Poels twijfelt over toekomst bij Ineos: “Ik wil ook nog wel eens voor mijn eigen kans gaan”

woensdag 10 juli 2019 om 07:55
Poels twijfelt over toekomst bij Ineos: “Ik wil ook nog wel eens voor mijn eigen kans gaan”

Wout Poels twijfelt over een langer verblijf bij Team Ineos. Poels vertelt aan dagblad De Limburger een vertrek bij de Britse succesformatie te overwegen, om zodoende in de toekomst voor eigen kansen te kunnen rijden.

De klimmer rijdt deze Tour in dienst van kopmannen Geraint Thomas en Egan Bernal. Hij heeft zich neergelegd bij deze rol. “Ik zal hier niet winnen, want ik mag niet voor eigen kans rijden”, geeft hij aan. De stalorders negeren is geen optie. “Als ik dat één keer doe, ben ik meteen klaar hier. Zo zit ik niet in elkaar. Als ze me vragen of ik naar de Tour wil als helper en ik zeg ja, dan ga ik niet opeens mijn eigen plan trekken. Zelfs als ik wegga bij Ineos, zou ik dat nog niet doen. Afspraak is afspraak.”

De 31-jarige Poels heeft bij Team Ineos een aflopend contract. “Ik wil ook nog wel eens voor mijn eigen kans gaan”, geeft hij aan. “Nu is het moment om me af te vragen: ben ik tevreden bij deze ploeg?”, aldus Poels. “Ik voel me thuis hoor, bij Ineos. Daar niet van. Maar ik zal hier niet de mogelijkheid krijgen om kopman in een grote ronde te zijn of eens vol voor een ritzege te gaan.”

Zijn zaakwaarnemers zijn volgens de krant momenteel in gesprek met verschillende ploegen. Ook een langer verblijft bij Team Ineos wordt niet uitgesloten. “Na de Tour zal ik de knoop doorhakken”, geeft hij aan.

Dit artikel delen:

74 Reacties

john 10 juli 2019 om 09:37

Roompot -charles daar gaan alle op retour zijnde coureurs naar toe ,zie L Boom

McMulenga 10 juli 2019 om 09:43

Poels is alleen echt nog niet op zijn retour, die kan prima meestrijden voor het klassement in de top van de world tour.

LaurentJalabert 10 juli 2019 om 09:46

Ik zou Poels nooit in dienst nemen als GC-kopman. Maar er zijn voldoende ploegen waar hij als schaduwkopman – ritjes uit mag kiezen, lijkt me. Misschien QS?

Sonsbach Allstars 10 juli 2019 om 09:51

Nou ja waarom niet? Gezien zn leeftijd kan het nog. ITT, TTT, klimmen, hij kan het allemaal. Alleen 3 weken gefocust blijven? Ik weet het niet. Misschien zijn de kortere rondjes wat meer zijn ding.
Voor Ineos is het wel een aderlating als hij vertrekt. Toch 1 van hun beste en meest betrouwbare helpers en een schat aan ervaring.

jooprioolpijp 10 juli 2019 om 09:54

Als -als- hij niet voor de centen kiest, en dat zou na x-jaar Sky/Ineos niet meer nodig hoeven zijn, dan zou hij de ploegen voor het uitkiezen hebben. Niet per se als podiumkandidaat in een grote ronde, maar wel voor klim/heuvelklassiekers en heroïsche etappes. Zou ook een aderlating voor Ineos zijn, en daarmee goed voor de balans in het peloton.

Natte spons 10 juli 2019 om 10:06

Hij geeft aan dat hij nooit eens als kopman naar een grote ronde zal mogen. Dat betekent niet direct dat hij een klassement wil rijden. Jagen op etappe overwinningen past veel beter bij hem. Bij DQS zou dat heel goed passen, die hebben eigenlijk geen renner die een bergetappe echt kan winnen, behalve Alaphilippe als hij een gunstig groepje heeft met geen echt goede duurklimmers (erg kleine kans). Mas gaat weg, hij past als Limburger wel in die ploeg. Bij Sunweb zou hij wel een grote ronde als kopman of schaduw kopman kunnen rijden, zeker als Dumoulin weg gaat.

KnightBiker 10 juli 2019 om 10:11

Ik hoop dat hij voor wat meer onafhankelijkheid kiest: geld heeft hij nu al, resultaten is wat het publiek van hem wil zien anders blijft het voor eeuwig een talent die wegens knechten niet genoeg uit zijn carriere heeft gehaald: kortom weg bij Ineos, hoe zeer hij het ook naar zijn zin heeft.
Er zijn zat ploegen die wel belangstelling hebben, maar een tandem met Dumoulin lijkt me bijna een gedroomde combinatie.

pirazzi 10 juli 2019 om 10:15

Poels naar Jumbo-Visma en Mike Teunissen naar Team Ineos, dat lijkt me een goede ruil.

Marik 10 juli 2019 om 10:17

Een renner als Mike Teunissen sterft langzaam af bij een team als INEOS

west 10 juli 2019 om 10:20

Goede ruil voor Ineos

john 10 juli 2019 om 11:18

Ik wist niet dat Mike Astma heeft

Ton van Wieringen 10 juli 2019 om 10:29

Veel te lang gewacht Wout! Je had dit eerder moeten bedenken en niet alleen aan geld moeten denken.

evos01 10 juli 2019 om 10:31

Hij had nooit naar SKY/INEOS moeten gaan,ze hebben hem daar verpest.
Jumbo-Visma zou uitstekend kunnen zijn.
Ik zou zeggen: Wout doen hoor!!

greeny 10 juli 2019 om 11:24

lol kijk ff naar de kansen die hij van deze ploeg wel kreeg… LBL gewonnen, vrije rol in ardennen, kleine rittenkoersen regelmatig kopman. goede omkadering. nee die jongen is niet verpest.

Dumoulist 10 juli 2019 om 10:53

Gezien zijn klimcapaciteiten en de derde week van de Tour is het voor hem jammer dat hij geen beschermde status heeft gekregen deze Tour. Maar als hij wilt vertrekken zal hij toch de helft van zijn salaris in moeten leveren voor een leuke ploeg.

SteelHorseCowboy 10 juli 2019 om 10:56

Als kopman in een grote ronde zie ik hem ook niet. Alleen een heel kleine ploeg zal hem die kans geven, en dan heeft hij geen ploeg.
Maar een iets vrijere rol, waarin hij (zoals nu ook al) af en toe als kopman mag starten in een kortere etappekoers of eendagswedstrijd, en (wat nu dus kennelijk niet kan) ook af en toe voor etappewinst mag gaan in een grote ronde, dat zou ik hem gunnen. Daarvoor moet hij bij middenmoters als CCC, Sunweb of EF zijn. Of misschien terug naar Quickstep.

bart12 10 juli 2019 om 11:08

Tuurlijk zou hij kopman kunnen zijn. Heb je gezien waar CCC deze tour mee rondrijdt? Of Sunweb? Of de franse pro contis? Of katusha? Of DDD?

SteelHorseCowboy 10 juli 2019 om 10:58

Verder vind ik de kritiek die ik hier lees op zijn ontwikkeling bij Sky/Ineos niet terecht. Hij is daar een veel betere en completere renner geworden, die bijvoorbeeld ook kan tijdrijden. Alleen is het voor een goede renner natuurlijk mentaal niet goed als hij zo weinig voor eigen kans mag gaan.

Viktrodriguez 10 juli 2019 om 15:59

Tja, dat laatste ook reden voor het vertrek van renners als Landa en Porte.

tvm 10 juli 2019 om 10:58

Waarom QS? Ga dan naar Soudal, dan ben je tenminste kopman.

lander luypaert 10 juli 2019 om 11:01

Ik zie hem wel naar CCC, Uae, Bahrain gaan.

bart12 10 juli 2019 om 11:05

Weet niet ook niet of die ooit nog beter gaat presteren dan die 6e plaats in de vuelta ( in een grote ronde), maar ik weet zeker dat hij bij elke andere ploeg al meerdere tour, giro en vuelta ritten had gewonnen

Niklas 10 juli 2019 om 11:06

In de rol die Poels nu heeft bij Ineos zou hij prima passen bij TJV, maar niet als kopman voor de grote rondes. Maar misschien wordt er hier en daar achter de schermen al geanticipeerd op een vertrek van Dumoulin bij Sunweb…

Ben Geerts 10 juli 2019 om 11:07

Ik denk dat Cor en Don een mooie stap is….Poeleke en Poels…toppie

ErwinZwolle 10 juli 2019 om 11:22

Tour Jumbo 2020

1. Dumoulin
2. Kruijswijk
3. Poels
4. Gesink
5 T. Martin
6 van Aert
7. Theunissen
8. Groenewegen.

Roglic miss niet te behouden bij komst van Dumoulin.
Maar bij behoud roglic is poels ook niet echt nodig.
Of poels ipv gesink

RJV 10 juli 2019 om 11:27

Geen toeval na het twijfelen van Dumoulin. Ik verwacht Poels wel bij Sunweb. Jumbo geloof ik niet in voor hem. Ik hoop niet op een nieuw Nederlands team. Nederland is daar domweg te klein voor. Er ligt nu bij Jumbo Visma een prachtige basis voor de komende jaren. Eventueel met Dumoulin zou het nog mooier zijn.

Covadonga 10 juli 2019 om 11:56

Hij zit natuurlijk op zijn plek bij Ineos, maar ik zou het ook wel tof vinden als hij ergens anders als kopman kan aantreden. Eens kijken waar hij uitkomt in een grote ronde. Ik denk niet top 5.

de nieuweMerckx 10 juli 2019 om 12:17

Doet toch altijd pijn aan de ogen om klasbakken als Kwiatkowski en Poels aan het werk te zien als simpele knechten.

vevie 10 juli 2019 om 12:44

Tja, dit soort dingen zullen altijd een discussiepunt blijven. Natuurlijk kijk je achteraf als het allemaal voorbij is naar je bankrekening, maar als je een renner bent die voor zichzelf wil rijden dan dien je nooit naar een ploeg te gaan waar je die kans niet krijgt. Ik zou zeggen alleen knechten als dat de rol is die je ambieert. Reichenbach, bijvoorbeeld, gaf aan dat hij niet om kan gaan met de druk van een kopman. Nou, dan is knechten prima. Of als je alleen maar bezig bent met je toekomst veiligstellen. Het vervelende van renners als Poels (en het zijn er meerdere) is dat je weet dat ze later altijd met spijt op hun carrière zullen terugkijken. Ze kunnen heus grote wedstrijden/etappes hebben gewonnen (zoals LBL bij Poels), maar toch zullen ze altijd denken dat ze er meer uit hadden kunnen halen. Meer voor eigen kans hadden moeten gaan, etc.

Poels zou gwn weg moeten gaan nu bij Ineos. Heeft 5 jaar zijn zakken gevuld en ga nu de laatste 5 jaar (ofzo) van je carrière lekker voor eigen kans.

Maar goed, zoals hier al wordt aangedragen; waarschijnlijk lezen we over drie weken dat hij heeft verlengd bij Ineos. Tja…

Viktrodriguez 10 juli 2019 om 15:57

En die LBL-zege was ook nog eens een vrij toevallige overwinning.

Romāns Vainšteins 10 juli 2019 om 16:15

Een overwinning is een overwinning, gewoon zijn beste dag ooit en ook nog eens alle extra stukjes nodige mazzel zijn kant op vallend.

Romāns Vainšteins 10 juli 2019 om 15:47

Volgens mij is het ook dat Poels een prima klik met Froome heeft voor wie hij graag sleephond speelt. Omdat nu en straks ineens voor andere poppetjes te moeten doen is toch anders.

Viktrodriguez 10 juli 2019 om 15:54

Als hij echt ambitie had en buiten het vroege voorjaar kopman had willen zijn in fatsoenlijke koersen, dan was Poels al lang en breed vertrokken bij Sky.

Dit is niet meer dan een tactiek voor de onderhandelingen.

  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone