Puck Pieterse geniet van zege in modderig Overijse: “Het was zo cool”

zondag 20 november 2022 om 14:52
Video

Glibberen en glijden door de modder, daar kan je Puck Pieterse wel blij mee maken. Er stond in de Wereldbeker van Overijse geen maat op de Nederlandse van Alpecin-Deceuninck, die van start tot finish leidde. “Het was zo’n coole wedstrijd”, glundert Pieterse na afloop.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“Maar het was ook wel heel zwaar”, gaat ze verder. “Na de start wilde ik vooraan rijden bij de eerste afdaling naar de pitstraat. Ik weet dat mijn afdaling heel goed is, dus daarom nam ik alle risico’s om een voorsprong uit te bouwen. Daarna heb ik mijn eigen tempo gereden en het iets voorzichtiger aan gedaan.”

Pieterse was een klasse apart in Overijse. Ze zette nummer twee Fem van Empel op ruim een minuut. “Ik had eigenlijk verwacht dat het meer gelijk op zou gaan”, zegt Pieterse daarover. Lachend: “Maar ik ben blij dat het niet zo uitgepakt is.”

Dat het haar eerste zege in de Wereldbeker is, maakt Pieterse erg blij. “Ik ben al vaak tweede geweest, dus ik zat er wel op te hopen. Deze wedstrijd vind ik zo mooi, dan is het mooi dat het vandaag gelukt is”, vertelt ze aan WielerFlits. “Na de eerste ronde dacht ik dat ik te snel gestart was, maar ik wist dat ik het nog verder uit kon bouwen. Op het EK lukte het ook, dus ik ben iedere ronde hard doorgereden.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Posterix 20 november 2022 om 15:20

Nee, jij was zo cool!!!

1
Cyclejo Schwanen 20 november 2022 om 15:35

Een liefhebster pur sang.

1
Oblomov 20 november 2022 om 15:51

Deze overwinning zat er aan te komen, maar ik moet toegeven dat ik hem onder deze omstandigheden niet had verwacht. Dat terwijl het achteraf bekeken natuurlijk compleet logisch is dat ze vandaag wint. Steekt er qua stuurmanskunst gewoon duidelijk bovenuit.

1
Posterix 20 november 2022 om 17:38

Wat sturen betreft had ik alvarado ook wel verwacht, maar tegen de frissere jonkies had ze vandaag weinig in te brengen.

1
Cornelius 20 november 2022 om 17:56

Prachtig om uitgerekend de Druivencross als eerste WB-overwinning op je palmares te kunnen schrijven. De finishfoto moet ze zeker inlijsten, flink wat modder na een ‘echte’ veldrit, maar nog ruim herkenbaar als Puck Pieterse.

Alvarado was waarschijnlijk nog niet voldoende hersteld van gisteren. Toch nog een heel behoorlijk resultaat.

Brand is volgens mij de enige vrouw die twee koersen op opeenvolgende dagen wel aankan. Wanneer haar hand volledig hersteld is, zie ik haar weer meedoen voor overwinningen. Met de benen is, te oordelen naar haar uitstekende laatste rondje, in ieder geval niets mis.

1

Headlines

Populair

Materiaalzone