Phil Bauhaus nipt verslagen: “Verwachtte beetje rugwind en snelle finish”

woensdag 23 maart 2022 om 09:49
Phil Bauhaus nipt verslagen: “Verwachtte beetje rugwind en snelle finish”

foto: Cor Vos

Phil Bauhaus greep in de tweede etappe van de Ronde van Catalonië net naast de zege. De Duitser ging de sprint van een uitgedund peloton vroeg aan, maar werd op de valreep voorbijgestoken door Kaden Groves. “Ik ben teleurgesteld dat ik niet won”, aldus Bauhaus op de site van zijn ploeg Bahrain Victorious.

Bauhaus zat mee met de eerste waaier, toen het in de finale op de kant ging. Daarna was het op naar een sprint. “Ik positioneerde mezelf goed voor de spurt en kwam als tweede door de laatste bocht”, aldus Bauhaus, die in het wiel van Michael Matthews begon aan de laatste, rechte lijn. “Daar verwachtte ik vandaag een beetje rugwind en een snelle finish, maar toen ik begon te sprinten, voelde ik een lichte tegenwind. Dus helaas kwam Groves er voorbij in de laatste vijftig meter.”

Anderhalve week terug wist Bauhaus de Australiër van BikeExchange-Jayco nog wel te kloppen. De 27-jarige Duitser was toen de snelste in de slotrit van Tirreno-Adriatico, waar hij Giacomo Nizzolo en Groves naar de tweede en derde plek verwees. Het was vooralsnog zijn enige overwinning in 2022.

Dit artikel delen:

6 Reacties

zacht 23 maart 2022 om 09:59

Het ultieme excuus: ik had geen wind mee.

0
Jean Dumas 23 maart 2022 om 10:19

Heb ik ook altijd.

0
Turtlehead 23 maart 2022 om 10:06

Groves kwam netjes uit het wiel en ook precies (net) op tijd, dat is voor Bauhaus meer pech dan iets anders. Hij moest wel aangaan, want Matthews bepaalde hoe het ging.
Zo gaan sprints, volgende keer Groves in het wiel van Matthews laten en zelf een plaatsje afzakken, maar ja… dan blijft Matthews 40 meter langer op kop en verlies je misschien ook.

0
ThorHushovd 23 maart 2022 om 12:16

Exact dat Turtlehead. Hij spreekt hier over 50 meter, maar de streep lag denk ik net 10 meter te ver voor hem om de overwinning te pakken. Sluwe Bling, netjes geflikt.

0
Polleke 23 maart 2022 om 11:56

Hij had de wind-app nog niet, vandaar…

0
Wheely 23 maart 2022 om 12:23

Ja had nog ouderwets een vlaggetje op zijn fiets en een dropper post dat dan weer wel.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone