Peter Sagan stelt zich voorlopig geen doelen: “Wachten op definitieve data van grote rondes”

vrijdag 1 mei 2020 om 18:43
Peter Sagan stelt zich voorlopig geen doelen: “Wachten op definitieve data van grote rondes”

© Cor Vos

Peter Sagan zegt dat het onmogelijk is om doelen te stellen zolang er geen definitieve kalender is vastgelegd. Wel geeft hij aan bereid te zijn tot diep in de winter te koersen als het seizoen opnieuw wordt opgestart. 

Ook Sagan ontsnapt niet aan de lockdown. Na de Vuelta a San Juan, een hoogtestage in Colombia en Parijs-Nice, zit de drievoudige wereldkampioen opgesloten in zijn huis in Monaco. “En de dagen gaan langzaam voorbij”, bekent hij in een interview met Il Corriere della Sera. “Gelukkig woont mijn zoontje in de buurt. Ik breng nu veel tijd met Marlon door. En ik doe boodschappen, iets wat ik vroeger nooit deed.”

Trainen doet de Slovaak op de hometrainer, al is dat absoluut niet van harte. “Ik haat hometrainers. Maar in deze periode kan het even niet anders.” Nog anderhalve week. Dan worden ook de maatregelen in Frankrijk versoepeld en mag hij opnieuw buiten trainen.  Over zijn programma kon Sagan niet veel kwijt. “Alles wat verteld wordt, is hypothetisch. Niemand weet hoe dat virus zich de komende maanden zal gedragen.” Oorspronkelijk zou hij zijn debuut in de Giro d’Italia maken. Gevolgd door de Tour de France en de wegrit op de Spelen in Tokio.

“Zodra er zekerheid is over de data van de grote rondes, kan ik nadenken over een programma en mijn doelen bepalen. Al kan ik nu wel al eentje kwijt: Milaan-San Remo, de klassieker die ik nog nooit won.” Tot slot gaf Sagan nog mee dat hij er geen probleem van zou maken om tot diep in de winter te koersen als de UCI de verlengde kalender bevestigt. “Dat zou prima zijn voor mij. Ik neem voldoende rust.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

LB108 1 mei 2020 om 20:01

Sagan is zo een renner dat hoe de kalender ook ingedeeld zal worden, hij er klaar voor zal staan. Klasbak

josi 1 mei 2020 om 20:31

Het is natuurlijk ook best lastig om een wheely te doen met zo’n hometrainer.

Marveloke 2 mei 2020 om 11:13

Ben benieuwd of hij Milaan-Sanremo ooit nog in zijn carrière gaat winnen. Maakt of altijd fouten op cruciale momenten, of het komt er net niet uit in de finale (zie edities van 2013, 2017 en 2019). Op papier is deze klassieker hem op het lijf geschreven, maar een zekere Mathieu van der Poel heeft dat ook, en Matje is naar mijn mening net wat beter dan Sagan.

Romāns Vainšteins 2 mei 2020 om 11:22

Misschien moet hij het niet op de spurt laten aankomen maar er eens eerder aan beginnen. Zo won hij al eens andere klassiekers.

Marveloke 2 mei 2020 om 14:31

@RV Dat is inderdaad een optie, maar ik denk niet dat hij bergop het verschil kan maken op de Poggio. Loulou puncht daar zo bij weg, zoals hij ook een gat op Sagan en de rest sloeg in 2019. Een aanval op de Cipressa zou misschien wel een kans van slagen hebben. Velen zullen aarzelen of ze nu mee moeten gaan met zo’n relatief vroege aanval, en van die twijfel zou hij kunnen profiteren. Vervolgens zou hij in de afdaling het verschil kunnen uitbouwen. Afhankelijk van zijn benen die dag komt de boel dan weer bij elkaar bij de Poggio of blijft hij weg.

Romāns Vainšteins 2 mei 2020 om 14:33

Ik zat idd aan de Cipressa te denken, en dan ideaal nog met mannen er voor rijdend.

Turtlehead 2 mei 2020 om 16:08

Probleem van gaan op de Cipressa is dat je daar niet veel voorsprong kunt opbouwen (ik schat -áls ze je laten gaan- 30 seconden aan het einde van de afdaling max.). En daarna zitten er nog 60-80 man in het eerste peloton, waarvan er minstens 20 zich kunnen leegrijden (want: toch geklopt en nog niet teveel gegeven hiervoor). Er zullen altijd één of twee ploegen op kop beuken, en dan kom je aan de voet van de Poggio met misschien 20-40 seconden. Dat is nooit genoeg.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair