Pechvogel Adam Yates: “We moeten nu aanvallen”

woensdag 10 april 2019 om 11:56
Pechvogel Adam Yates: “We moeten nu aanvallen”

foto: Cor Vos

Adam Yates begon uitstekend aan de Ronde van het Baskenland, maar de topfavoriet voor de eindzege reed dinsdag lek op een cruciaal moment. Hierdoor verloor de Brit ruim één minuut op de concurrentie. “We zullen nu in de aanval gaan”, zo waarschuwt Yates.

Het peloton kreeg in de tweede etappe naar Gorraiz enkele onverharde stroken voor de kiezen. Op de laatste strook reed Yates lek, waardoor Mitchelton-Scott op achtervolgen was aangewezen. De Australische formatie slaagde er echter niet in om zijn kopman terug te brengen, mede door het hoge tempo van Astana.

“Reed op het slechtste moment lek”
Aan de streep bleek de schade groot: Yates verloor ruim één minuut op ritwinnaar Julian Alaphilippe. In het klassement volgt hij nu op anderhalve minuut van leider Maximilian Schachmann. “Dit is behoorlijk frustrerend”, aldus Yates. “Ik reed op het slechtste moment lek.”

De 26-jarige klimmer zal vanaf nu moeten aanvallen. Gelukkig voor Yates moeten de zwaarste etappes nog komen richting Arrate en Eibar. “Als we de kans krijgen, gaan we in de aanval”, belooft de ronderenner.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Polleke 10 april 2019 om 13:18

Hoe zo “de kans krijgen”… die creėr je toch zelf..
.

Anketieletje 10 april 2019 om 17:47

Maar die kan-ie wel mislopen…. Gemiste kans, noemen ze dat.

ikbenprocycling 10 april 2019 om 13:27

Mooi scenario voor de neutrale viewer: aanvalluh !

Jungle Man 10 april 2019 om 14:51

Oftewel, een keertje zelf initiatief laten zien. Dat is een andere taktiek dan het gebruikelijke meeglibberen en op de laatste helling een gaatje slaan dus…

Headlines

Materiaalzone

Populair