Philippe Gilbert neemt zondag deel aan Elfstedenronde
foto: Cor Vos
dinsdag 1 juni 2021 om 10:46

Philippe Gilbert neemt zondag deel aan Elfstedenronde

Philippe Gilbert zal aankomende zondag, na enkele weken intensief te hebben getraind, weer een rugnummer opspelden. De Waalse klassiekerspecialist van Lotto Soudal doet mee aan de Elfstedenronde.

De Elfstedenronde is een UCI 1.1-wedstrijd met start en finish in Brugge. Op de voorlopige deelnemerslijst prijken ook de namen van onder meer Tim Merlier, Mark Cavendish, Davide Ballerini, Sep Vanmarcke, Dylan Groenewegen en André Greipel. Twee jaar geleden ging de zege naar Merlier. In 2020 ging de wedstrijd niet door vanwege de coronacrisis.

Programma richting de Tour
Na de Elfstedenronde zal Gilbert deelnemen aan de Baloise Belgium Tour (9-13 juni) en het BK op de weg (20 juni) in Waregem. De 38-jarige Gilbert hoopt dan klaar te zijn voor de Tour de France. De drieweekse rittenkoers door Frankrijk begint op zaterdag 26 juni in Brest.

De coureur van Lotto Soudal, die een moeilijk voorjaar achter de rug heeft, kende vlak voor zijn trainingsperiode nog een bemoedigend optreden in Tro-Bro Léon. In de Franse eendagswedstrijd over onverharde wegen kwam hij namelijk als elfde over de streep.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
1 juni 2021 11:06
Geen Zwitserland dus, itt wat er nog op PCS staat. Denk dat hij vooral nog eens graag een bloemenruiker vast heeft en het deelnemersveld een factor was voor het bepalen van het programma. Ik ben benieuwd, schrijf hem niet zomaar af...!
1 juni 2021 11:36
Bizar dat Lotto-Soudal niet start in Dwars door het Hageland, dat is een leuke koers en zou zelfs nog mooi op het palmares van Gilbert staan. Vermoed dat het in 2019 niet in het programma kon geplaatst worden en daardoor nu nog altijd in onmin leven met de organisatie.

Want de Elfstedenronde is toch een koersje voor sprinters en de Baloise Belgium Tour heeft 3 sprintetappes, een tijdrit en een ardennenrit waar er vermoedelijk iemand beter zal klimmen dan Gilbert. Blijft nog altijd een betere keuze dan Zwitserland, maar het is gewoon spijtig dat Lotto niet start in Dwars door het Hageland, dat is toch de meest prestigieuze wedstrijd van die Vlaamse koersjes tussen de Giro en de Tour.
    1 juni 2021 11:52
    Inderdaad een hele vreemde situatie, zou best kunnen dat de organisatie kwaad is.
    Ze konden er nochtans een leuke selectie aan de start brengen met Gilbert-Vermeersch-Frison-De Buyst-Kluge... Natuurlijk pijnlijk dat Thijssen uit is voor dit soort koersen.

    Zwitserland zal dan iets zijn van: VD Sande-Kron-Conca-Van Gils-Verschaeve-Degenkolb en Goossens?
    Wellicht ruzie met de organisatie inderdaad
    1 juni 2021 12:06
    @Thoin
    Vermoed dat je correct zit qua selecties. Baloise Belgium Tour is om één of andere reden erg belangrijk voor de sponsor/ploeg en zullen ze alles op Ewan zetten. Enige onzekerheid is misschien Malecki die nog ergens kan starten, weet niet hoe het met zijn blessures is gevorderd. Als hij nu niet rijdt, dan zal het pas voor de Ronde van Polen zijn.
    1 juni 2021 13:09
    @sagan:

    Klopt, misschien dat Malecki wat kan warmdraaien in Elfstedenronde.
    Nationale Lotterij steekt veel geld in de BBT. Je kan dus wel raden waarom Lotto altijd hypergemotiveerd is hier ;)
Vreemd begin van het artikel. Hij reed 2 weken geleden nog de Tro-Bro Léon, terwijl het artikel suggereert dat hij al lang geen koers meer heeft gereden.
1 juni 2021 17:38
Mooi ! dacht even dat in NL een wielerwedstrijd georganiseerd kon worden, die ook nog doorgang zou vinden.

Reacties zijn gesloten.