Primoz Roglic over WK tijdrijden: “Normaal gesproken ben ik er niet bij”

vrijdag 3 september 2021 om 21:10
Primoz Roglic over WK tijdrijden: “Normaal gesproken ben ik er niet bij”

foto: Cor Vos

Primož Roglič laat over twee weken het WK tijdrijden in Vlaanderen aan zich voorbijgaan. Dat liet de kersverse olympische kampioen vandaag weten in de Vuelta a España, waar hij in het laatste weekend mag proberen zijn rode leiderstrui thuis te brengen.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

“Normaal gesproken ben ik er niet bij”, vertelde de kopman van Jumbo-Visma aan de media. De Sloveen veroverde ruim vijf weken geleden goud in de strijd tegen de klok op de Olympische Spelen van Tokio door Tom Dumoulin en Rohan Dennis ruimschoots te verslaan. Vier jaar geleden reed hij al eens naar zilver op het WK.

Maar het komende wereldkampioenschap tijdrijden, op 19 september op een vlak parcours van Knokke-Heist naar Brugge, laat hij aan zich voorbijgaan. “Ik wil eerst deze koers (de Vuelta, red.) afronden en daarna kijken we verder naar de toekomst. Maar normaal gesproken doe ik niet mee”, antwoordde Roglič daarnaar gevraagd.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Turtlehead 3 september 2021 om 21:21

Jammer. Zoveel kansen krijg je niet om WK te worden.
Maar het parcours is natuurlijk niet echt zijn ding tegen Ganna, Dennis en Dumoulin en misschien Evenepoel.

bswinkelss 3 september 2021 om 21:23

Slimme keuze, hij heeft niks te zoeken op dit parcours tegen de specialisten voor dit werk.

Murcia 3 september 2021 om 21:34

Het is niet alleen het parcours maar ook de korte tijd tussen een loodzware ronde van drie weken en een ITT WK. Je lichaam moet eerst weer herstellen voordat je om de knikkers kunt strijden. Alle grote tegenstanders kozen bewust geen Vuelta op hun programma. Het lijkt me dat Primoz zijn zinnen op Lombardije heeft gezet en dat doel ligt een paar weken verder waardoor je je goed kunt voorbereiden.

Derierre de la course 3 september 2021 om 22:31

En dat hij het na 4 weken van huis voor de Vuelta wel eens lekker vindt om gewoon thuis te zijn waarschijnlijk.

Westland95 3 september 2021 om 22:52

Logisch. Op zo’n parcours win je het niet van de wattage kanonnen.

Koers 4 september 2021 om 10:08

Hoeveel Slovenen mocht het land eigenlijk afvaardigen?

Headlines

Materiaalzone

Populair