Problemen bij dopingautoriteiten vanwege crisis

woensdag 18 maart 2020 om 09:13
Problemen bij dopingautoriteiten vanwege crisis

De Nederlandse Dopingautoriteit heeft grote moeite om dopingcontroles uit te kunnen blijven voeren, nu de sport door het coronavirus tot stilstand is gekomen. Dat vertelt voorzitter Herman Ram aan persbureau ANP. “Onze planning ligt zowel wat betreft voorlichtings- als controleprogramma’s in puin.”

Doordat er geen sportwedstrijden zijn, kunnen er daar geen controles plaatsvinden. Daarnaast worden trainingscentra afgesloten. “Het is een heel andere situatie. Het is drukker dan ooit met de aanpassingen op whereabouts. Er zijn enorm veel mutaties”, aldus Ram. De Nederlandse Dopingautoriteit voert normaliter wekelijks ongeveer 65 controles uit.

Met het oog op de Olympische Spelen kan de dopingautoriteit niet leveren wat zij eigenlijk zouden willen en heeft het grote moeite om het aantal afgesproken controles uit te voeren. “Met voldoende controles wil je ook zo ‘schoon ‘ mogelijke Spelen realiseren. Het is nog te vroeg om te zeggen of dat alsnog lukt”, aldus Ram.

Minder tests in Verenigd Koninkrijk en Verenigde Staten
Ook in andere landen ondervindt men problemen. Cyclingnews meldt dat er in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten een belangrijke vermindering is van het aantal tests. In de Verenigde Staten richt USADA zich met name op atleten die momenteel in competitie zijn en/of zich voorbereiden op de Olympische Spelen in Tokio.

Dit artikel delen:

10 Reacties

AWestie 18 maart 2020 om 09:17

Whereabouts zijn in deze tijden wel -soort van- ironisch. Blijf thuis, nondeju.

mocca 18 maart 2020 om 09:30

niet echt. inderdaad blijf thuis, en daar hebben ze het nu druk mee. Iedereen geeft nu tegelijkertijd verandering aan dat hij thuis is ipv trainingskamp, wedstrijd etc. Dus is het inderdaad druk met de whereabouts.

Kosmonaut 18 maart 2020 om 09:47

Niet tot nauwelijks controles kunnen uitvoeren is in mijn ogen eigenlijk al genoeg reden om ook door de spelen een streep te zetten (voor dit jaar).

josemanuelfuente 18 maart 2020 om 10:03

+1

Samlambeej 18 maart 2020 om 11:03

lol

Jacob Lohof 18 maart 2020 om 10:07

Stop met controles, straks brengen zij virus over . Renners moeten zich ook kunnen beschermen door medicijnen als nodig is. Gewoon weer beginnen als wedstrijden overal weer kunnen

xistnc 18 maart 2020 om 10:10

Precies. En alle resultaten onder voorbehoud, tot het biopaspoort van iedereen weer bijgewerkt is.

Romāns Vainšteins 18 maart 2020 om 10:58

Flikker alles weg en begin met een schone lei zou ik zeggen, ideale mogelijkheid om letterlijk schoon schip te maken.

xistnc 18 maart 2020 om 11:21

Dat zou een uitkomst zijn voor alle sporters die al jaren hun waarden kunstmatig op het peil van 10 jaar geleden proberen te houden :p

Sebas 18 maart 2020 om 20:03

Frustrerend nieuws, maar begrijpelijk.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair