Nieuwe carrière Pozzato, eerste wedstrijden Bouhanni

donderdag 17 januari 2019 om 14:10
Nieuwe carrière Pozzato, eerste wedstrijden Bouhanni

foto: Cor Vos

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag over Filippo Pozzato en Nacer Bouhanni.


Pozzato maakt overstap naar rolhockey

Filippo Pozzato maakt na zijn afscheid van een profpeloton een opmerkelijke carrièremove. De 37-jarige Italiaan maakt volgens La Gazzetta dello Sport zijn opwachting in de Italiaanse rolhockey competitie.

Rolhockey is een variant van de hockeysport die wordt gespeeld op rolschaatsen. Het is na veldhockey en ijshockey wereldwijd de populairste variant. De oud-winnaar van Milaan-San Remo beoefende de sport al van zijn 4e tot zijn 13e. Hij zal uitkomen voor Bassano, een ploeg in de tweede divisie. Aanstaande zondag maakt hij zijn debuut in een wedstrijd tegen Valdagno.


Nacer Bouhanni maakt debuut in Valencia

Nacer Bouhanni zal zijn seizoen beginnen in de Ronde van Valencia. Dit heeft de Franse spurter laten weten op Instagram. De Spaanse rittenkoers zal worden verreden van 6 tot en met 10 februari. Vervolgens richt de renner van Cofidis zich op de Ronde van Oman (16-21 februari) en Kuurne-Brussel-Kuurne (3 maart).

Bouhanni – die dit seizoen uiteraard wél hoopt op een selectie voor de Tour de France – begon vorig jaar zijn wegcampagne nog in het Midden-Oosten, met de Dubai Tour.

Dit bericht bekijken op Instagram

Mon programme de début de saison 🚴🏾‍♂️ —> Tour de Valence , Oman , KBK . @tourofoman #2019

Een bericht gedeeld door NB13 (@nacer_bouhanni) op

Dit artikel delen:

5 Reacties

Admirals 17 januari 2019 om 11:22

Hij had er dus een mooie hobby naast! Ik denk overigens dat ijshockey een populairdere sport is dan veldhockey

Mwielerfan 17 januari 2019 om 12:14

India en Pakistan wonen veel mensen

EddyB1958 17 januari 2019 om 17:16

Inderdaad daar wonen veel mensen, maar Pakistan staat op 12 en India op 5 in de World Ranking. In Nederland wonen veel mindere mensen en Nederland staat op 3 en in België wonen er nog minder en België, de huidige Wereldkampioen staat op 1.
Maar on topic de schaatsen van Pozzato zullen minder heet worden dan het autootje van Tommeke B. https://api.sporza.be/permalink/web/articles/1547376092079

Mwielerfan 19 januari 2019 om 10:19

En het niveau van trainers en train. Omstandigheden is in India en Pakistan hetzelfde als hier dus dat kun je inderdaad 1 op 1 vergelijken. Natuurlijk doet daar niet iedereen aan hockey maar als 0.1 procent dat doet is het al meteen veel groter dat ijshockey

w0ut3rd3gr00t 17 januari 2019 om 18:19

“Het is na veldhockey en ijshockey wereldwijd de populairste variant.“. Vrij mooi dit

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.