Pierre Latour beoogde Tourkopman bij AG2R La Mondiale
foto: Cor Vos
woensdag 13 november 2019 om 17:46

Pierre Latour beoogde Tourkopman bij AG2R La Mondiale

Pierre Latour moet AG2R La Mondiale aanvoeren tijdens de volgende Tour de France, nu Romain Bardet de voorkeur geeft aan de Giro en de Vuelta. Na een jaar absentie keert de beste jongere van 2018 nu terug als kopman in de ronde.

“Hij werkt altijd honderd procent voor anderen, nu is het tijd dat hij de kopman is in de Tour”, vertelde teammanager Vincent Lavenu aan de Franse sportkrant L’Équipe tijdens een persmoment in Vaujany, waar het AG2R La Mondiale op dit moment haar trainingskamp opgeslagen heeft. Hij heeft het volste vertrouwen in zijn renner, die soms grillig is, maar “die volwassen geworden is”.

“We gaan hem geen extra druk opleggen en ook niet verplichten tot een bepaalde klassering”, temperde Lavenu wel vast de verwachtingen. “Maar hij heeft de mentale en fysieke capaciteiten om na de Tour de France als kopman te benaderen. Hij is er psychisch klaar voor. Hij verbindt van nature door zijn gemoedstoestand en zijn vriendelijkheid. Hij moet zijn tomeloze energie verdelen om deze rol op zich te nemen.

Bardet opteert de Giro en de Vuelta
Latours ploegmaat Romain Bardet ontbreekt volgend jaar in de Tour. Hij liet weten dat hij in 2020 de voorkeur geeft aan de Giro d’Italia. Naast de Giro zijn de Olympische Spelen in Tokio en het WK in Zwitserland zijn hoofddoelen. Ook staat de Vuelta a España op zijn programma.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
13 november 2019 17:59
Net nu de tijdrit in de tour niet doorslaggevend is. Nuja, je moet vooral klimmen voor een goed klassement natuurlijk. Als alles wat meezit is een plek tussen 5 & 10 zeker mogelijk!
13 november 2019 18:14
Die gaat zijn naam eer aan doen!
13 november 2019 18:33
Er is ook niet echt een derde keus...
13 november 2019 18:36
'Hij verbindt van nature door zijn gemoedstoestand en zijn vriendelijkheid'

Hippieprietpraat.
    13 november 2019 18:46
    En dan ook nog in het Frans...
13 november 2019 18:58
Gewoon een leuk team met Franse aanvallers opstellen; Cosnefroy, Peters, Gallopin, Gougeard, Vuillermoz en dan Naesen er nog bij. En dan in de Giro met Bardet alleen (saaie) helpers als Cherel, Gastauer, Warbasse, Frank, Bidard, Chevrier.
    13 november 2019 19:38
    Je zal er niet ver naast zitten, doe er in de tour geniez nog bij en in de giro vendrame. Dan mogen venturini en dillier zich in de vuelta uitleven.
13 november 2019 19:34
Wat hem ook geestelijk en fysiek mag drijven zie ik de kerel graag koersen, eigenlijk is het nog lelijker dan de divisie Escartin/Mollema, volgens mij was Botero meer zijn illustere voorganger.



Voor de liefhebber http://hetiskoers.nl/vergeten-wielrenner-botero-santiago/
13 november 2019 20:59
Viel me wat tegen in de Vuelta dit jaar, alhoewel het ook een kwakkelseizoen was. Jammer dat er geen TTT is, met zijn verbindende kracht had Ag2r daar kunnen excelleren

Reacties zijn gesloten.