Lefevere toont interesse in Warren Barguil

donderdag 16 juli 2015 om 11:07
Lefevere toont interesse in Warren Barguil

foto: Sirotti

Rigoberto Uran stelt vooralsnog teleur als de kopman van Etixx-Quick-Step. Reden voor Patrick Lefevere om rond te kijken naar nieuwe klassementsrenners voor zijn equipe. Robert Gesink is bij de Belg positief opgevallen, maar vooral Warren Barguil (Giant-Alpecin) kan rekenen op interesse van de teambaas: “Barguil mag onmiddellijk komen”, zo zegt hij tegen Sporza.  

“De vier tenoren liggen onder contract en zijn onhaalbaar. Dan moet je naar de laag daar net onder kijken. Een Gesink recht deze week zijn kop, maar moet bevestigen”, vindt Lefevere. “Het is afwachten en uitkijken. De Fransman Warren Barguil mag onmiddellijk komen, maar ook die ligt nog even vast. Ondertussen is Uran misschien het beste wat ik kan krijgen.” Barguil ligt nog tot en met 2016 vast bij Giant-Alpecin.

Voor de Colombiaan verloopt de Tour nog niet zoals verwacht, toch is Lefevere opvallend mild voor zijn kopman: “Of hij een miskoop is? Zo zwaar wil ik het niet stellen. Vorig jaar was hij tweede in de Giro en droeg hij enkele dagen het roze. Je moet de dingen in het juiste perspectief plaatsen. Ik weet wat ik voor hem betaald heb. Alberto Contador en Vincenzo Nibali verdienen wellicht drie keer zoveel, maar falen ook in deze Tour.”

Lefevere vervolgt: “Uran is en blijft een outsider. Ik heb nooit van hem verwacht dat hij de Tour zou winnen. Misschien is die tweede plaats in de Giro wel het hoogst haalbare. Dan kan ik hem weinig verwijten. Ik heb al meermaals gezegd dat er maar vier renners zijn die de Tour kunnen winnen.”

Een langer verblijf van Uran bij de Belgische topploeg is dan ook allesbehalve zeker. “Dat hangt van zijn prijskaartje af. Ik ben in elk geval blij dat ik bij mijn standpunt gebleven ben om de Tour af te wachten vooraleer met bepaalde renners te onderhandelen. Er zullen er heel wat met hun voeten op de grond belanden en dan heb ik het niet over Uran alleen.”

Dit artikel delen:

28 Reacties

klootje kriekeljon 16 juli 2015 om 11:11

Er passen er maar 30 in je ploeg Patrick.

0
Brummel 16 juli 2015 om 11:11

sorry redactie, geen correcte titel. Hij geeft zelf aan dat Barguil onder contract ligt en dat hij dus niet direct de wens koestert. de titel impliceert dat hij serieus ermee bezig is.
edit redactie: we hebben inmiddels voor een andere titel gekozen

waar het stukje eigenlijk over gaat is de zoektocht van Etix-Quickstep naar een goede klassementsman omdat Uran niet goed genoeg blijkt te zijn.

0
LyndaLid 16 juli 2015 om 11:12

Kopen, kopen, kopen deze man. Barguil, lekker bij Giant blijven. Daar word je goed begeleid, krijg je veel ruimte en heeft iedereen respect voor elkaar (zo lijkt het toch).

0
zoetepap 16 juli 2015 om 11:13

edit redactie: niet anti-supporteren of bashen svp

0
Brummel 16 juli 2015 om 11:13

Dit is het meest interessant

Quote:
“Ik ben in elk geval blij dat ik bij mijn standpunt gebleven ben om de Tour af te wachten vooraleer met bepaalde renners te onderhandelen. Er zullen er heel wat met hun voeten op de grond belanden en dan heb ik het niet over Uran alleen.”

Lefevre is er niet vies van zijn onderhandelingen met personeel via de media te voeren. Met deze vage zin intimideert hij in principe de hele ploeg. Slecht werkgeverschap als je het mij vraagt.

0
nickdt 16 juli 2015 om 11:13

Gesink en Barguil liggen beiden nog tot 2016 vast. En ik denk ook niet dat Gesink in een ploeg zou willen rijden, die zich alleen op kasseien richt. Barguil ook niet trouwens, zie hem na Giant (Als die daar al weg wil, want volgens mij kan hij zich wel in het plan vinden dat ze hem niet te snel willen brengen), naar een Franse ploeg zal gaan.

0
KRP 16 juli 2015 om 11:16

edit redactie: niet bashen of anti-supporteren svp

0
Met de kop in de wind 16 juli 2015 om 11:16

Lees toch (en niet alleen de titel). Barguil ligt nog vast bij giant alpecin dus die gaat nergens heen.
En verder wat brummel zegt. Lefevere is gewoon zijn opties aan het afwegen voor een klassements man voor volgend jaar

0
hnac 16 juli 2015 om 11:17

Ik zie liever Barguil bij Giant blijven. Dan vind ik wel dat hij nog minstens 1 goede knecht verdient. Dumoulin is niet voldoende. Als ik hem was zal ik het wel weten. Bij Etixx krijg je naast meer salaris wel een paar goede knechten waaronder zelfs een wereldkampioen. Liever een kasseienploeg dan een sprintploeg. Wie kan Barguil ondersteunen in de bergen?

0
Roberto 16 juli 2015 om 11:18

Misschien zou Lefevere beter wat geld investeren om Belgische renners op te leiden tot klimmers.

0
DerEffe 16 juli 2015 om 11:19

Kan de hele wereld deze dorpsgek niet gewoon negeren?

0
Netraam 16 juli 2015 om 11:20

Ruilen tegen Tony Martin :P

0
Roberto 16 juli 2015 om 11:23

@Netraam
Dat zou wat zijn ja. Ik begreep afgelopen week dat T. Martin dolgraag in een Duits team met Duitse renners zou willen rijden om het wielrennen in Duitsland weer helemaal op de kaart te zetten. Giant zou dan een goede stap zijn, maar zal wel wat salaris in moeten leveren dan..

0
Peetvader 16 juli 2015 om 11:37

@LyndaLyd

Ik moet wel zeggen dat zoals Quickstep deze tour rijdt, ze toch wel heel veel respect hebben voor elkaar. De wereldkampioen die zich opoffert voor de ploeg, Martin die Stybar gaat feliciteren ook al is hij juist heel hard gevallen…

0
Wheely 16 juli 2015 om 11:40

Bijzondere ploeg dat Etixx, als klassementsman lijk je er niet uit de verf te komen.

Toch lijkt Nibali me best bij deze ploeg passen, wint ie misschien nog eens een klassieker.

0
Rondo 16 juli 2015 om 11:44

Das een compliment dat Warren in z’n zak kan stoppen.
Als ik een ploeg had, wilde ik Warren er ook bij.
Vond hem al goed, maar zag hem gisteren dalen, oei lekker !

0
MooieMario 16 juli 2015 om 11:47

Ik zou lekker bij Giant Alpecin blijven. Ploeg met groeipotentie en hij kan daar de onbetwiste kopman voor de grote rondes blijven. Van Lefevre kun je behoorlijk gek worden.

0
KeesD 16 juli 2015 om 11:57

Niet te vergeten dat bij Giant meestal wel één of twee Fransozen meer rondfietsen.
Momenteel maar eentje, Thierry Hupond, maar weegt voor zo’n jongen ook wel mee denk ik.
Goede begeleiding, een hecht team, gewoon lekker blijven. Dat grote geld komt vanzelf wel.

0
vinnievidefietsen 16 juli 2015 om 11:58

Zowaar normale uitspraken van deze man, ongelooflijk.

0
SteVwonder 16 juli 2015 om 11:59

De grote 4 liggen onder contract… hmm 1tje ligt al bij het oud vuil.

0
Wielerfan1987 16 juli 2015 om 12:00

@KeesD

Ik meen dat er in de staf ook enkele fransen rondlopen bij Giant, 1 ploegleider en een trainer sowieso geloof ik.

@stev

Lefevre geeft al even aan dat Nibali "waarschijnlijk" 3, zo niet 4 keer meer dan Uran verdient.
Hij zegt het niet letterlijk, maar hij lijkt mij daarmee wel voorzichtig aan te geven dat hij niet bereid is 4 miljoen voor een klassementsman neer te leggen.
Waarmee hij dus meteen genoegen neemt met een man voor de top 10 met incidenteel kans op een podium in een grote ronde….

0
tendam 16 juli 2015 om 12:01

Als je nou er zelf eens in slaagt om een goede klassementsrenner op te leiden… maar nee, dat is Lefevere nog nooit gelukt. Alaphilippe lijkt wel potentie te hebben.

0
the one raul 16 juli 2015 om 12:23

Bij Quick Step wil je geen klassementsrenner zijn. De eerste geslaagde moet nog komen in 10(?) jaar

0
ti-raleigh 16 juli 2015 om 12:30

Ik hoop niet dat Barguil naar EQS gaat. Ik heb veel sympathie voor Giant, voor hun werkwijze en voor hun renners. En behoorlijk veel minder sympathie voor EQS en Lefevere.

0
DirkDeWolf 16 juli 2015 om 12:35

Lefevre heeft al jaren de beste klassiekerploeg. Hij moet niet willen om voor het klassement in de toer te gaan. Houd het toch gewoon bij klassieke renners en sprinters, en dur die rare Uran Uran Uran te laten lopen.

0
  • 1
  • 2

Net binnen

Populair

Materiaalzone