Ploegleider UAE Emirates over 2020: “Ten minste dertig overwinningen”

zondag 24 november 2019 om 10:07
Ploegleider UAE Emirates over 2020: “Ten minste dertig overwinningen”

Peiper vindt dat de Tour misschien te vroeg komt voor Pogačar - foto: Cor Vos

Allan Peiper zit vol ambitie. De ploegleider van UAE Emirates wil het aantal zeges van afgelopen seizoen (29) komend jaar graag overtreffen. In gesprek met Cyclingnews zegt hij dat dat het minimale is wat we van zijn ploeg mogen verwachten, al hoopt hij stiekem de veertig overwinningen aan te tikken.

De Australiër vindt dat zijn ploeg komend jaar sterker voor de dag komt: “Zeker wat betreft de ondersteuning van Pogačar en Aru. We zijn echt een sterke ploeg in etappekoersen, maar tegelijkertijd hebben we ook fantastisch jong talent opgepikt.”

“Met de ploeg die we hebben moeten we volgend seizoen ten minste dertig overwinningen kunnen boeken. Iemand als Fernando Gaviria is in het verleden in zijn eentje al eens dichtbij de twintig zeges geweest. Dus als het meezit… Jasper Philipsen had 33 top tien-klasseringen in 65 wedstrijddagen. Hij won een keer, maar als je dat vertaalt naar een tweede seizoen kan hij wellicht tussen de vijf en tien koersen winnen.  Ik vind dat we komend jaar minimaal dertig keer moeten winnen, maar we kunnen voor de veertig gaan.”

“Tour komt misschien te vroeg voor Pogačar”
Natuurlijk wordt Peiper door het Britse medium ook aan de tand gevoeld over Tadej Pogačar. Want welke wedstrijden staan komend jaar op zijn programma? Hoewel het Sloveense goudhaantje een geweldig jaar achter de rug heeft wil Peiper hem nog niet te veel druk opleggen: “Gebaseerd op zijn uitslagen dit seizoen zou je kunnen zeggen dat hij onze man wordt in grote rondes, maar hij is nog heel jong. Dus om nu al alle druk op zijn schouders te leggen…”

De 59-jarige noemt Fabio Aru als mede-kopman voor de drieweekse rittenkoersen. “Hij zal zijn verantwoordelijkheid moeten nemen, daar wordt hij immers voor betaald. Hij heeft een aantal ongelukkige seizoenen gehad, met name het afgelopen seizoen, maar Pogačar en hij zijn onze belangrijkste pionnen voor het klassement. Aru vanwege zijn historie en Pogačar omdat hij nu al runs op het scorebord krijgt.”

Er is nog niet besloten wie in welke grote ronde als kopman wordt uitgespeeld. “Het zou kunnen dat Pogačar de Tour gaat doen en Aru de Giro. Maar ondanks het feit dat Pogačar al drie etappes in de Vuelta heeft gewonnen en er derde werd in het eindklassement komt de Tour de France misschien nog wat vroeg voor hem. Wellicht heeft hij een langzamere aanloop nodig, maar dat zal de komende weken duidelijk worden.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

lander luypaert 24 november 2019 om 10:22

ik reken deze ploeg bijde top 6 beste ploegen als ik hun progressie, visie, transfers en vooral team voor volgend jaar zie.

0
Kannibaal van Schepdaal 24 november 2019 om 13:36

Daar kun je wel eens gelijk in hebben.

Deceuninck, Ineos, Jumbo, Bora en Astana zet ik er voorlopig nog boven, maar UAE heeft met Pogacar een klassementsrenner die meedoet voor winst in een grote ronde, met Gaviria een sprinter die meedoet voor winst in elke vlakke sprint, met Kristoff een sprinter die tot de top behoort in de sprintklassiekers, met Formolo en Ulissi twee renners die meedoen in heuvelachtige klassiekers, en met Bjerg, Ardila en McNulty hebben ze ook weer enkele van de meest talentvolle jongeren in hun ploeg gehaald. Zeer sterk aankoopbeleid.

Al zie ik ook graag wat EF doet met Higuita, Martinez, Carthy en Halvorsen, en wat Sunweb doet met jonge renners als Bol, Dainese, Eekhoff, Hirschi, Kanter en Van Wilder.

Al lijkt Sunweb meer op een jongerenploeg nu Dumoulin weg is en het team zich niet helemaal lijkt te willen schikken rond Matthews. Dan doet UAE het toch beter met sterke leiders en nieuwe toptalenten die rustig kunnen groeien om het later over te nemen. Meer het model van Lefevere.

Over enkele jaren zie ik UAE de vierde ploeg worden na Deceuninck, Ineos en Jumbo. De vier teams met het beste aankoopbeleid, gekoppeld aan uitstekende kopmannen.

0
lander luypaert 24 november 2019 om 13:53

Klopt, je zou kunnen denken met al dat geld dat ze zoals al Bahrian kunnen doen een Landa, Bilbao, Cavendish, Poels kopen grote namen maar zonder een visie… de namen die je zegt kloppen echt wel al vergeet je Philipsen en een ik verwacht wel een goede Aru. voor in de bergen als ze goed presteren kunnen ze Dombrowski, De La Cruz, Formolo, Henao opstellen. Vergeet ook een Munoz, Riabushenko die dit jaar echt stappen heeft gezet en Ravasi voor volgend jaar. Ik denk dat ze altijd top 5 zullen blijven want een Bora zet ik toch ook nog boven UAE.

0
Kannibaal van Schepdaal 24 november 2019 om 17:35

Uiteraard Philipsen, maar ik noemde enkel echte toppers en nieuw aangeworven talenten. Philipsen valt nog tussen die twee categorieën, maar komt snel op. Ik verwacht wel dat hij dit jaar opnieuw stappen zet.

Aru zie ik niet meer op niveau komen helaas.

Riabushenko heeft enkele mooie uitslagen gereden, maar Ravasi, De La Cruz, Dombrowski eh Henao zijn renners (geworden) die maximaal goeie helpers zijn die je ook in andere ploegen hebt.

En Bora heeft dan wel toppers als Ackermann en Sagan, en een topper in wording als Schachmann, maar naast Kämna hebben ze toch niet veel jong talent. Ze zijn wel alomtegenwoordig met enkele subtoppers als Buchmann, Konrad en Majka, maar over een paar jaar moeten ze toch nieuw bloed halen om hun niveau te behouden. Dat waar ze bij de (of beter gezegd, mijn) grote vier (Deceuninck, Ineos, Jumbo en UAE) op dat vlak al gebeiteld lijken te zitten.

Bora lijkt in dat opzicht een beetje op Astana. Ook zij hebben met Lopez en Fuglsang enkele toppers en daarnaast met Ion Izagirre, Lutsenko en Sanchez enkele subtoppers die er samen voor zorgen dat ze heel vaak winnen en ook gewoon als een blok in beeld komen, maar ook zij moeten dringend aan nieuw bloed beginnen denken. Met Vlasov hebben ze een potentiële topper in huis gehaald , maar dat is vrij karig in vergelijking met die andere ploegen die ik eerder noemde.

0
Baik-Baik 24 november 2019 om 12:38

Opvallend dat Kristoff niet wordt genoemd terwijl hij dit seizoen voor 8 overwinningen heeft gezorgd.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone