Premier Tech blijft in de wielersport: Israel Start-Up Nation wordt Israel-Premier Tech

donderdag 6 januari 2022 om 15:14
Premier Tech blijft in de wielersport: Israel Start-Up Nation wordt Israel-Premier Tech

foto: Cor Vos

Premier Tech, de Canadese sponsor die de banden met Astana verbrak, wordt de nieuwe co-sponsor van Israel Start-Up Nation. Eerdere gesprekken met BikeExchange en Qhubeka NextHash draaiden op niets uit, maar er is nu wel een akkoord bereikt met de Israëlische WorldTour-formatie van Sylvan Adams. De ploeg gaat vanaf nu verder onder de naam Israel-Premier Tech.

Premier Tech, fabrikant van verpakkingsapparatuur, besloot zich in de zomer van 2021 terug te trekken als mede-eigenaar en naamsponsor van de Astana-ploeg. Er was al langer een meningsverschil over de toekomstvisie van de ploeg. Premier Tech wilde vervolgens in het wielrennen blijven, maar BikeExchange en Qhubeka NextHash bleken na meerdere gesprekken niet de juiste opties.

Vervolgens begonnen de gesprekken tussen Premier Tech en Israel Start-Up Nation over een mogelijke samenwerking en vandaag kwam er dan eindelijk witte rook: de Israëlische ploeg van Adams verwelkomt Premier Tech als nieuwe co-sponsor. Start-up Nation Central, dat sinds 2020 mede-sponsor was van de ploeg, maakt nu pas op de plaats.

Het nieuwe tenue voor 2022 – foto: Israel-Premier Tech

Dezelfde visie 
Teameigenaar Adams is blij met een nieuwe partner als Premier Tech. “Premier Tech is, als een in Canada gevestigd internationaal bedrijf, uiteraard een belangrijke partner voor ons. We zijn de natuurlijke thuisbasis voor Premier Tech. Ik ben trots op het feit dat Jean Bélanger (de CEO van Premier Tech, red.) en zijn bedrijf nu bij ons zijn aangesloten. Premier Tech zal ons helpen om onze ambitieuze doelstellingen te bereiken.”

Bélanger is als CEO van Premier Tech vanzelfsprekend ook erg blij met deze nieuwe samenwerking. “Vanaf de eerste gesprekken met Sylvan Adams, die ik al vele jaren ken, was het duidelijk dat we dingen gemeen hebben en dezelfde visie delen. De ploeg heeft een solide Canadese basis met een sterke internationale focus. Dat is cruciaal voor een bedrijf als Premier Tech. We zijn allemaal enorm enthousiast om van start te gaan. Het zal een succesvol jaar worden, daar ben ik zeker van.”

Met Michael Woods, Guillaume Boivin, Alexander Cataford, Hugo Houle en James Piccoli koersen er in 2022 vijf Canadezen voor Israel-Premier Tech.

Dit artikel delen:

15 Reacties

5211 6 januari 2022 om 16:17

Een mooie sterke Canadese combi voor dit team. Komende jaren verzekerd in hun bestaan.
Hoe dat nu uitpakt met Astana ben ik zeer benieuwd naar gezien de onrusten in Kazachstan. Zeker wanneer alsnog een wijziging komt in de macht, het volk of de dictatuur die Putin nu te hulp komt.

0
Romāns Vainšteins 6 januari 2022 om 16:30

Kazachstan heeft nooit echt de achterzak van Rusland/Putin verlaten, weinig opstanden hebben zo weinig kans als deze want ze hoeven niet bijzonder veel troepen de grens over te rollen.

0
Franco Ballerini 6 januari 2022 om 17:23

@RV: inderdaad een kansloze onderneming.

PS: morgen verschijnt de nieuwe roman van Houellebecq, Anéantir (“Vernietigen”, dat klinkt al veelbelovend!), zijn dikste roman tot nu met 736 pagina’s. Frans lees ik niet, de Nederlandse vertaling staat pas voor in het najaar gepland, dus waarschijnlijk zal ik wederom de Engelse vertaling aanschaffen. Maar wellicht was je hier al van op de hoogte.

0
Romāns Vainšteins 6 januari 2022 om 18:01

Nee, ontzettend bedankt! Ik kan het aan in het Frans maar anders denk ik wel tot het najaar te wachten dan, die de Haan vind ik een weergaloze vertaler.

Benieuwd naar wat ditmaal het thema en de (toekomst)visie gaat zijn.

Edit: Het verhaal speelt zich af in 2027. Centraal staat het karakter van Paul Raison, adviseur en vertrouweling van een minister van Economie genaamd Bruno en zoon van een ambtenaar van de DGSI. Terwijl in Frankrijk een campagnekoorts voor de presidentiële verkiezingen heerst, vinden er mysterieuze hightech-aanvallen plaats. Het is tijdens deze neo-terrorisme dat de jonge president van Frankijk aftreedt. Wie zal hem opvolgen?

0
Derierre de la course 6 januari 2022 om 21:24

Volgens mij had Kazachstan een goede balans tussen Rusland, VS/Europa en China. Denk niet dat daar na de Russische interventie van komende dagen veel van over gaat blijven.
Of dit gevolgen heeft voor de wielerploeg. Denk het niet, Vino blijft een nationale held en daar willen diverse hooggeplaatsten zich altijd wel mee in laten.

0
Romāns Vainšteins 6 januari 2022 om 21:39

Uiteraard willen de Russen hier wisselgeld voor, dat meteen hulp van daar ingeroepen wordt is niet vreemd want de banden zijn strak en sowieso is Russisch er nog steeds de lingua franca. Het is wel handig dat je stoere lui binnen haalt die letterlijk tot orde roepen kunnen. Wat Vino en Astana betreft: dat is sowieso een etnische Rus dus erg aan zijn stoelpoten of in zijn budget zagen zal niet meteen gebeuren.

Geopolitiek kan het natuurlijk wel een groter ding worden wanneer Rusland zich gaat stationeren de kant van Xinjiang op.

0
Verweggistan 6 januari 2022 om 17:07

In Kazachstan lijken ze niet echt blij met het vertrek van PremierTech als ik die beelden daarvandaan zie.

0
Wheely 6 januari 2022 om 20:31

Ik denk dat ze vooral kwaad zijn dat ze Yana Seels hebben laten gaan.

0
jappe666 7 januari 2022 om 08:53

Nooit gedacht dat het vertrek van Vlasov zo’n verregaande gevolgen zou hebben.

0
jappe666 6 januari 2022 om 17:37

Opvallend wel, die hadden toch nog maar net nieuwe truitjes voorgesteld?
Met op de foto Froome die opkeek naar Reto Hollenstein?

0
Cochise 6 januari 2022 om 19:29

Ben ik naief als ik het zonde vind dat een team als Qhubeka verdwijnt en een team als Bike-exchange in vieze papieren zit omdat de grote sponsor zich liever verbindt aan het team waar al poen genoeg is?

0
Dikke Man 6 januari 2022 om 19:55

Nee hoor. Je bent simpelweg niet zo neoliberalistisch. Er is niks mis met u.

0
Derierre de la course 6 januari 2022 om 21:25

Denk dat het aantal Canadezen de doorslag gaf.

0
Alucard 6 januari 2022 om 23:05

Had het liever helemaal wit gezien, een treffend lijkwaad voor Froome.

0
Romāns Vainšteins 7 januari 2022 om 09:51

In die kwartetserie heb ik :

'Kruis erover en afvoeren tussen 6 Sakura-plankjes'

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone