Pinot: ”Spanjaarden moeten samenwerken om Sky te verslaan”
zaterdag 22 juni 2013 om 19:10

Pinot: ”Spanjaarden moeten samenwerken om Sky te verslaan”

Pinot

foto: Sirotti

Thibaut Pinot was vorig seizoen een van de revelaties in de Tour de France. De 23-jarige coureur van FDJ eindigde niet alleen op een knappe tiende plaats in het eindklassement, maar won ook met verve de rit met aankomst in Porrentruy. De Fransman heeft dit jaar de ambitie om nog beter te doen, zo blijkt in een interview met Cyclingnews.

Pinot geeft aan dat hij La Grande Boucle dit jaar anders zal aanvatten. ”Vorig jaar beleefde ik de Tour een klein beetje als een toerist, alles was nieuw voor me. Dit jaar is mijn opbouw naar de Tour toe echter compleet anders. Ik heb er alles voor gedaan om zo goed mogelijk aan de start te verschijnen. Ik ga voor een goed klassement, en ben dan ook de kopman binnen het team.”

De Fransman kijkt ook vooruit naar de strijd om het geel, waar Chris Froome algemeen beschouwd als de grootste kanshebber om het tricot mee naar huis te nemen. ”Froome is de absolute topfavoriet voor deze Tour. Ik zie een kans voor de concurrenten mochten de drie Spanjaarden Contador, Valverde en Rodriguez besluiten samen te gaan werken. Indien dat gebeurt, zal Porte eerder zijn troeven op tafel moeten gooien. Als ze echter puur voor zichzelf rijden, zal het heel lastig worden om Froome te verslaan.”

RIDE Magazine