Pello Bilbao wint Klasika Primavera

zondag 13 april 2014 om 13:29
peloton

foto: Sirotti

Pello Bilbao heeft in Spanje de Klasika Primavera de Amorebieta op zijn naam geschreven. De renner van Caja Rural-Seguros RGA kwam in het Baskenland na een wedstrijd van 171,5 kilometer als eerste over de finish. De 24-jarige Bask versloeg Gorka Izagirre (Movistar) in een sprint-a-deux. Bilbao volgt op de erelijst Rui Costa op.

De aanloopfase van deze Noord-Spaanse eendagskoers werd gekleurd door een vlucht van negen renners. De ontsnapping bestond uit de Spanjaarden Enrique Sanz (Movistar), Jon Larrinaga (Euskadi), Javier Aramendia (Caja Rural), Pablo Torres en Ibai Salas (beiden Burgos BH), de Rus Dmitry Sokolov (Lokosphinx), de Ecuadoriaan Jose Ragonessi (Team Ecuador), de Portugees Filipe Cardoso en de Chileen Carlos Oyarzun (beiden Efapel-Glassdrive).

Tijdens het tweede gedeelte moest de Montecalvo drie maal beklommen worden. Er ontstond een nieuwe kopgroep met de Spanjaarden Gorka Izagirre (Movistar), David Belda (Burgos) en Pelo Bilbao (Caja Rural). In de slotfase lieten Izagirre en Bilbao hun medevluchter Belda achter zich. De twee – vorig jaar bij Euskaltel nog ploeggenoten – zouden samen gaan sprinten voor de zege. Bilbao bleek over de snelste benen te beschikken en boekte de eerste zege in zijn profcarrière.

Klasika Primavera de Amorebieta 2014 (1.1)
Amorebieta – Amorebieta (171,5 km)

1. flag-es Pello Bilbao (Caja Rural-Seguros RGA) in 3u57m31s
2. flag-es Gorka Izagirre (Movistar)
3. flag-es David Belda (Burgos BH) op 10s
4. flag-es Eduard Prades (OFM) op 53s
5. flag-es Miguel Mínguez (Euskadi)
6. flag-ru Arkimedes Arguelyes (Lokosphinx)
7. flag-es Fernando Grijalba (Caja Rural-Seguros RGA)
8. flag-pt Joni Brandao (Efapel)
9. flag-es Amets Txurruka (Caja Rural – Seguros RGA)
10. flag-es Beñat Intxausti (Movistar Team)

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair