Pavel Sivakov denkt aan Tourdeelname in 2020

dinsdag 17 september 2019 om 15:07
Pavel Sivakov denkt aan Tourdeelname in 2020

foto: Cor Vos

De wielerwereld raakt niet uitgesproken over Egan Bernal en Tadej Pogačar, maar ook generatiegenoot Pavel Sivakov is bezig aan een indrukwekkend seizoen. De beloftevolle klimmer won dit jaar al de Ronde van Polen en werd negende in de Giro d’Italia. “En waarom zou ik volgend jaar niet starten in de Tour?”, vraagt Sivakov zich af in gesprek met Cyclingnews.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Sivakov was dit jaar een van de revelaties in de Ronde van Italië, aangezien de Frans-Russische klimmer van Team Ineos negende werd in het eindklassement. De kans bestaat dat Sivakov volgend jaar terugkeert naar de Giro, maar de ronderenner denkt ook aan zijn allereerste Tourdeelname. “Ik wil me nog verder ontwikkelen.”

“Het zou geweldig zijn om de Giro of de Vuelta te betwisten, maar ik kan ook ontzettend veel leren in de Tour. Ik zou me opnieuw kunnen focussen op de Giro, in de hoop een top-10 of top 5-plaats uit de brand te slepen, maar is dat echt wat ik wil?”, stelt Sivakov zichzelf de vraag. “Ik zou graag een kopman willen helpen om te winnen. Daar kan ik veel van leren.”

Pavel Sivakov als eindwinnaar van de Ronde van Polen – foto: Cor Vos

WK-ambities 
Maar eerst zal de 22-jarige Sivakov zich focussen op het aankomende WK in Yorkshire. Hij zal namens Rusland aan de start staan van het WK tijdrijden, terwijl hij op zondag 29 september een van de speerpunten is van de Russische brigade tijdens de wegwedstrijd. “Ik denk dat ik de kopman ben”, aldus Sivakov, die in de Tour of Britain (vierde) liet zien in vorm te zijn.

“Ik zal wel van ver moeten aanvallen, aangezien ik niet de snelste ben. Ik hoop er in de finale nog bij te zijn. De enige optie is om al vrij vroeg aan te vallen, aangezien ik niet moet wachten. Ik maak geen schijn van kans tegen jongens als Mathieu van der Poel”, beseft de jonge Rus.

Dit artikel delen:

9 Reacties

josi 17 september 2019 om 15:11

Als hij liever voor een kopman wil rijden dan voor eigen kans te gaan, dan zit hij in ieder geval in de juiste ploeg.

0
Gebruikersnaam 17 september 2019 om 15:23

Ze willen in de Tour met 8 renners in de top 15 eindigen?

0
Kannibaal van Schepdaal 17 september 2019 om 15:59

Jumbo (Roglic, Dumoulin, Kruijswijk, Bennett, De Plus) tegen Ineos (Froome, Bernal, Thomas, Carapaz, Sivakov) zou wel een episch gevecht zijn, ook al zullen sommigen al wel een Giro achter de wielen hebben.

Met daarachter een paar enkelingen (Landa, Pinot, Buchmann, Mas, Quintana, Yates, Zakarin, Kelderman, Jungels, etc.) die schreeuwen om hun moeder.

Alleen Pogacar blijft eraan hangen en komt met de besten over de top.

0
TheTimmy 17 september 2019 om 18:33

Vergeet Alejandro niet ;) Mits er natuurlijk een medekopman is om uit het wiel te rijden.

0
Koersmaniak 17 september 2019 om 17:20

Sivakov wil volgend jaar ook vakantie vanaf augustus, zoals zijn ploegmaats die dit jaar de Tour reden.

0
pirazzi 17 september 2019 om 17:56

Als Wout Poels Ineos gaat verlaten kan Sivakov hem opvolgen als knecht voor Bernal of Froome.

0
maklukzat 17 september 2019 om 22:12

Sivakov lijkt me eerder een toekomstig kopman. Is constant en reed ook de 3e week van de Giro goed.

0
pirazzi 17 september 2019 om 22:28

Natuurlijk, maar in dit interview stelt hij zich bescheiden op en wil eerst naar de Tour om een kopman te helpen, iets wat Poels al een paar jaar heeft gedaan.

0
Chaba 18 september 2019 om 09:35

Ik zie eerder Sivakov als kopman dan Hart ook al is dat een Brit.
Maar in de Tour ben je al snel knecht voor de absolute favoriet als bv een Froome en Bernal. Dat is ook de kracht van dat team.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone