Patrick Lefevere ziet Alaphilippe regenboogtrui winnen: “Hij vroeg of ik trots was”

Patrick Lefevere ziet Alaphilippe regenboogtrui winnen: “Hij vroeg of ik trots was”

foto: Cor Vos

Patrick Lefevere heeft het komende jaar de wereldkampioen in zijn rangen. De ploegbaas van Deceuninck-Quick-Step zag in Imola zijn kopman Julian Alaphilippe naar de wereldtitel soleren. “Hij was aan het huilen en vroeg: Ben je fier op mij? Altijd vraagt hij dat aan mij als hij wint”, lacht Lefevere bij Sporza.

“Ik ben dolblij”, aldus de Belgische teammanager. “Ik heb nog nooit zoveel mannen zien wenen als vandaag. De hele staf was hier en er zaten ook veel emotionele Italianen tussen.”

Lefevere wist dat Alaphilippe zich de afgelopen weken had gefocust op het WK. “Hij heeft zich voorbereid in de Tour, maar iedereen heeft zich goed voorbereid. Maar wegrijden waar hij dat doet, op die manier, met de beste renners ter wereld in zijn wiel… Zelfs Wout, die in supervorm is, was daar aan het plooien”, doelt hij op Van Aert, die uiteindelijk zilver won.

Dol op regenboogtrui
De ploegbaas was er nog niet zo zeker van dat Alaphilippe het vol ging houden tot op de streep. “Ik dacht dat het nog spannend ging worden, want Wout had met Roglic een ploeggenoot bij hem. Die zou misschien het gat dicht kunnen rijden, maar ik denk dat niemand meer beter kon”, concludeert Lefevere.

“Ik ben gek op die trui”, zegt hij. “Uiteindelijk komen we nog goed uit dit shitseizoen dat door het coronavirus overhoop gehaald is. Ondanks alles kunnen we straks met een Belgische ploeg en Vlaamse sponsors straks de klassiekers rijden met de wereldkampioen in de ploeg. Dat is een machtig gevoel.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Franco Ballerini 27 september 2020 om 18:16

Knap hoe Lefevere vaak op het juiste moment zulke toppers weet aan te trekken en er ook op het juiste moment weer van afscheid van neemt. Ik deel echter zijn mening niet dat een WK voor ploegen te verkiezen valt boven een WK voor landen.

Scibby 27 september 2020 om 18:27

INderdaad, als het een ploegen WK is dan is het gewoon weer nog een wedstrijd. Dat er in een keer hele andere belangen onderling spelen is juist leuk. Het zorgt er wel voor dat de koers altijd lang gesloten blijft. Want wie gaat express zijn kopman proberen los te rijden waar hij het hele jaar mee samen moet werken.

miguelon 27 september 2020 om 18:27

Heerlijk hoe deze teammanager na 1995, 1996, 1998, 2001, 2005, 2006, 2007 en 2014 opnieuw de wereldkampioen levert.

Gilberto 27 september 2020 om 18:49

Hij heeft zo zijn eigenaardigheden, maar verdient toch ook wel de complimenten

Marcel Kitellaar 27 september 2020 om 18:58

miguelon kan je er even bijvermelden dat hij vainsteins en camenzind kocht nadat ze wereldkampioen werden

Peter Lippens 27 september 2020 om 19:42

en dat waren nog miskopen ook maar uit je fouten leert je en dat heeft hij daarna alvast bewezen

miguelon 27 september 2020 om 20:02

Neen, dat zal ik niet, Marcel Kittellaar, om de heel eenvoudige reden dat Vainsteins wereldkampioen werd in 2000 en dus niet in de lijst staat én omdat Camenzind in 1998 voor Mapei-Brico reed.
Het staat jou natuurlijk vrij te vermelden dat Camenzind het jaar daarna weggekocht werd door Lampre. Moest je dat willen…

Bettinwel 27 september 2020 om 19:50

Vakmanschap is meesterschap, proost.

Derierre de la course 27 september 2020 om 20:08

Normaal klaagt hij toch dat nationaal kampioenen niet in sponsorkleuren rijden?

Verbaast me niet dat er weer een wereldkampioen bij hem rijdt. Weet over het algemeen toch de beste eendagsrenners aan te trekken of te vormen.

ToBe 28 september 2020 om 07:09

Hij is een heel goede team manager, maar oh wat is hij vol van zichzelf.

Joaquim Agostinho 28 september 2020 om 10:54

Hij heeft een hekel aan zelfverheerlijking, maar iemand moet het doen….

Headlines

Materiaalzone

Populair