Ploeg Van Vleuten extra gemotiveerd voor Ronde van Vlaanderen

zaterdag 31 maart 2018 om 10:44
Ploeg Van Vleuten extra gemotiveerd voor Ronde van Vlaanderen

foto: ASO

Voor de vrouwenploeg van Mitchelton-Scott telt morgen in de Ronde van Vlaanderen alleen de hoofdprijs. De Australische formatie greep vorig jaar met Gracie Elvin (2e) en Annemiek van Vleuten (4e) nipt naast de zege en keert daarom vastberadener dan ooit terug in de kasseienkoers.

Van Vleuten reed vorig jaar een sterke Ronde van Vlaanderen. Ze onderscheidde zich in de heuvelzone met drie anderen, maar werd in de laatste kilometer ingerekend. Toch sprintte ze nog naar een knappe vierde plek en daarmee eindigde ze voor de zevende keer in de top 10 – in 2011 won ze de koers.

Veel ervaring en kennis
Ze wordt zondag opnieuw bij de favorieten gerekend. Haar ploegleider Martin Vestby noemt expliciet haar naam en die van Jolien D’hoore. “We hebben veel kracht in de ploeg met Annemiek, die hier eerder won, en Jolien – die praktisch in haar achtertuin koerst. We hebben veel rensters met ervaring en kennis. We kunnen de koers op meerdere manieren rijden.”

“Jolien klimt echt goed, kan in deze koers overleven en toch een goede sprint hebben. Annemiek kan aanvallen en bij de beste klimsters in de heuvels zijn. Zowel Gracie Elvin en Sarah Roy zijn allebei erg sterk op dit moment. We hebben niet één uitgesproken kopvrouw, onze kracht is dat we meerdere kaarten kunnen spelen. We kijken allemaal erg uit naar zondag”, aldus Vestby.

flag-au Mitchelton-Scott voor de flag-be Ronde van Vlaanderen 2018
flag-nl Annemiek van Vleuten
flag-au Jessica Allen
flag-au Jenelle Crooks
flag-be Jolien D’hoore
flag-au Gracie Elvin
flag-au Sarah Roy

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair