Philippe Gilbert mist Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix door knieklachten

donderdag 1 oktober 2020 om 10:19
Philippe Gilbert mist Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix door knieklachten

foto: Cor Vos

Philippe Gilbert gaat niet meer van start in de derde etappe van de BinckBank Tour. De kopman van Lotto Soudal heeft een terugslag van zijn knieblessure die hij opliep in de Tour de France. Gilbert zal daardoor ook de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix missen.

Ploegleider Marc Wauters legt tegen Sporza uit dat Gilbert na zijn blessure te vroeg is teruggekeerd in competitie. Dat was nog geen twee weken na de val en het breukje in de knieschijf. “Hij heeft zich in dit drukke seizoen opgepept om vroeger te beginnnen koersen. Hij is iets te snel willen terugkeren en hij ondervond dat het nog te lastig gaat met zijn knie”, aldus Wauters.

De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, die over respectievelijk drie en vier weken verreden worden, heeft Gilbert al uit zijn hoofd gezet. “Als hij daar meedoet, is het om te winnen. Maar dat gaat niet, dus past hij”, zegt zijn ploegleider. Mogelijk rijdt de Waal nog wel de Vuelta a España die op 20 oktober begint. Tot die tijd neemt hij vooral rust.

‘Eigenlijk fietste ik altijd met pijn’
“Misschien ben ik wel te vroeg herbegonnen, maar de revalidatie verliep voorspoedig en ik was erg hongerig naar koers. De motivatie en het moreel waren erg groot. Ik herbegon in de Ronde van Luxemburg en heb ook nog twee eendagskoersen gereden, maar eigenlijk fietste ik altijd met pijn”, vertelt Gilbert in een verklaring.

“In de eerste rit van de BinckBank Tour werd de pijn erger. Het deed me beseffen dat ik nooit zou kunnen presteren in Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix op de manier die ik gewoon ben. Die wedstrijden vergen nog meer van het lichaam. Je moet 200 procent in orde zijn op die dagen”, aldus de Waal.

Gilbert keert terug naar Monaco om daar te herstellen: “Mijn allereerste prioriteit is volledig genezen. Ik heb nog veel plannen in de wielersport. Volgend seizoen of heel misschien nog dit seizoen. Met wat meeval is een Ronde van Spanje nog haalbaar, maar ik heb daar nu echt geen zicht op.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

WernerFranke 1 oktober 2020 om 10:21

Grote fout van de medische staff

De Bezemwagen! 1 oktober 2020 om 10:54

En van een ervaren renner die Gilbert toch is.

leo jansen 1 oktober 2020 om 11:39

Aanklagen dan maar.

hongerklopje 1 oktober 2020 om 10:38

Te vroeg terug op de fiets? Zonde zeg.

Joachim 1 oktober 2020 om 10:51

Zeer jammer voor hem en voor de ploeg. Het is maar een statistiek, maar het zou toch ook zonde zijn als Gilbert voor het eerst in zijn carrière een seizoen zonder overwinning zal beëindigen. Die kans zit er nu wel dik in helaas.

zipp404 1 oktober 2020 om 10:56

Daar dacht ik ook al aan, toen zijn opgave bekend werd..
Zijn snelle terugkeer in competitie leken nog wat hoop te geven. Hopelijk kan hij in de Vuelta nog een rit winnen.
Maar in 2018 had ik ook niet verwacht dat hij nog zou winnen naar die crash in de Tour.
Gilbert is toch geen gewone, het bloed kruipt bij hem waar het eigenlijk niet gaan kan.

Murcia 1 oktober 2020 om 11:05

Wilde dus iets te snel en de knie zegt Ho! Jammer voor hem, moet zich nu gaan richten op volgend seizoen lijkt me.

Wheely 1 oktober 2020 om 11:17

Soms kan de blessure beter maar wat duidelijker zijn waardoor je echt verplicht aan de kant moet. Zo’n zeurende knie negeer je al gauw, zie ook Dumoulin. Zonde dat we Gilbert nu moeten gaan missen toch echt een smaakmaker.

Arie den Blanken 1 oktober 2020 om 11:55

Maakt waarschijnlijk niet veel uit voor Phil want de kans dat RvV en PR echt doorgaan wordt met de dag kleiner.

deffil 1 oktober 2020 om 12:15

Jammer, echt een gemis. Maar niet onlogisch gezien zijn leeftijd. Die blijft maar vallen, opstaan en weer doorgaan de laatste jaren. Topcoureur!

Quintenri 1 oktober 2020 om 12:18

Het beleid bij Lotto is gewoon echt schrijnend. Niets lukt daar gewoon, ze laten goede renners schieten, ze kopen oude rakkers op, hun wedstrijdtactiek slaat vaak nergens op (zie weer het afgelopen BK), ze lopen altijd achter de feiten aan… En zo kan ik nog wel even doorgaan. Totaal niet meer WT-waardig. Een ploeg als Alpecin-Fenix stelt op dit moment zo veel meer voor!

Japsie 1 oktober 2020 om 13:02

Jaja Arie Herhalingskanarie.

On, er werden t.t.v. zijn comeback al terecht vraagtekens gesteld. Gevalletje gegokt en verloren.

koos1 1 oktober 2020 om 14:02

Gegokt en verloren kun je zeggen. Een blessure die nog niet over is, maar toch al snel gaan koersen in de hoop de klassiekers te kunnen halen. Die gok heeft dus verkeerd uitgepakt en moet hij alsnog de klassiekers missen. Achteraf is altijd makkelijk praten, maar zowel Gilbert zelf als de ploeg hadden beter moeten weten en bv pas in de Binckbank Tour opnieuw in koers gaan.

Headlines

Populair

Materiaalzone