Peter Sagan: “Ik kan niet elke dag winnen”

zaterdag 25 februari 2017 om 17:14

Foto: Serge Waldbillig

Peter Sagan was na zijn nederlaag in de Omloop Het Nieuwsblad erg kortaf. De wereldkampioen moest net als vorig jaar zijn meerdere erkennen in Greg Van Avermaet. “Ik kan niet elke dag winnen”, stelde hij tegenover Sporza. “Ik heb veel gewerkt in de koers. Ik had niet de benen om Greg te kloppen.”


Toch bleef Sagan nog redelijk positief. “Goed”, zo omschreef hij kort maar krachtig zijn gevoel over de wedstrijd. “Het was een kopie van vorig jaar.”

Sommige media beweerden vandaag dat Sagan last had van maagproblemen, maar dat ontkende hij. “Het is normaal voor mensen om naar het toilet te gaan, toch? Er is geen probleem.”

Dit artikel delen:

34 Reacties

girardengo 25 februari 2017 om 17:19

Hij leek mij naar het einde toe iets minder worden. Maar was natuurlijk wel de sterkste vandaag.

leor 16 25 februari 2017 om 17:25

Veel show onderweg bekoop je meestal aan de streep ..

mark vv 25 februari 2017 om 17:30

Mooie gast. Kleurt tenminste het wielrennen

schipperaar 25 februari 2017 om 17:32

@leor
Wat voor de een show is, heet voor de ander flegmatiek, een bocht aansnijden als een slalomskier is voor weinig houten klazen weggelegd en zonder hem waren ze nooit weggebleven. Als er iemand zijn verantwoording nam was hij het wel, kan de rest eenheidsworst nog wat van leren.

grootverzet 25 februari 2017 om 17:47

Hij kleurt inderdaad het wielrennen omdat hij volgens mij vooral fiets om er plezier aan te beleven. Hij kan gekke dingen doen maar soms ook heel slim rijden en afwachten en dan wel afmaken. Als hij lol heeft en veel geeft dan verliest hij ook nog wel eens een koers. Maar als hij met het koppie koerst dan wint hij wel de echt grote koersen zoals 2 keer een WK. Vandaag maakt het voor hem niet zoveel uit of hij wint of niet. Voor mij als wielergek is het genieten hem te zien genieten. Soms is het goed nieuws dat hij een koers verloren heeft want dan heeft hij wel voor een leuke koers gezorgd. Hij wint ook soms de meest saaie afwacht koersen.

Romāns Vainšteins 25 februari 2017 om 17:48

Ach ja, dat is toch een beetje makkelijk gelul van de eenheidswordt etc, het is makkelijker cool doen als je simpelweg wat getalenteerder bent, omgekeerd redeneren is dat.

schipperaar 25 februari 2017 om 17:57

@rv
We hebben het al vaker over patronnen gehad en vandaag bewees hij het als geen ander, heeft niks met talent en cool te maken en er zijn legio die cool doen en niks presteren, gebakken lucht zeg maar.
Mijn stelling omdraaien lijkt je handelsmerk geworden te zijn.

Poeksel 25 februari 2017 om 18:02

Je ziet het op de foto hierboven niet zo, maar als Sagan een rond brilletje opzet, zou hij sprekend John Lennon zijn:
https://dralun.files.wordpress.com/2013/11/lennon.jpg

Chaba 25 februari 2017 om 18:08

De reactie in de studie zei alles. Sagan tegen Vanmarcke: why didn't you attack? Iets wat ik me ook afvroeg. Typerende reactie van Vanmarcke helaas. Wel de kwaliteit maar (nog) niet het karakter voor een winnaar.

vluggejapie 25 februari 2017 om 18:31

@ schipperaar

Renners hoeven alleen verantwoording te nemen voor het optimaliseren van hun winstkansen. Het idee dat renners hun verantwoording moeten nemen voor het vooruitblijven met een groepje, is irrationeel. Een renner met sprintcapaciteiten zoals die van Sagan moet bijvoorbeeld een afweging maken tussen het risico om te vroeg te pieken in de koers en het risico om verslagen te worden in een grotere groep.

Jouw idee dat Sagan ‘zijn verantwoordelijkheid nam’ komt voort uit een negatief sentiment over het wielrennen. Blijkbaar vind jij dat te saai omdat er teveel eenheidsworst is. De koers van vandaag was hoe dan ook interessant: of Sagan nou in een kleine of in een grote groep zou sprinten. Als je wielrennen zo saai vindt, kijk je toch lekker voetbal ofzo?

Sagan liet zich in het interview op Sporza erg laatdunkend uit over de wedstrijd: hij benadrukte vooral dat het voor hem maar een training was. Zijn hele houding in het interview was vrij laconiek en kinderachtig: hij deed in ieder geval niet zijn best om het interview er voor de kijkers attractiever op te maken. Gejubel over hoe kleurrijk hij dan wel niet is en een ‘patron’ vind ik dan nauwelijks op zijn plaats.

Romāns Vainšteins 25 februari 2017 om 18:41

Sagan balanceert gewoon al een tijdje op het koord wat ‘relaxedheid’ en ‘extravagantie’ betreft. Op mij komt het over dat het hem geen moer uitmaakt of hij nou wint of niet en dat is leuk in de koers maar een beetje vervelend daarbuiten, ik weet wel zeker dat een groter en groter gedeelte van het peloton de houding zat begint te worden maar dat nier direct uitspreekt omdat dat ze ook niet verder helpt. Ze-ker geen pa-tron dus.

Let wel > Ikzelf vind zo’n (type) Sagan allemaal prima (geinige mafkees, niks met ‘held’ of ‘wereldverbeteraar’) maar kan me goed voorstellen dat menigeen het er reeds over vind.

schipperaar 25 februari 2017 om 18:45

@vj
Hoe je het keert of wendt, hij voegt iets toe wat anderen dan weer omdraaien, hij lijkt laconiek maar is tegelijk wel degelijk met zijn vak bezig en wil de jeugd inspireren om buiten ipv binnen te spelen, niks mis mee.
En wat zijn interview betreft, misschien heeft ie niet veel op met de Belgische pers of een keer zijn dag niet en dat ie het als een training ziet is zijn goed recht toch?

assen 25 februari 2017 om 18:45

Ergeren jullie je ook aan die Wuyts? Vandaag was ie zo lovend over de koers, terwijl ik zeker de laatste 20 km een saaie koers heb gezien. Ho ho, ik zeg daarmee niets over de puike prestatie die de top3 heeft afgeleverd! Wel over het voorspelbare koersverloop – de koers zat toen al op slot.
M.i. is de schoonheid van het wielrennen niet gebaat bij wielrenners die duidelijk beter zijn dan anderen.

VDB44 25 februari 2017 om 18:57

Als je dit als een saaie koers bestempelt, dan kan je beter een andere sport gaan zoeken vrees ik. Bleef zelf amusant tot na de koers met die hallucinante interviews.

Edjahh 25 februari 2017 om 19:07

Prachtig dat interview met Sagan. Hij weet dondersgoed dat dit pas met alle respect de Omloop is. RvV en Roubaix zijn voor hem de koersen waar het omgaat.

xistnc 25 februari 2017 om 19:08

Ben in die laatste 20km toch serieus meerdere keren in slaap gevallen. Dat doet niets af aan de boeiende koers daarvoor en het geinige sprintje op het laatst.

F e r o x 25 februari 2017 om 19:08

Op meer dan 50km brak de koers al open. Daar kunnen we in de Ardeense klassiekers enkel van dromen.

Wieleramateur 25 februari 2017 om 19:43

Ik denk dat het bij Sagan toch een beetje stak en hij gewoon daarom (erg) kortaf was. Ik zie hem graag koersen, maar je merkte op het einde dat hij zich (een beetje) te veel had gesmeten in de ontsnapping.

poeskescherens 25 februari 2017 om 20:02

Ja je kan merken dat de Omloop hem niks doet. Vandaar dat hij chagrijnig kijkt en laatdunkend doet. Hij is supergoed maar mag wel iets respectvoller (normaal) doen. Dit leek een voetbalinterview. Daar is tom boonen dan net iets groter in of cancellara. Maar normaal doen is kennelijk saai.

Janjanssen98765 25 februari 2017 om 20:40

@Ferox

Maar in de Ardennen klassiekers zijn de finales meestal spannender.
Er zijn maar weinig koersen waar het en/en is meestal is het een van de twee.

RRobson 25 februari 2017 om 21:32

Ik heb toch ook een dubbel gevoel bij deze Sagan. Prachtige renner met nu al een fantastisch palmares. Maar dat bekritiseren van Vanmarcke slaat nergens op (niet vergeten dat Vanmarcke de Omloop won in een vlakke sprint tegen Boonen). En zelfs als Vanmarcke het beter had kunnen aanpakken… Stel je voor dat GVA de studio binnenwandelt om aan Sagan te vragen waarom hij zich op een kilometer van de streep nog de kop laat opdringen, om dan ook nog eens lekker te blijven rijden tot op 250 meter van de meet?

Attack 25 februari 2017 om 21:43

Saga is een hele goede renner maar moet miss af en toe wat slimmer koersen, het gene wat telt is de overwinning en niet het sterkste overkomen.

Hemelrijk 25 februari 2017 om 22:26

Als je een kadotje geeft aan de Belgen en ze gaan daarna nog lopen dreinen? Vind dat ie nog netjes was, maar goed hij speelde in koers ook al toneel.

G99prblms 25 februari 2017 om 22:38

Inderdaad Hemelrijk. Na een paar jaar snap ik wel dat je als Sagan of Lefevre omgaat met die waardeloze en insinuerende interviews. Het siert hem alleen maar dat hij zijn buik de schuld niet geeft en een interviewer die gesloten vragen stelt moet maar eens opnieuw naar school.

Polleke 25 februari 2017 om 22:45

Hemelrijk…dat van dat kadootje is zeker een vroege 1 aprilgrap. Sagan heeft zichzelf in al zijn arrogantie zwaar overschat door met zijn krachten te woekeren en als een nieuweling naar de sprint te gaan…dat kan hij met zowat het hele peloton proberen maar niet met GVA, zou hij nu al moeten weten….verder is zijn gespeelde non challante houding stilaan een beetje te doorzichtig geworden , zeg maar gerust : er ver over…en aan de reacties te zien ben ik niet de enige die er zo over denkt…

  • 1
  • 2

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.