Primoz Roglic finisht in favorietengroep op Peñas Blancas: “Moeten blijven opletten”
foto: Cor Vos
donderdag 1 september 2022 om 17:43

Primoz Roglic finisht in favorietengroep op Peñas Blancas: “Moeten blijven opletten”

Primož Roglič reed vandaag op de slotklim van Peñas Blancas met zijn naaste concurrenten omhoog. De Sloveen van Jumbo-Visma verloor hierdoor geen tijd in het algemeen klassement. “Ik had een goed gevoel vandaag”, aldus de drievoudig winnaar van de Vuelta.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De etappe naar Peñas Blancas zorgde dan misschien niet voor grote verschillen in het klassement, wel kwam rodetruidrager Remco Evenepoel ten val in een afdaling. Roglič zag dat gebeuren: “Evenepoel gleed weg, vlak voor mij. Ik heb dat weleens ook gehad. Het kan glad zijn hier in de afdalingen, dus we moeten blijven opletten. Ik had wel een goed gevoel vandaag.”

Roglič groeit in de ronde
“Het was een lange dag en een lange klim, maar prima te doen”, aldus Rogla. “We gaan zien hoe het loopt, vorig jaar had ik een soortgelijke start als nu. Toen was ik ook zeker niet de beste in het begin, dus ik hoop ook nu nog beter te kunnen worden. We gaan zien hoe ik verbeter; op naar de komende dagen.”

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
1 september 2022 18:26
Hij laat Harper werken, maar doet er daarna helemaal niets mee en rijdt opvallend passief tot aan de streep. Was het gewoon om te testen of Evenepoel toch iets van last zou hebben aan die val?
    1 september 2022 18:29
    Lijkt me wel en dat moet je ook doen. Zelf is Roglic op zo'n manier wel eens te pakken genomen door Nibali.
    2 september 2022 09:33
    Je moet de leider eerst isoleren.. hoe sneller hij alleen zit, hoe sneller hij zal 'tempo' rijden en dat verbruikt toch krachten, en dan hopen/voelen of je eens iets kan proberen.
1 september 2022 17:56
“Beperkt schade” vind ik in dit geval een beetje vreemde kop. Er is letterlijk helemaal geen schade. Hij komt gewoon, redelijk makkelijk leek het, in dezelfde tijd binnen.
    1 september 2022 18:00
    iedere kans als hij goeie benen heeft dat ie niet grijpt is een kans die weg is, dus als je goed bent zo blijven zitten en niks proberen, tja.
    1 september 2022 18:10
    Je kan beter sparen en dan een keer all-in gaan om minuten goed te maken, dan steeds aanvallen om een paar seconden terug te pakken.
    1 september 2022 18:14
    Wees gerust, er is heel wat mentale schade. Renners voelen perfect aan of er al dan niet iets te beginnen valt tegen een concurrent. Ook nu weer was het antwoord: neen helemaal niks. Na talloze keren begint dat heus wel tussen de oren te kruipen hoor.
    1 september 2022 18:19
    Volgens mij is de kop van het artikel toch maar aangepast.
    1 september 2022 18:26
    Roglic wordt zogezegd ook iedere dag beter, die probeert niks terwijl het wel van moeten is.
    1 september 2022 21:37
    @nck17
    Remco had duidelijk nog overschot en zat wat van het uitzicht te genieten
1 september 2022 21:56
Het zal van Roglic moeten komen om wat spanning te krijgen want de rest is ofwel te plat ofwel nog wat te groen om iets te forceren.
    1 september 2022 22:54
    Ik zie Mas ook nog wel wat pogingen doen, vandaag al een eerste plaagstootje. Nog niks is beslist. Remco staat er goed voor, maar Mas wil meer en Roglic gaat nog wel een keer alles of niets spelen. Voor hem telt alleen winst
    2 september 2022 00:06
    Wat alles of niets pogingen betreft zien er 3 etappes waar dat kan. Naar sierra nevada zou je het op de purche, de afdaling van de purche of de hazallanas (eerste 7 kilometers van de sierra nevada) kunnen proberen. In etappe 19 kan het en in etappe 20 zou je zoals astana met aru in 2015 en lopez in 2019 deed al op de morcuera aan kunnen vallen. Op de pandera gaat het de laatste 8 kilometers wel een mooi duel worden, maar eerder aanvallen heeft daar niet echt zin. In etappe 18 zou je vraag kunnen proberen aan te vallen ( Op de desespera of eerste keer piornal of ertussenin), maar als dat niet gebeurd gaat het hetzelfde scenario zijn als vandaag. Aangezien het de 2 etappes daarna bepalend gaat zijn voor het klassement denk ik niet dat iemand op 13km aan 5% alles of niks gaat spelen.
    2 september 2022 04:28
    Akkoord met Orange Giant, het lijkt er toch op dat Mas en Movistar even een strategie uitgeprobeerd hebben om te kijken of ze dit kunnen herhalen in 1 van de komende bergritten.

    Roglic die gaat sowieso nog een alles of niet poging doen, ik denk dat het voor TJV en Roglic niet uitmaakt of ze tweede of tiende worden, alleen de eindoverwinning telt nog.
    2 september 2022 07:01
    @panamaman29 er zo in denk ik nog wel meer etappes zijn voor een alles of niets poging. Het hoeft niet altijd in de zwaarste etappes te gebeuren.
1 september 2022 18:24
Remco is de beste
Roglic beperkt de schade in het ak
Hup Remco

Reacties zijn gesloten.