Pinot na demonstratie: “Dit is een belangrijke zege”

zondag 26 mei 2019 om 13:30
Pinot na demonstratie: “Dit is een belangrijke zege”

foto: LaPresse

Het was een tijdje stil rondom Thibaut Pinot, maar de Fransman ligt op schema voor de Tour de France. De kopman van Groupama-FDJ won vandaag namelijk met overmacht de Tour de l’Ain, na een demonstratie op de Col du Grand Colombier. “Het is belangrijk om nu te winnen”, zo vertelde hij na afloop.


Pinot begon het seizoen uitstekend met winst in de Tour du Haut Var. In Tirreno-Adriatico (vijfde) wist hij ook zijn neus aan het venster te steken, maar sindsdien bleef het stil rondom de klimmer. Na de Ronde van Catalonië ging hij op hoogtestage, maar deze week liet Pinot zich weer zien.

De 28-jarige renner greep de macht op de slotdag, door op de Col du Grand Colombier naar de zege te fladderen. “Ik won al tweemaal op deze klim”, aldus Pinot. “Het is nog altijd een grote beklimming in Frankrijk, eentje die angst inboezemt. Dit is een belangrijke overwinning.”

Goede voorbereiding op de Tour 
Het is voor Pinot bovendien een mooie opsteker richting de Tour de France, waar hij voor een klassement wil gaan. “Mijn voorbereiding verloopt goed, maar ik ben nog zeker niet in topvorm. Het duurt nog lang tot de Tour. Ik viel al vroeg aan op de slotklim, waardoor ik op eigen tempo kon klimmen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.