Pozzovivo voert selectie AG2R aan voor Giro

woensdag 6 mei 2015 om 10:41
Pozzovivo voert selectie AG2R aan voor Giro

AG2R La Mondiale heeft de selectie voor de Giro d’Italia definitief rond. De Italiaan Domenico Pozzovivo wordt zoals verwacht naar voren geschoven als kopman. “Hij is ijverig, professioneel en supergemotiveerd voor de ronde in zijn eigen land. Hij zal zich richten op de top vijf en etappewinst”, maakt ploegleider Laurent Biondi de ambities duidelijk.

Pozzovivo kan rekenen op de steun van onder anderen Carlos Betancur. De Colombiaan werd in 2013 vijfde in de Giro en won bovendien de witte trui voor beste jongere. De Canadees Hugo Houle is de enige renner in de selectie die zijn debuut maakt in een grote ronde.

Update – Internationaal gezelschap Lampre-Merida, BMC met Gilbert
Dinsdagavond druppelden de selecties van Lampre-Merida en BMC al binnen. Opvallend bij de Italianen is dat de ploeg met renners uit vier continenten (Europa, Zuid-Amerika, Azië en Afrika) aan de start verschijnt. Tsgabu Grmay wordt bovendien de eerste Eritreeër ooit in de Giro. Bij BMC zullen de ogen vooral gericht zijn op Damiano Caruso, Philippe Gilbert en Stefan Küng.

Selectie AG2R La Mondiale voor Giro d’Italia
flag-it Domenico Pozzovivo
flag-fr Julien Bérard
flag-co Carlos Betancur
flag-fr Axel Domont
flag-fr Hubert Dupond
flag-de Patrick Gretsch
flag-ca Hugo Houle
flag-it Matteo Montaguti
flag-it Rinaldo Nocentini

Selectie Lampre-Merida voor Giro d’Italia
flag-it Diego Ulissi
flag-it Roberto Ferrari
flag-et Tsgabu Grmay
flag-it Sascha Modolo
flag-it Manuele Mori
flag-pl Przemyslaw Niemec
flag-si Jan Polanc
flag-ar Ariel Maximiliano Richeze
flag-cn Xu Gang

Selectie BMC voor Giro
flag-be Philippe Gilbert
flag-co John Darwin Atapuma
flag-us Brent Bookwalter
flag-de Marcus Burghardt
flag-it Damiano Caruso
flag-ch Silvan Dillier
flag-ch Stefan Küng
flag-be Klaas Lodewijck
flag-de Rick Zabel

Dit artikel delen:

38 Reacties

LyndaLid 6 mei 2015 om 10:43
Quote:
Bij BMC zullen de ogen vooral gericht zijn op Philippe Gilbert en Stefan Küng.

Hmmm, jullie ogen misschien.. Die van mij zijn op Caruso gericht die na een hele goede Vuelta vorig jaar voor top 5 gaat.

Ik verwacht overigens weer een top Giro van Ulissi, die bewust hier naar toe gewerkt heeft en steeds beter leek te worden. Het parcours is in ieder geval weer op zijn lijf geschreven.

0
Matisz 6 mei 2015 om 10:50

Caruso wordt inderdaad de grote man bij BMC. Kung, ondanks zijn ritoverwinning in Romandië, is te jong.

@LyndaLid

Ulissi is goed maar er zijn minder aankomsten op muurtjes als vorig jaar.En in een sprint rechttoe rechtaan na een berg weet ik het zo niet.

0
LyndaLid 6 mei 2015 om 10:59

@ matisz

Al die heuveletappes zijn natuurlijk ideaal voor hem, de etappes waarvoor Gilbert en Gerrans ook gekomen zijn. Maar ook de beklimmingen zoals die in de eerste week (naar Abatone?) kan een goede Ulissi gewoon winnen.

0
albertooo 6 mei 2015 om 11:01

Top 5 voor Caruso? Dat moet ik nog zien.

0
Hunneman180 6 mei 2015 om 11:05

@albertoo,

Vorig jaar negende in de Vuelta. En daar was de deelnemerslijst een stuk beter. Onder andere Contador, Froome, Valverde, Rodriguez en Aru eindigden voor hem. Op dit moment zie ik 5 renners die beter lijken dan hem: Contador, Uran, Aru, Porte en Pozzovivo en er valt er altijd wel één uit of er zat er een door het ijs, dus waarom niet?

0
Hunneman180 6 mei 2015 om 11:06

Daarbij is het zo dat Caruso een type renner is die in de slotfase vaak wegrijd en zich ook gooit in de sprints van en uitgedund peloton.

0
Matisz 6 mei 2015 om 11:07

@Albertooo

Inderdaad dat moet ik ook nog zien. Maar top 10 is realistischer. Net zoals de andere helft van het peloton.

@LyndaLid

Gilbert hou ik nog niet echt rekening mee, geeft aan geblesseerd te zijn. Maar zijn mannen als Battaglin, Gerrans, Lobato en Matthews niet gewoon sneller aan de meet? Maar ik geef hem een faire kans en al zeker naar die bergrit van Abatone. Hij neemt er wss wel weer één of zal er zeker niet ver af zitten.

0
jascan 6 mei 2015 om 11:07

Opvallend dat Oss niet meedoet voor BMC . Italiaan en super knecht. Jammer!

Weet iemand welke koersen Xu Gang al gereden heeft dit jaar, heeft hij al een World tour wedstrijd uitgereden? Of is hij die jongen die van zijn land niet naar Europa mocht afreizen?

0
hardfietser 6 mei 2015 om 11:10

Nou snap ik het niet meer, eerst krijg ik te horen dat D. Caruso wat naamloos meehobbelt , het betere top 20 werk , dan is het ineens een top 5 kandidaat? Van waar die move?

0
albertooo 6 mei 2015 om 11:12

@hunneman
Hij eindigde alsnog op ruim 10 minuten, dus voor top 5 zou hij nog serieus moeten verbeteren. En er rijden nog meer renners van zijn niveau rond, zoals JVDB of Hesjedal.

0
Matisz 6 mei 2015 om 11:15

@hardfietser

Google zijn naam eens. Is meer dan onderschat renner .

0
Myname 6 mei 2015 om 11:18

Grmay is een Ethiopiër, zeker?

0
LyndaLid 6 mei 2015 om 11:18

@ albertoo

Hij gáát voor top 5, niemand hier zegt toch dat ie de op vier na beste renner is?

@ hardfietser

Wie jou vertelt dat Caruso naamloos meehobbelt en hooguit top 20 rijdt hoef je niet meer serieus te nemen iig :).

@ matisz

Jawel, maar ik vraag me af of die erbij zitten op momenten dat Ulissi er nog wel is. Maar hij zal ook zeker geregeld geklopt worden door die lui.

0
nafnikleb 6 mei 2015 om 11:19

@hardfietser, of bedoel je Giampaolo Caruso?

0
kwiatistheman 6 mei 2015 om 11:20

Als enige Italiaanse protourploeg stuurt Lampre toch wel een vrij slappe selectie naar de giro, enkel modolo en misschien ulissi (betwijfel ik) kunnen eventueel voor dagsucces gaan. Een klassement zit er helemaal niet in.
En oja, Gilbert zal er staan, die wint zeker een rit!

0
hardfietser 6 mei 2015 om 11:22

Dan is Ab Normaal niet serieus te nemen. Die vertelde mij dat gisteravond.

0
Darth333 6 mei 2015 om 11:26

Misschien kan Atapuma deze Giro nog uitblinken. Hij liet zien dat het met de vorm wel goed zit (7e Ronde van Catalonië).

0
robotour 6 mei 2015 om 11:43

Bij Lampre rijdt ook Niemec, die mee kan doen voor een top-10 klassering en hebben ze Ferrari/Richeze/Modolo voor de sprints.
Verwacht iemand dat Betancur serieus mee gaat doen in de bergen ?
Kan de oude Nocentini nog mee ?

0
Daan° 6 mei 2015 om 11:46

Caruso gaat voor top 10 in het AK, bron NuSport

0
LyndaLid 6 mei 2015 om 12:00

@ Daan

Last year, I did a good Vuelta and now I want to improve on that result in the Giro. I think I am realistic in wanting to be top 10, but in my heart, I hope to do better.

0
Leukefans 6 mei 2015 om 12:12

Straf dat Grmay de eerste Eritreër in de Giro wordt, dan moet hij eerst nog snel van nationaliteit veranderen…

0
nasibal 6 mei 2015 om 12:13

@kwiatistheman

Ik snap de redenatie niet zo goed. Waarom zou je in je ploeg meerdere renners moeten hebben die voor een resultaat kunnen gaan? Als je er twee hebt die allebei een etappe pakken dan heb je het als ploeg toch simpelweg goed gedaan? Ik denk dat Lampre naar hun mogelijkheden hier een prima ploeg neerzetten.

0
Noud89 6 mei 2015 om 12:20

Ik geloof niet in een top-5 van Caruso, kwam in Romandie wel serieus veel te kort nog. Zou me zelfs niet verbazen als Atapuma boven hem eindigt. Contador, Porte, Aru, Pozzovivo en Uran zijn sowieso beter, en ik heb ook meer geloof in Kreuziger en Konig. Verder denk ik dat Zakarin, Intxausti, Izagirre ook minimaal van hetzelfde niveau zijn, en eigenlijk beter. Als hij niet serieus is verbeterd sinds Romandie kan hij het zelfs lastig krijgen met de 2 oude Poolse krijgers.

Ook Ulissi geloof ik eigenlijk niet echt in voor deze Giro, te weinig koersritme nog. Pozzovivo zie ik wel een hele goede Giro rijden dit jaar!

0
nasibal 6 mei 2015 om 12:33

@Noud

Ik deel je mening over Caruso. Echter, als je kijkt naar vorig jaar was hij in de grotere rondjes ook zeer weinig op de afspraak, alvorens zijn sterke Vuelta te rijden. Top 5 zal nog steeds lastig worden.

0
architect_flits 6 mei 2015 om 13:04

aja!

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone