Pieter Serry langer bij Soudal Quick-Step: “Hopelijk kan ik Evenepoel helpen om een grote ronde te winnen”
foto: Cor Vos
maandag 31 juli 2023 om 14:26

Pieter Serry langer bij Soudal Quick-Step: “Hopelijk kan ik Evenepoel helpen om een grote ronde te winnen”

Pieter Serry blijft Soudal Quick-Step trouw. De Belg heeft voor twee jaar bijgetekend en gaat zijn twaalfde en dertiende seizoen in bij de ploeg van Patrick Lefevere.

Serry kwam in 2013 bij Quick-Step terecht en ging vervolgens niet meer weg. De 34-jarige Belg was de afgelopen jaren een waardevolle helper voor onder meer Remco Evenepoel en Julian Alaphilippe. In 2022 maakte hij onderdeel uit van de Quick-Step-ploeg die met Evenepoel de Vuelta won, maar moest hij zelf halverwege opgeven vanwege een coronabesmetting.

“Pieter is een geweldige ploeggenoot”, vertelt Lefevere in het persbericht. “Hij geeft altijd alles voor het team en hij is ook nog eens een geweldig mens. We zijn snel over zijn nieuwe contract overeengekomen en zijn blij dat hij zijn solide carrière bij ons vervolgt. Hij is erg belangrijk voor onze groep.” Ook Serry zelf geeft aan blij te zijn. “Ik heb zoveel goede herinneringen hier, zoals bijvoorbeeld de zege van Remco in de Vuelta. Hopelijk kan ik hem de komende twee jaar helpen om nog eens een grote ronde te winnen.”

Mogelijk rijdt Serry eind volgende maand met Soudal Quick-Step en Evenepoel de Vuelta: begin deze maand was de Belg op hoogtestage in Val di Fassa om zich voor te bereiden op het tweede deel van het seizoen.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
31 juli 2023 14:34
Krijgt hij als 34-jarige nou gewoon een tweejarige verbintenis? Dat doet PatLef bijna nooit!
  31 juli 2023 14:39
  Ook benieuwd voor hoeveel jaar Landa tekent bij SQS. Ik verwacht dat Landa wel nog een financiële slag wil slaan en voor minimaal 3 jaar wil tekenen, aangezien hij 34 is als zijn contract bij SQS begint. Dit zal wel eens zijn laatste contract kunnen zijn.
  31 juli 2023 17:55
  @ cycling
  is het dan zover? nog nergens een bevestiging gelezen
31 juli 2023 14:57
Serry is een beetje de Gesink van QS. Trouwe helper, cultuurdrager en eigenlijk altijd op de afspraak. Mooi dat dit ook binnen de ploeg gewaardeerd wordt met een nieuw contract.
  31 juli 2023 17:50
  Qua prestaties komt hij natuurlijk nog niet aan de enkels van Gesink, maar ik snap de parallel wel.
  1 augustus 2023 12:38
  @kopinkas. Laat ons nou ook niet al té lyrisch gaan doen over de erelijst van Robert. Het begon allemaal heel veelbelovend in 2010-'11-'12-'13, maar het doofde al even vlug terug uit. Om dus de term "komt nog niet aan de enkels" te gebruiken, nou ja. De laatste 10j rijdt Robert ook geen deuk in een pakje boter meer als het op overwinningen aankomt

Reacties zijn gesloten.