Pinot: “Vandaag geen dag voor de klassementsrenners”

zondag 14 juli 2019 om 13:31
Pinot: “Vandaag geen dag voor de klassementsrenners”

foto: Cor Vos

Thibaut Pinot wist zaterdag tijd te pakken op de concurrentie, maar de kopman van Groupama-FDJ verwacht vandaag weinig spektakel tussen de klassementsrenners. “Het is geen dag voor de favorieten. Het is meer iets voor de aanvallers en sterke sprinters”, zo vertelt Pinot in gesprek met Francetelevisions.


Het peloton koerst vandaag van Saint-Étienne naar Brioude. De renners krijgen onderweg wel enkele klimmetjes voor de wielen geschoven, maar toch verwacht Pinot weinig tot geen verschillen. “Gisteren was het een onvoorspelbare etappe, maar vandaag is het geen dag voor de klassementsrenners.”

“Het is meer iets voor een omvangrijke kopgroep, maar ook sterke sprinters als Peter Sagan kunnen hier overleven. Het is wel een speciale dag voor de Franse renners”, zo doelt Pinot op de nationale feestdag. “De ambitie is er om te schitteren, maar jammer genoeg staat er vandaag geen bergrit op het menu.”

“Ik voel nog altijd de vermoeidheid van gisteren, maar daar hebben alle renners last van”, zo besluit Pinot, die nu derde staat in het klassement, op 53 seconden van zijn landgenoot en geletruidrager Julian Alaphilippe.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair