Wilfried Peeters boos op Jumbo-Visma: “Onverantwoord”

zaterdag 24 augustus 2019 om 21:45
Wilfried Peeters boos op Jumbo-Visma: “Onverantwoord”

Deceuninck-Quick Step was vandaag dichtbij een overwinning in de ploegentijdrit. De blauwe brigade moest slechts twee tellen toegeven op winnaar Astana, maar een incident met de auto van Team Jumbo-Visma zorgde voor een smetje op de ploegentijdrit.

Renners van de Belgische formatie moesten onderweg plots remmen toen zij een stilstaande ploegleiderswagen zagen. “Er ontstond een beetje paniek toen we van Radio Tour hoorden dat er water op de weg lag,” reageerde een ploegleider Wilfried Peeters na afloop tegen WielerFlits. “Sommigen hadden dat gehoord, anderen niet.”

Opeens dook er in een bocht een ploegleiderswagen van Jumbo-Visma op. “Dat daar een wagen staat, vind ik echt onverantwoord”, oordeelt Peeters. “Er komt een ploeg achter. Dan moet je de auto ergens anders wegzetten. Natuurlijk moet je de renners weer op weg helpen, maar daar heb je vier minuten de tijd voor. Je weet dat er een andere ploeg komt. Wanneer je deel uitmaakt van het peloton, moet je dat kunnen.” Zijn renners moesten remmen. “Dat scheelde twee, drie seconden. Daar hebben we het verloren”, blikt hij terug.

Desalniettemin is Peeters trots op de prestatie van zijn ploeg. “Vanmorgen waren we op papier niet de grote favoriet. Maar deze ploeg is gemotiveerd voor ploegentijdritten. Ze hebben het perfect gedaan. Het was één geheel. Ze waren elkaar waard. Maar wanneer je op die manier twee seconden verliest, is dat spijtig.”

Dit artikel delen:

75 Reacties

Kdockx 25 augustus 2019 om 00:01

Wat een ronduit triestige reacties hier van sommigen om op Peeters te schieten… Hij heeft hier gewoon gelijk! Als je weet dat er een ploeg aankomt, ga je niet vlak na een moeilijke (en blinde) bocht staan.

horsm 25 augustus 2019 om 00:13

Zeker, maar, zoals gezegd, de toon waarop hij het doet komt gezien de context wat dikke nekkerig over.

mus van de maasstad 25 augustus 2019 om 07:44

Als he renner daar stopt moet je maar gewoon door rijden en je renner nog maar een paar 100m laten lopen inderdaad

Baik-Baik 25 augustus 2019 om 00:54

Mocht de voltallige ploeg van DQS op die ploegwagen zijn gebotst dan waren de rapen gaar geweest.

Gewoon een idiote actie van de chauffeur en een terechte boete.

Of DQS anders wel had gewonnen lijkt mij sterk.

EddyB1958 25 augustus 2019 om 01:27

Moest de auto van Deceuninck de renners van Jumbo Visma hinderen en er kwam een kwaaie reactie van een ploegleider van het Nederlands team,hoeveel van die Nederlandse lawaaimakers zouden dan hier de ploegleider van Jumbo Visma een gebrek aan empathie verwijten? 0,0!
En UAE was 8 minuten eerder vertrokken en in die bocht onderuit gegaan, is het dan niet gemeld door de radio en pas na de val van Jumbo Visma gemeld? Want Peeters was van het water op de hoogte, alleen niet alle renners van Deceuninck blijkbaar.

rahimns 25 augustus 2019 om 07:56

Het is inderdaad pas door de jury gemeld na de val van TJV, omdat er achter de ploeg van UAE geen juryauto reed.

platteprijs 25 augustus 2019 om 08:46

Eddy, waarom maak jij er altijd een Nederland-België van?

luca77 25 augustus 2019 om 01:46

Puur zonder context heeft hij enigszins gelijk. Het op deze manier in deze context zo brengen is empathisch onvermogen. Bovendien zijn ze bij QS dankzij deze situatie tweede geworden (ipv derde).

mus van de maasstad 25 augustus 2019 om 07:42

Ah, daar is Quick Step weer om af te geven op iemand anders.

Misschien dat als je eigen renner een bocht wel goed neemt je wel wint

EddyB1958 25 augustus 2019 om 08:12

Wat een onzin. Elke ploegleider had zo gereageerd in een dergelijke situatie, ook die van Jumbo Visma.

Jan Blokland 25 augustus 2019 om 08:34

Wat Peeters zegt is een dingetje. Maar in het heetst van de strijd doe je op dat moment altijd dingen die niet goed zijn. Dat zou bij Peeters niet anders zijn geweest. Hij moet dus eerst even tot twee tellen voor je zoiets uitkraamt.

Sijbrands 25 augustus 2019 om 08:45

Maar is al bekend of Kuss daar ook onderuit is gegaan?
In dat geval kun je de ploegleider toch niks kwalijk nemen dat hij daar stond?

platteprijs 25 augustus 2019 om 08:49

Ook al zo’n ongenuanceerde reactie van Gilbert op Sporza. Steek je hand in eigen boezem man. Ja het was een gevaarlijke situatie, maar nee dit kost je niet de overwinning. De stuurfout van Jakobsen wel (en mogelijk het voorzichtig moeten rijden vanwege het water). Maar het is natuurlijk veel makkelijker om op een andere ploeg af te geven.

assen 25 augustus 2019 om 09:02

De dikke nek heeft gelijk. En hem beschuldigen van van alles – dit interview is uit zijn verband gerukt; allicht snapt hij dat UAE en TJV flink pech hadden.

FDJ 25 augustus 2019 om 09:11

Dat heeft hij niet. Die ploegleider moet die renner daar ook helpen. De enige die je iets kunt verwijten is de politie. Daar staan twee motoragenten ook door de bocht in plaats van even eentje die met een rood vlaggetje het gevaar aan kan gaan geven.

debarreman 25 augustus 2019 om 09:26

@assen
Dan moet ie niet roepen dat zijn ploeg hierdoor verloren heeft. Dat is gewoon onzin.

john 25 augustus 2019 om 09:38

Ja dit is de reactie van die vitte ,en nou wachten op die van de speknek Lefevre ,want oh jee kom niet aan het *** ploegje,eens kijken de komende weken welke renner zijn eigen bidon mag/moet gaan halen bij de vitte

edit wf: laat insinuaties achterwege

Verweggistan 25 augustus 2019 om 09:49

Hij heeft gelijk dat die auto daar niet had moeten staan. Of dat ze de zege heeft gekost is niet te zeggen.

Bergje over 25 augustus 2019 om 11:57

Mee eens. Dat is een fout. Inderdaad valt er verder niks te zeggen over het resultaat en is het emotie dat de overhand heeft. Veel emotionele reacties hier ook op het forum met allemaal vast zeer begrijpelijke argumenten

Emergo 25 augustus 2019 om 11:37

Die club is in ieder geval WK zeiken.

Gebruikersnaam 25 augustus 2019 om 11:54

Heel veel tere teentjes hier.

Walacra 25 augustus 2019 om 12:15

Oei… De eerste irritaties tussen DQS en JVT komen in het openbaar. De opkomst van Jumbo valt niet in goede aarde bij Quickstep. Dat gaat nog een flinke concurrentie strijd worden. Misschien zelfs een nare.. Nederland – België !

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair