Pech voor Alaphilippe in tijdrit Ronde van het Baskenland: “Ik reed wel goed”

maandag 4 april 2022 om 18:21
Pech voor Alaphilippe in tijdrit Ronde van het Baskenland: “Ik reed wel goed”

foto: Cor Vos

Julian Alaphilippe maakte vandaag zijn rentree in het wielerpeloton. De Franse wereldkampioen, die weer terug is na een coronabesmetting en trainingsstage, eindigde vandaag als 52ste in de openingstijdrit van de Ronde van het Baskenland. Alaphilippe kon echter een verzachtende omstandigheid inroepen: de renner moest onderweg namelijk van fiets wisselen.

Castelli

Door de fietswissel was Alaphilippe kansloos voor een goede klassering. De regerende wereldkampioen op de weg kwam dan ook hoofdschuddend over de finish, maar was na afloop wel blij met het goede gevoel op de fiets. “Ik ben blij met mijn prestatie”, vertelde de renner van Quick Step-Alpha Vinyl in gesprek met Eurosport. “Ik reed goed, maar moest helaas van fiets wisselen.”

“Ik wil weer plezier hebben op de fiets”
Alaphilippe hoopt de komende dagen vooral koersritme en wedstrijdprikkels op te doen, om zich zo klaar te stomen voor de Ardennenklassiekers. “Ik wil deze week vooral weer plezier hebben op de fiets, na een lange periode van inactiviteit. Het doel is om nog sterker te worden met het oog op de Ardennenkoersen. Bovendien zal ik Remco (Evenepoel, red.) helpen in zijn jacht op een goed klassement.”

Zijn ploeggenoot Evenepoel deed vandaag uitstekende zaken in de openingstijdrit in en rond Hondarribia. De Belg eindigde als tweede en moest alleen een ontketende Primož Roglič laten voorgaan.

Dit artikel delen:

10 Reacties

bartp25 4 april 2022 om 18:29

Poeh met fietswissel toch een prima tijdrit, er van uitgaande dat hij na de fietswissel zich niet meer uit elkaar heeft getrokken.

0
quickstep_wolfpack 4 april 2022 om 18:45

Hij herstelde wel langzaam las ik ergens. Maar klopt inderdaad. Hij heeft eigenlijk alleen Milaan San Remo gemist. Volgens mijn daarna op trainingskamp geweest met evenepoel in Tenerife. Dus is al lang weer op de fiets

0
Thijmen.cycling 4 april 2022 om 21:45

Afgelopen week in Vlaanderen met de ploeg aanwezig. Waarschijnlijk voor de kasseienetappe in de TDF.

0
harryjohan71 4 april 2022 om 22:35

@Quickstep_wolfpack @Redactie De redactie heeft de tekst aangepast en mijn reactie verwijderd zonder dit te communiceren. Ze vonden het blijkbaar zelf ook niet terecht hoe ze het beschreven hadden

0
peter s 4 april 2022 om 18:49

Zo is dat LaDoyenne!!!

0
quickstep_wolfpack 4 april 2022 om 19:04

Hopen dat alaphilippe hier goede week kan neerzetten. Zodat hij eindelijk zijn overwinning die hij verdiend in Luik kan behalen.

0
uitdewaaier 4 april 2022 om 19:10

Laat Alaphillipe nu maar aan zijn eigen denken en niet aan dat bluffie. Want hij kan ook heel ver komen.

0
Turtlehead 4 april 2022 om 20:26

Alaphilippe komt zich hier in vorm rijden. Die pakt een etappe mee, wat goede uitslagen en dan is het goed. Het klassement is voor hem toch niet weggelegd hier. Evenepoel daarnaast helpen kan voor hem ook geen kwaad. Alles in het teken van de 1e prijs ophalen in Huy en eindelijk wraak in LBL…

0
Jean Dumas 5 april 2022 om 07:17

Die gaat goed zijn in de klassiekers. Als hij een vormopbouw heeft zonder eerdere piek, net als VDP nu, komt dat altijd goed. En hij moet LBL nog winnen.

0
Kopinkas 5 april 2022 om 11:04

Kijk minstens zoveel uit naar (de slotbeklimming van) de Waalse Pijl als naar L-B-L: Alaphilippe, Roglic, Pogacar, Woods, Teuns, Barguil, Cosnefroy, Hirschi, en o ja, ene Valverde, allemaal op een zakdoek…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone