‘Perfecte’ Tour de France voor BORA-hansgrohe: “Bereikten al onze doelen”

maandag 29 juli 2019 om 11:52
‘Perfecte’ Tour de France voor BORA-hansgrohe: “Bereikten al onze doelen”

foto: Cor Vos

BORA-hansgrohe kan terugkijken op een succesvolle Tour de France. Emanuel Buchmann werd vierde in het klassement, terwijl Peter Sagan een record vestigde door voor de zevende keer de groene puntentrui op te strijken.

“Om de groene trui op het podium van de Champs-Élysées te dragen is een voorrecht en een eer, zeker als het voor een recordbrekende zevende keer is”, reageerde Sagan. “Bedankt iedereen in het team, de leiding, de staf, de ploegleiders, de renners. We hebben allemaal hard gewerkt om dit te bereiken. We hadden een erg goede Tour de France en lieten zien dat we steeds weer vooruitgang boeken als ploeg, we worden sterker.”

“Niets was mogelijk geweest zonder de steun van onze sponsors, die in ons geloven en aan onze kant bleven staan op de moeilijke momenten en ook op deze vreugdevolle momenten. Nu neem ik een paar dagen vrijaf om daarna toe te werken naar de volgende doelen in het laatste deel van het seizoen”, aldus de Slowaak.

Verbeterd in etappewedstrijden
Teammanager Ralph Denk sprak van een ‘perfecte’ Tour de France. “We bereikten alle doelen: een etappezege, de groene trui en daar kwam Emanuels vierde plaats in het klassement bij. Ik ben om twee redenen erg trots. Peter won zijn zevende Maillot Vert, een record waarbij we hem konden helpen en Emanuels vierde plaats. Dat is een renner die groot werd in onze ploeg en die bij ons geleidelijk zich verder ontwikkelde.”

“We draaiden in de sprints en de klassiekers al mee aan de top en dit seizoen laten we zien dat we ook zijn verbeterd in etappewedstrijden. Deze Tour was het perfecte bewijs. We gaan van onze successen genieten, maar zullen niet rusten omdat er nog een aantal doelen openstaan en we er alles aan gaan doen om te verbeteren. Ik hoop dat na dit succes de wielersport een opleving in populariteit krijg in Duitsland. De wielersport verdient het.”

Dit artikel delen:

16 Reacties

jvh93 29 juli 2019 om 11:57

In de schaduw van de sterke tour van INEOS en Jumbo-Visma heeft Bora inderdaad ook echt een geweldige tour gereden. Muhlberger was enorm sterk bergop als ondersteuning van een ijzersterke Buchmann, had niet verwacht dat Muhlberger dit zou kunnen

Johnny7 29 juli 2019 om 12:30

Ze hebben nog een blik klimmers die ze niet hebben meegenomen, ik verwacht dat ze in de Vuelta ook weer sterk gaan zijn in de bergen met Majka en ondersteuning.

LutsenkoFan 29 juli 2019 om 11:58

Ik vond de sprints van Sagan tegenvallen dit jaar. Had geen schijn van kans in de echte massasprints en ook op lastigere aankomsten moest hij vaker iemand voor zich dulden.

Jowinho 29 juli 2019 om 12:37

Sagan is dan ook geen echte sprinter.

Pubsted 29 juli 2019 om 13:14

Hij is geen pure sprinter als Dylan, Vivi en Ewan nee maar hij kwam vaak wel in de buurt en won ook gewoon vlakke spurts. Daarin was ie dit jaar gewoon minder, zeker later in de Tour.

ifor 29 juli 2019 om 12:10

BORA rijdt een supersolide seizoen zonder echte uitschieters. Klasse hoor.

Wheely 29 juli 2019 om 12:24

Groene trui al jaren een puntje van discussie natuurlijk, wel bijzonder knap van Sagan om hem keer op keer te pakken maar de rest leek dit jaar al direct de handdoek te gooien.

Mechia 29 juli 2019 om 13:13

Ewan had inderdaad dit jaar een stuk kunnen komen had hij zich meer in tussensprints gemengd. Met nog paar extra top sprinters volgend jaar wordt het wellicht moeilijk voor Sagan. Toch is hij meester in positionering waardoor hij altijd in top 4 eindigt.

GroeneTrui 29 juli 2019 om 14:21

Als je de rit wint dan pak je al 20 punten meer dan de tweede dus als je weet dat Sagan vaak vierde eindigde, dan werd het missen van die tussensprint meer dan gecompenseerd. Zelfs al zou Ewan meespurten voor die tussensprint, dan loopt hij toch maar maximum telkens 2 punten per keer in en dat had ook niet genoeg geweest om groen te winnen.

Rutger98 29 juli 2019 om 22:21

Ewan heeft amper punten gepakt in de tussensprints, en is maar op 68 punten achterstand geëindigd. Dat gat was mogelijk te dichten door in de tussensprints van de vlakke etappe met sagan te strijden, die meestal niet echt zn best deed daarin, maar slechts een beetje aanzette om top 4 te eindigen. Wellicht had Sagan dan de laatste etappes iets meer moeite gedaan extra punten binnen te halen, maar dat zullen we nooit weten.

Jungle Man 29 juli 2019 om 12:30

Bora is gewoonweg een team dat je altijd wel ziet. Zijn goed bezig daar.

Hollow Knight 29 juli 2019 om 12:37

Ik vond ze eigenlijk nogal teleurstellend dit jaar.

Een kleurloze vierde plek en ‘maar’ 1 etappe met Sagan. Van Schachmann had ik bijvoorbeeld veel meer verwacht (tijdens de eerste twee weken, aan die valpartij tijdens de tijdrit kan hij natuurlijk niet veel doen).

Voor de Tour begon waren ze samen met DQS, JV & Astana toch veruit de beste ploegen van het jaar. Dan mag je toch wel wat meer verwachten dan 1 etappezege. Astana stelde nog meer teleur natuurlijk.

rennerske 29 juli 2019 om 12:39

Goed gevoel ploegje. Voor mij althans. Had wel meer van Schachmann verwacht. Sagan is en blijft een fenomeen, ook als het een onsje minder is.

Janventje 29 juli 2019 om 14:01

Ik wil Ackermann ook weleens in de Tour zien, ben benieuwd.

assen 29 juli 2019 om 16:23

BORA doet het een stuk beter dan TJV in de rankings.
BORA staat zelfs 2e van alle ploegen, waar TJV pas 5e staat in de vermaarde cq ranking.

BORA is uitgegroeid tot de absolute top, die mee kan strijden om de winst / podium in alle wedstrijden; klassiekers, kleine rondjes, grote rondjes.

S. Morgenstern 29 juli 2019 om 16:31

Voor het gemak een keer niet je geliefde WT ranking erbij gepakt, want er moest natuurlijk nog enigszins een reden zijn om over 'een stuk beter' te spreken. Het is sowieso een totaal overbodig vergelijking.

Headlines

Materiaalzone

Populair