Peter Sagan boekt eerste seizoenszege in Ronde van Catalonië

Peter Sagan boekt eerste seizoenszege in Ronde van Catalonië

foto: Cor Vos

zaterdag 27 maart 2021 om 16:55

Peter Sagan heeft voor het eerst dit seizoen gewonnen. De Slowaak sprintte in de voorlaatste etappe van de Ronde van Catalonië naar de zege. Adam Yates behield zonder problemen de leiderstrui.

Na een paar zware bergetappes in de Ronde van Catalonië stond er zaterdag een relatief vlakke etappe naar Mataro op het menu. Een sprint lag in de lijn der verwachtingen, maar een vijftal vluchters dacht daar toch net iets anders over.

Harold Tejada (Astana), Dmitrii Strakhov (Gazprom), Matej Mohoric (Bahrain Victorious), Mattias Jensen (Trek-Segafredo) en Antoine Duchesne (Groupama FDJ) waren de vluchters die in het eerste deel van de wedstrijd vier minuten bij het peloton vandaan reden.

DSM en BORA-hansgrohe halen vlucht terug
Voornamelijk op de klimmetjes breidden zij elke keer weer hun voorsprong uit, maar met Team DSM en BORA-hansgrohe in de achtervolging was er geen beginnen aan. Op twintig kilometer van de meet werd Strakhov als laatste tot de orde geroepen.

BORA-hansgrohe – foto: Cor Vos

Alleen de Alt El Collet zou daarna nog voor verschillen kunnen zorgen. De drie kilometer lange beklimming met een gemiddeld stijgingspercentage van slechts 2,8% zou de sprinters vermoedelijk geen angst inboezemen. Toch zagen we een aantal aanvallen van James Knox, Elie Gesbert en Wout Poels, maar zonder succes.

Vlak daarna kwam Cavagna wel los. De Franse hardrijder van Deceuninck-Quick-Step zou normaal gesproken goede kans gemaakt hebben op de ritzege, maar BORA-hansgrohe en Team BikeExchange vonden elkaar in de achtervolging en haalden Cavagna bij.

Sagan wint in Mataro
Daarna kregen we de bevestiging dat er een sprint in de maak was. Meerdere ploegen brachten hun rappe mannen naar voren, maar uiteindelijk was het Sagan die als eerste zijn wiel over de meet drukte. De Slowaak passeerde Daryl Impey en Juan Sebastian Molano, die tweede en derde werden.

Dit artikel delen:

17 Reacties

VespavanBern 27 maart 2021 om 17:01

Ondanks dat hij niet de absolute wereldtop verslaat is dit wel een goed teken. Als ik kijk hoe hij in de Tirenno rondreed heeft hij veel progressie geboekt afgelopen weken.

Dolfy 27 maart 2021 om 17:01

Niet de meest boeiende etappe, maar wel een leuk die pogingen nog op en na het laatste klimmetje. Sagan duidelijk de snelste vandaag, lijkt terug te zijn. Kanter zat eigenlijk goed maar had blijkbaar net iets teveel energie verbruikt om het gaatje te dichten op de renner voor hem om nog voor de sprint zelf aan te gaan. Zou eigenlijk wel ideaal geweest zijn maar ja als de benen niet meer willen…

Groetjesaandevoetjes 27 maart 2021 om 18:36

Ik had Kanter eigenlijk iets beter dan dit verwacht. Toppe prestatie van Sagan en dit bevestigd dat Catalonie de juiste keuze voor hem is om in vorm te raken voor wat er komen gaat.

Murcia 27 maart 2021 om 17:04

Netjes van de Tsaar. Verder saaie etappe waarin het meest opvallende was dat de man van 5,5 mln knechtenwerk deed voor Impey.

kelderfan 27 maart 2021 om 17:11

Die Sagan flikt ’t toch weer. Bora doet weer mee.

Posterix 27 maart 2021 om 17:11

WoW, die zag niemand aankomen (lees:iedereen en waarschijnlijk al kilometers voor de finish) dat er geen sprinters zijn ala, maar dit was een sprint der stroeve strijkijzers die de deur wijd open zetten voor Sagan.

Turtlehead 27 maart 2021 om 17:12

Mooi!

Max Kant er toch niet genoeg van…

Wheely 27 maart 2021 om 17:33

Ja die liet zich wat makkelijk aan de kant zetten.

FritsvanHoefelen 27 maart 2021 om 19:59

Hele dag rijden en dan je sprinter in de laatste drie chaotische kilometers alleen moeten laten. Dan ben je snel door je energie heen

Wheely 27 maart 2021 om 17:34

Goede keuze van Sagan om hier te starten, ik vond het niet het meest logisch in eerste instantie.

Magician 27 maart 2021 om 18:16

Achteraf nog extra gelukkig door de covidproblemen bij BORA in Vlaanderen.

Wildebert 27 maart 2021 om 20:36

Als Kelderman maar bij de les blijft met al die feestjes. Je zou zeggen dat het met de sfeer aan tafel ‘s avonds daar wel goed moet zitten. Me happy, some more wine Wilco, oh yes, have fun, nice nice.

CechRepublic 27 maart 2021 om 21:41

Toch altijd leuk als Peter wint.

IlPirata 27 maart 2021 om 23:15

Erg gegund ook voor hem. Jaren kunnen genieten van zijn jacht op de groene trui in de TdF. Naast al die andere hoog stukjes natuurlijk.

Frank V 27 maart 2021 om 23:25

Met overschot he. Hij wou eigenlijk linksom maar dat lukte niet maar dan gaat meester stuurman in volle sprint toch gewoon naar het midden om dan zijn echte versnelling in te zetten en te winnen. Pfoe

Gitan 28 maart 2021 om 00:07

Leuk om Sagan nog eens te zien winnen. Na zijn sterke sprint in MSR zeker veelbelovend, maar laat ons eerlijk zijn… Dit had Peto in zijn afgelopen 2 mindere jaren ook wel gekund.

Voor mij is dit zeker nog geen bevestiging dat we ons stilaan weer aan de top Sagan mogen verwachten die in de klassiekers met de pedalen speelde.

Ik hoop er wel op, want zou het geweldig vinden als de beste Sagan de strijd zou kunnen aangaan met de Matjes, Woutjes en Flipjes om voor wat extra onvoorspelbaarheid te zorgen.

Mystery Rider 28 maart 2021 om 03:39

Hopla, mooi van Sagan, weeral een gaatje op zijn palmares ingevuld!

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair