Primoz Roglic wint in Monaco criterium van Matteo Trentin
foto: Cor Vos
maandag 29 november 2021 om 08:44

Primoz Roglic wint in Monaco criterium van Matteo Trentin

Primož Roglič is de eerste winnaar geworden van BeKING, een criterium in dwergstaat Monaco en een initiatief van Matteo Trentin om geld op te halen voor goede doelen. De Sloveense renner van Jumbo-Visma bleef in de uitslag Sonny Colbrelli en Tadej Pogačar voor.

Trentin slaagde erin heel wat collega-wielrenners, velen woonachtig in Monaco, aan de start te krijgen van het criterium. Zo deden zondag behalve Roglič, winnaar van de Vuelta a España, Colbrelli, winnaar van Parijs-Roubaix, en Tour de France-winnaar Pogačar ook drievoudig wereldkampioen Peter Sagan, viervoudig Tourwinnaar Chris Froome, Sam Bennett, Michael Matthews, Geraint Thomas en Elia Viviani mee.

Prins Albert van Monaco gaf het startschot voor het criterium, waarin in totaal veertig renners aan de start verschenen. De wedstrijd bestond uit een parcours van 1,3 kilometer dan veertig keer moest worden afgelegd. Winnaar Roglič hield een goed gevoel over aan de koers. “Het was een mooi evenement. Het was belangrijk om deel te nemen en betrokken te zijn voor dit doel”, aldus de kopman van Jumbo-Visma.

Met BeKING wil Trentin de relatie tussen profwielrenners en de lokale bevolking van Monaco versterken. De initiatiefnemer kijkt vooral naar de jeugd. Zo werd ook een Kids Ride gehouden. Daarnaast hoopt Trentin op deze manier zo veel mogelijk geld in te zamelen voor La Fondation Princesse Charlène de Monaco en La Fondazione Michele Scarponi. Ook het thema Veiligheid kwam tijdens een speciale conferentie aan bod.

Trentin hoopt van BeKING een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
29 november 2021 10:27
Ik dacht eerst: 'Kan Trentin ook al niet eens van Roglic winnen', toen ontdekte ik dat je het ook anders kunt lezen.
Altijd mooi dat er initiatieven zijn voor goede doelen.
    29 november 2021 14:38
    haha ja ik dacht ook "Trentin alweer tweede?"
29 november 2021 10:40
Mooi podium hoor. Lekker decadent gebeuren daar, love it.
29 november 2021 10:52
"de relatie tussen profwielrenners en de lokale bevolking van Monaco versterken"

Kan ik hieruit afleiden dat Trentin, Roglič, Colbrelli, Pogačar, Sagan, Froome, Bennett, Matthews, Thomas en Viviani hun fiscaal domicilie in belastingparadijs Monaco hebben? Dus, net zoals Alaphilippe, Evenepoel,... doen in dito Andorra?
    29 november 2021 10:55
    Ja, het is algemeen bekend dat die renners daar wonen. Verder ook nog michael valgren en zo ongeveer de hele ineos selectie
    29 november 2021 11:33
    Fiscaal domicilie klinkt nogal sterk, volgens mij wonen de meesten er gewoon full-time.
    29 november 2021 11:36
    Bijkomend voordeel is dat het een prima uitvalsbasis voor zowel training als menig koers is.
    29 november 2021 12:05
    inderdaad, Alaphilippe woont een groot deel van het jaar in Andorra. Hij heeft daar bijvoorbeeld ook de hele lockdownperiode doorgebracht.
    Evenepoel trouwens niet, hij is ooit van plan geweest naar Monaco of Andorra te verhuizen, maar dat is niet doorgegaan. Zowel fiscaal als in de praktijk woont die volgens mij gewoon in Schepdaal.
    29 november 2021 12:26
    Stuyven, Roche, Gilbert, Bernal nu ook Monaco. De ene al wat meer dagen per jaar dan de ander.
    Ineos zit beetje verspreid want Pidcock, Sivakov, Hart, Dennis, Yates en Tuft "wonen" allen in Andorra. Ook Haig, Garcia Cortina, De La Cruz, Elissonde, Dan Martin en Michael Woods.
    Evenepoel heeft nu wel iets in de buurt van Calpe. Denk dat hij het zich al beklaagt want het is daar al tijdje slecht weer.
    29 november 2021 13:04
    @Cochise

    Inderdaad. Vorige maand schreef Sporza: "Hij [Remco Evenepoel] heeft zelf een appartementje gekocht in Calpe", aldus zijn vader. "In principe zal hij daar vanaf december blijven."
29 november 2021 12:01
Prima idee zo in het laagseizoen. Die gasten moeten daar toch x dagen per jaar vertoeven dan kan je net zo goed een criterium voor de deur rijden.
Ook wat gemakkelijker met wegen afsluiten in deze tijd van het jaar.
29 november 2021 16:17
Zouden ze gesprint hebben ;P

Reacties zijn gesloten.