Ploegleider over tegenvallende Majka: “Weet niet of het fysiek of mentaal is”
foto: Sirotti
zaterdag 21 juli 2018 om 10:29

Ploegleider over tegenvallende Majka: “Weet niet of het fysiek of mentaal is”

Voor het tweede jaar op rij zal Rafał Majka geen klassement rijden in de Tour de France. Vorig seizoen kwam de Poolse klimmer hard ten val in de eerste Alpenetappe. Dit jaar beleefde hij in hetzelfde gebergte twee slechte dagen. “Ik weet niet of het fysiek of mentaal is. We weten wel dat hij fragiel is”, zo tekent het Spaanse Marca op uit de mond van BORA-hansgrohe-ploegleider Patxi Vila.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Spanjaard, oud-renner, denkt dat Majka’s val in de etappe naar Roubaix roet in het eten heeft gegooid. “Het heeft meer invloed op hem gehad dan aanvankelijk gedacht. Rafał is fragiel. Hij heeft langer de tijd nodig om te herstellen, wanneer hem iets overkomt.”

“Op Alpe d’Huez was hij weer in orde, maar hij heeft twee slechte dagen gehad in de Alpen. We weten niet precies waardoor dit komt. Is het fysiek of mentaal? Feit is dat hij sinds zijn val zestig watt minder trapt. De voorbereiding verliep in elk geval perfect, en hij begon de Tour in de best mogelijke conditie”, aldus Vila.

Majka – die inmiddels op een half uur staat van gele trui Geraint Thomas – zal zich nu richten op het behalen van ritwinst. De 28-jarige klimmer weet hoe het is om als succesvol rittenkaper te opereren. In de edities van 2014 en 2015 won hij etappes. In 2014 wist hij bovendien de bolletjestrui te veroveren.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
21 juli 2018 10:35
Bora blijft toch alleen met Sagan presteren en dan Bennett eenmalig in de Giro.
21 juli 2018 10:45
@LutsenkoFan
Ja, want Ackerman, McCarthy, Buchman en Postlberger rijden onzichtbaar dit seizoen?
21 juli 2018 10:56
Los van wat nu de reden is, moet Majka volgens mij ophouden met zich op het AK te richten. De AK-Majka is een grijze muis die met alleen maar volgen op zijn allerbest rond plek 5 kan eindigen. De rittenkaper-Majka is een attractieve, aanvallend ingestelde renner die in goede doen meerdere ritten en de bolletjestrui kan winnen.
21 juli 2018 11:01
Is voor onze Gesink geen goed nieuws, als o.a. Majka, Yates en Valverde nu voor ritten gaan, dan wordt een overwinning voor Gesink een stuk lastiger.
21 juli 2018 11:09
Inderdaad slecht nieuws voor alle rittenkapers, ook voor Pauwels en De Gendt.
21 juli 2018 11:42
Wanneer een ploegleider dit soort uitspraken doet betekend dat altijd dat het mentaal is lijkt me. Ik verwacht ook geen etappeoverwinning van Majka dit jaar. Mollema evenmin, al zal die het allicht nog eens volle bak proberen met zijn grinta
21 juli 2018 12:02
@TeamNL,

Je weet best waar ik het over heb.
Ze hebben enkel sprintzeges en dan is een zege van McCarthy helemaal niet zo speciaal die elk jaar in de Tour down under piekt zoals elke australier.

Ze hebben zat voldoende knechten hoor, maar zonder Sagan heb je daar helemaal niks.
21 juli 2018 12:57
Lutsenkofan, wat dacht van je Konrad (7e in Giro) en Buchmann? Dat worden 2 hele goede klassementsmannen !!
21 juli 2018 13:26
Dat worden het niet.

Reacties zijn gesloten.