Pech nekt Alexander Kristoff in slotfase Omloop Het Nieuwsblad

zondag 28 februari 2021 om 11:05
Pech nekt Alexander Kristoff in slotfase Omloop Het Nieuwsblad

foto: Cor Vos

Het gezicht van Alexander Kristoff stond op onweer, op het moment dat de Noor over de streep kwam in Omloop Het Nieuwsblad. De renner van UAE Emirates zag door pech een mogelijke klassiekerzege in rook opgaan. “Ik denk dat dit mijn kans was om de Omloop te winnen”, aldus Kristoff.

De 33-jarige Kristoff, in het verleden al winnaar van grote klassiekers als Milaan-San Remo en de Ronde van Vlaanderen, wist in het verleden nog nooit een goede uitslag te rijden in de Vlaamse openingsklassieker. Gisteren was hij echter mee met de eerste groep en kreeg hij een unieke kans om eens voor de zege te sprinten in de Omloop.

In de laatste kilometers ging het echter mis voor de sterke Noor, na een valpartij van enkele renners. “Iemand raakte mijn achterwiel en die was plots volledig gebogen. Het wiel raakte mijn frame. Ik ben wel een beetje teleurgesteld, aangezien ik een goede sprint in de benen had. Maar dat hoort nu eenmaal bij het wielrennen”, aldus Kristoff.

Vormpeil 
“Ik voelde me dit keer beter dan normaal rond deze tijd van het jaar. Ik slaagde erin om met de eerste groep mee te gaan, dat is goed. Maar ik hoop wel dat ik mijn niveau nog wat kan opkrikken, zodat ik in staat ben om de beste renners te volgen. Dat was nu nog niet mogelijk. Ik hoop over een maand wel zo ver te zijn. Dan gaat het pas echt om de knikkers.”

Voor Kristoff staat Kuurne-Brussel-Kuurne in het teken van sportieve revanche. De Noor stond al drie keer op het podium van deze klassieker, maar wist nog nooit te zegevieren in Kuurne. Vorig jaar eindigde de sprinter als derde, achter Kasper Asgreen en Giacomo Nizzolo.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Polleke 28 februari 2021 om 11:25

Was zeker niet kansloos maar Ballerini ging wel stevig te keer en had nog eens een superieure lead-out… we gaan het helaas nooit weten…

tendam 28 februari 2021 om 11:43

Het contrast was groot omdat Ballerini letterlijk de enige sprinter was die er nog bij zat. Kristoff had hem wel een ‘run for his money’ kunnen geven.

lo squalo dello Stretto 28 februari 2021 om 11:28

Zo zonde, was de enige die Ballerini hier had kunnen kloppen.

Frank V 28 februari 2021 om 12:40

Zou fijn zijn als hij vandaag kon winnen om de pech te wreken.

Headlines

Materiaalzone

Populair