Peter Sagan: “In Roubaix draait het ook om geluk”
zondag 14 april 2019 om 10:36

Peter Sagan: “In Roubaix draait het ook om geluk”

Kan Peter Sagan vandaag voor een tweede maal Parijs-Roubaix winnen? De titelverdediger heeft dit voorjaar nog geen indruk kunnen maken. “Maar in Roubaix moet je ook veel geluk hebben”, zo is de drievoudig wereldkampioen van mening.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Hoe gaat het nu eigenlijk met Peter Sagan? De Slowaak heeft dit voorjaar nog geen klassieker gewonnen. Sterker nog: in de meeste eendagswedstrijden kwam de kopman van BORA-hansgrohe niet in de buurt van de zege. Wellicht volgt de ommekeer in Parijs-Roubaix, de koers die hij vorig jaar wist te winnen.

“Het zal echter moeilijk worden”, aldus Sagan. “Parijs-Roubaix is niet de Ronde van Vlaanderen. Het is zo’n speciale wedstrijd. In Roubaix draait het meer om geluk. Er kan onderweg zoveel gebeuren. Ik heb me al drie keer super gevoeld in Roubaix, maar telkens kwam ik iets tegen.”

Peter Sagan was vorig jaar nog de beste op de Vélodrome – foto: Cor Vos

Tegenwind 
Sagan wil dan ook niet teveel aan een resultaat denken. “Je kunt beter plezier hebben”, aldus de Slowaak. “Dat is zeker niet gemakkelijk, maar ik zal het proberen.” Overigens zullen de renners vandaag geconfronteerd worden met tegenwind. “Dan zal het wellicht een zware koers worden”, zo denkt Sagan.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
14 april 2019 10:58
Tegenwind is niet in het voordeel van aanvallers
14 april 2019 10:58
En lastig voor een solo
14 april 2019 11:04
Doch als er flink gedokkerd wordt neem je snel afscheid van alle mindere renners. Sowieso is PR ook geen koers om met een peloton te jagen, veel bochten, dorpjes , draaien keren en daartussen uit de kluiten geschoten stukken wegmateriaal. Goede kopgroepen komen hier dan ook bijzonder ver tot aan winnend over de meet zelfs.

Wat zou kunnen is dat er ploeggenoten van de Degenkolbs, Sagans en Kristoffen aan blijven hangen en van daaruit een consensus 'sprint' ontstaat, van die lui moet je dus eigenlijk snel af.
14 april 2019 11:29
Het is een snertkoers. Er kan zoveel gebeuren wat je koers of je seizoen verziekt. Het is voor mij de minste klassieker van allemaal. En toch zit ik voor de buis natuurlijk.

Reacties zijn gesloten.