Philipsen in jongerentrui na vierde plek: “Zat iets te ver in de sprint”

zondag 7 maart 2021 om 18:02
Philipsen in jongerentrui na vierde plek: “Zat iets te ver in de sprint”

foto: Cor Vos

Jasper Philipsen is de eerste drager van de jongerentrui in Parijs-Nice. De Belgische sprinter van Alpecin-Fenix eindigde in de openingsetappe als vierde, achter Sam Bennett, Arnaud Démare en Mads Pedersen. “Het is altijd fijn om een leiderstrui te dragen, hopelijk kan ik hem nog even behouden”, reageert Philipsen.

“Morgen gaan we het weer proberen”, kijkt de 23-jarige Philipsen vooruit. “Het was een mooie aankomst die mij normaal gesproken goed ligt. Ik had vertrouwen voor de sprint, maar ik zat iets te ver weg toen ik mij positioneerde. Ik kon niet doen wat ik wilde, maar dat hoort ook bij sprinten.”

De nieuwkomer van Alpecin-Fenix, die afgelopen winter overkwam van UAE Emirates, trekt er zijn lessen uit. “Ik hoop hiervan te leren. Morgen is het weer een andere dag, dus daar gaan we voor. Maar vandaag was wel een goede kans en mijn eerste echte massasprint van dit seizoen. Ik moet weer voelen hoe ik moet vechten voor mijn plekje”, vertelt hij.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Dikke Vrouw 7 maart 2021 om 20:45

Toch niet de nieuwe Tom Boonen geloof ik zo stilaan…

Deel Koeper 7 maart 2021 om 23:11

In de sprint vind ik ‘m wel gelijkaardig. Philipsen heeft een treintje nodig, Boonen moest ook netjes gebracht worden of het werd niets.

En net als Boonen is Philipsen ook meer een machtsprinter dan een echte springveer.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair