controlleren is.
Alaphilippe zal zeker goed zijn , die heeft in RvB gewerkt aan zijn vorm. In de BP zag hij er nog niet geweldig uit (maar koud en nat), maar we zullen zien.
Hopelijk heeft hij niet hetzelfde opgelopen als Deveneins (omdat die zoveel samen optrekken) en gaat hij knallen, want dat is toch wel mooi om te zien altijd.

0
Romāns Vainšteins 18 april 2022 om 13:04

Ik duim voor Flip dat hij er in Luik weer als vanouds staat. Uiteindelijk is het toch de fraaiste poeffer van allemaal en die koers moet hij toch eens kunnen winnen. Als hij goed is staat er iig ook een team naast hem.

0
Michelangelo 18 april 2022 om 14:00

Vooral duimen dat Devenyns de enige blijkt met corona….

0
Dikke Vrouw 18 april 2022 om 14:03

Heb devenyns corona ? Het houdt niet op

0
Marik 18 april 2022 om 14:17

@Dikke vrouw, niet vanzelf.

0
Steven_E 18 april 2022 om 16:15

Masnada, Bagioli & Devenyns nu al missen door “pech”, maakt de selectie toch wat minder sterk in de breedte.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone