Primoz Roglic waant zich nog niet veilig: “De laatste etappe is altijd het moeilijkst”

zaterdag 12 maart 2022 om 18:10
Primoz Roglic waant zich nog niet veilig: “De laatste etappe is altijd het moeilijkst”

foto: Cor Vos

Primož Roglič kan terugkijken op een geslaagde koninginnenrit in Parijs-Nice. Op de Col de Turini was de kopman van Jumbo-Visma de beste van een elitegroep en verstevigde hij zijn koppositie in het algemeen klassement. Met een voorsprong van 47 seconden op nummer twee Simon Yates begint hij morgen aan de slotetappe door en rond Nice.

Roglič kon op de Col de Turini rekenen op de aanmoedigingen van zijn vrouw Lora en zoon Lev. “Het is leuk om te winnen op een lange klim als deze, in het bijzijn van mijn grootste supporter”, vertelde hij met een knipoog naar de aanwezigheid van zijn zoontje, die een bodywarmer van de ploeg om zijn schouders had.

Volgens de Sloveense renner was het een zware etappe en werd vanaf het begin een hoog tempo aangehouden. “Het ging heel hard, maar het was goed, en op het einde had ik de benen om de aanvallen en te winnen, dus het was een geweldige dag”, blikte hij na afloop van de etappe terug in gesprek met de media.

Opofferingen
Voor Roglič was het alweer zijn 61ste profoverwinning in zijn wielercarrière. Of hij daar nog steeds van kan genieten, werd hem gevraagd. “Je moet veel opofferingen doen, hard trainen. Het komt je niet aanwaaien. Het is altijd iets speciaals als ik de kans heb om het af te ronden of om de beste te zijn.”

Morgen, in de slotetappe over onder meer de Col d’Èze naar Nice, heeft hij de mogelijkheid om de eindoverwinning veilig te stellen. “Ik weet dat de laatste etappe altijd het moeilijkst is. Het is een nieuwe kant van de Col d’Èze en je moet je zorgen maken als je zo’n zware beklimming voor de wielen krijgt, maar ik hoop dat als ik daar aankom, het goed komt.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

S'mon 12 maart 2022 om 18:18

“Ik spreek uit ervaring.” ;)

Murcia 12 maart 2022 om 18:22

De man heeft een ongekend werkethos dat hem zo goed maakt, zijn inspanningen op trainingskampen zijn beroemd en voeg daarbij zijn karakter om met teleurstellingen om te gaan en je hebt een unieke klasbak. Vandaag was hij ook gewoon super slim om de tv motor als richtpunt te nemen bij zijn sprint.

Franco Ballerini 12 maart 2022 om 18:49

Zijn 61ste profoverwinning… zelfs de beste sprinters kunnen daar slechts van dromen. Pogačar is duidelijk de beste, maar wat gun ik deze man een Tourwinst.

Kopinkas 13 maart 2022 om 00:34

‘Zelfs de beste sprinters kunnen daar enkel van dromen’ ?
Misschien even de erelijst van Cipollini, Cavendish, Petacchi, Zabel, Maertens, McEwen, Greipel… erbij nemen.
Wat uiteraard niets afdoet aan de kwaliteit van Roglic’ palmares.

Headlines

Materiaalzone

Populair