Philippe Gilbert (5e): “Ik kon niet meer versnellen in de laatste rechte lijn”

zaterdag 27 februari 2021 om 16:50
Philippe Gilbert (5e): “Ik kon niet meer versnellen in de laatste rechte lijn”

foto: Cor Vos

Philippe Gilbert sprintte zaterdag in de Omloop Het Nieuwsblad naar de vijfde plaats. “Het is niet slecht”, reageert de renner van Lotto Soudal na de wedstrijd. “Ik zat nog goed, maar kon in de laatste rechte lijn niet meer versnellen.”

“Ik voorspelde gisteren al dat er een kans op sprinten was”, gaat hij verder. “Ook vandaag zag ik het al met het weer. De tegenwind in de laatste 70 kilometer maakte het perfect om samen te blijven. Het was ook een besloten koers met een kleine ontsnapping. Dat kwam ook door het hoge tempo van Tim Declercq. In een Vlaamse koers ligt het tempo niet altijd zo hoog.”

Toch miste Gilbert zaterdag de slag even op de Molenberg. “Ik zat daar gewoon te ver, maar ik werd niet geïntimideerd. Er waren nog veel meer ploegen zonder renner vooraan. Ze organiseerden de achtervolging goed”, eindigt hij.

Dit artikel delen:

3 Reacties

DeGroteMolen 27 februari 2021 om 17:09

Knap dat hij zich weer heeft weten terug te knokken, blijft gemotiveerd. Hopelijk wat hele mooie uitslagen dit voorjaar.

WernerFranke 27 februari 2021 om 20:43

De tol van de jaren of gewoon nog warm aan het draaien na een blessure?

toerist 27 februari 2021 om 22:54

Waar heb je het over? Dat is gewoon meer dan netjes, zo’n 5de plaats na een zware wedstrijd. Vergeet niet dat zijn knie pas enkele weken terug pijnvrij is! Belooft veel goeds voor de rest van de campagne.

Net binnen

Populair

Materiaalzone